Plen
Joint sittings of the Chamber of Deputies and the Senate of December 17, 2013
Abstract of the sittings
Full-text of the sittings
Published in Monitorul Oficial no.168/24-12-2013
Video in format Flash/IOSVideo - Flash & IOS

Parliamentary debates
Calendar
- Chamber of Deputies:
2021 2020 2019
2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003 2002 2001
2000 1999 1998
1997 1996
Query debates
for legislature: 2020-present
2016-2020
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996

Meetings broadcast

format Real Media
Last meetings
07-12-2021
06-12-2021 (joint)
06-12-2021
25-11-2021 (joint)
09-06-2021 (joint)
11-05-2021
Video archive:2021 2020 2019
2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003
You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2013 > 17-12-2013 Printable version

Joint sittings of the Chamber of Deputies and the Senate of December 17, 2013

2. Numirea directorului general interimar al Societății Române de Televiziune. (Nu a fost întrunit numărul necesar de voturi.)

   

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

    ................................................
Video in format Flash/IOS

Numai o secundă, o să vă rog frumos.

Doamnelor și domnilor deputați și senatori,

Pe primul punct al ordinii de zi a ședinței noastre de astăzi avem numirea directorului general interimar al Societății Române de Televiziune.

Reamintesc faptul că prin Hotărârea Parlamentului nr.73/2013, Raportul de activitate și contul de execuție bugetară al Consiliului de administrație al Societății Române de Televiziune pe anul 2012 au fost respinse și, ca urmare, potrivit art.46 din Legea nr.41 s-a constatat demiterea de drept a acestui consiliu.

În această situație, neexistând consiliu de administrație, nici președinte legal numit, la propunerea comisiilor de specialitate, în temeiul art.21 din aceeași lege, Parlamentul numește un director general interimar cu mandat bine definit.

Și, înainte de a da cuvântul reprezentantului comisiilor pentru cultură, o să-i dau cuvântul domnului deputat Tinel Gheorghe - viceliderul Grupului parlamentar al PDL din Camera Deputaților pe procedură.

Video in format Flash/IOS

Domnul Tinel Gheorghe:

Mulțumesc.

Domnilor președinți,

Stimați colegi,

Vroiam să vă informăm că Grupurile parlamentare ale Partidului Democrat Liberal, Senat și Cameră, au părăsit sala astăzi, pentru că noi considerăm că legea care guvernează funcționarea SRTV a fost încălcată.

Noi așteptam de la dumneavoastră ca astăzi să veniți, sau cel puțin săptămână trecută, când rapoartele de activitate au fost respinse, să veniți cu propuneri atât pentru directorul general, cât și pentru Consiliul de administrație. Nu să faceți o propunere de interimat pe două luni, știind că nu va fi pe două luni, va fi pe șase luni. Cu ce fel de mandat? Imperativ. Cât? Din raportul de activitate, din avizul comun al comisiilor nu rezultă care e mandatul imperativ, ce trebuie să facă directorul general în perioada asta. Care îi sunt atribuțiile, competențele? Or, acest lucru îl așteptam de la dumneavoastră, să știți. Nu considerăm că își va putea duce la bun sfârșit mandatul pe două luni, va fi pe șase luni de zile. Or, asta excede sau va excede avizului și termenului pe care îl dați dumneavoastră.

În al doilea rând, vreau să vă informez, domnilor președinți, că în momentul de față, așa cum arată sala, nu aveți cvorumul de ședință. Și, din punctul ăsta de vedere, după părerea mea, ar trebui să faceți un apel nominal.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Cvorum de ședință la ce?

Video in format Flash/IOS

Domnul Tinel Gheorghe:

Apel nominal. Nu aveți, pentru că, așa cum arată sala, domnule președinte, observați și dumneavoastră că nu e cvorum de ședință.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnule deputat, nu știți Regulamentul comun.

Vă rog frumos, citiți Regulamentul comun. Cvorumul de începere a plenului reunit este dat de semnăturile parlamentarilor. Au fost peste 400 și ceva, ăsta este regulamentul. După aceea, numai dacă există la votul final. La votul final, da, aveți dreptate. Acum nu avem vot final.

Domnul deputat Scutaru, liderul Grupului parlamentar al PNL pe procedură.

Video in format Flash/IOS

Domnul Adrian George Scutaru:

Da. Domnule președinte, o să vă rog, ținând cont de faptul că nu toți parlamentarii din coaliție sunt prezenți, să luăm o pauză 5 minute pentru ca liderii de grup ai Partidului Social Democrat să poată chema colegii în sală pentru a da votul. (Aplauze.) Sunt convins că este important și pentru liberali și pentru toate partidele parlamentare să avem un președinte interimar la TVR, pentru că această instituție să poată funcționa și a nu avea un blocaj în perioadă sărbătorilor la una dintre cele mai importante televiziuni publice. Vă rog frumos.

Vă mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Viceliderul Grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaților, domnul deputat Márton Árpád.

Video in format Flash/IOS

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Domnule președinte,

Doamnelor și domnilor,

Am în mână legea care guvernează activitatea celor două societăți. Conform acestei legi, atât conducerea, deci consiliul de administrație, cât și interimatul se votează prin vot secret și se exprimă cu bile, deci vot secret cu bile, și se votează cu votul majorității deputaților și senatorilor. Este un vot organic exprimat din bile. Deci putem să fim noi aici când începem dezbaterea, să ascultăm ce ne spune comisia și pe urmă se citește catalogul și fiecare vine și bagă bila în urnă. Pe urmă se constată, a fost sau n-a fost vot organic.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Vă mulțumesc foarte mult. O să-mi dați voie să-i rog pe președinții celor două comisii să citească...

Tot pe procedură, da? Bun. Liderii grupurilor politice parlamentare ale PSD de la Cameră și de la Senat, o să vă rog frumos să vă invitați colegii în sală. Eu o să dau drumul și la sonerie.

Video in format Flash/IOS

Domnul Cătălin-Daniel Fenechiu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Grupurile parlamentare ale PP-DD din Camera Deputaților și Senat apreciază că în acest moment se dă dovadă de o neseriozitate, pentru că este inadmisibil să lăsăm Televiziunea Română fără conducere și oamenii de acolo, circa 3.000 de oameni, fără salarii în prag de sărbători. (Aplauze.)

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Din informațiile mele salariile să știți că au fost votate. Au fost semnate de fostul director general. Din informațiile mele. Poate nu sunt cele mai bune.

Grupurile politice parlamentare... liderii grupurilor politice parlamentare o să îi rog frumos să-și invite colegii în sală.

Domnule senator Georgică Severin, vreți să prezentați raportul.

Pe procedură prima dată. Vă rog frumos și după aceea citiți raportul.

Video in format Flash/IOS

Domnul Georgică Severin:

Aș vrea să fac două precizări. Salariile au fost plătite vinerea trecută. Deci există persoane care au dreptul să plătească salariile în TVR și în acest moment. Iar a doua precizare, nu se putea veni direct cu un președinte, pentru că, conform legii în vigoare, salariații își aleg doi reprezentanți în consiliul de administrație printr-o procedură destul de laborioasă. Știți foarte bine că aceasta durează câteva săptămâni și ați mai trecut și dumneavoastră prin ea.

Vă rog să-mi permiteți acum să dau citire raportului comun, avizului comun al celor două comisii pentru cultură și media din Senat și Camera Deputaților.

Aviz comun privind numirea domnului Bogdan Rareș în funcția de director general interimar al Societății Române de Televiziune.

Ca urmare a respingerii raportului de activitate și a contului de execuție bugetară ale Societății Române de Televiziune pe anul 2012 și a hotărârilor Camerelor reunite ale Parlamentului, Comisia pentru cultură și media a Senatului și Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaților s-au reunit în ședință comună în data de 17 decembrie 2013 pentru audierea domnului Bogdan I. Rareș, în vederea numirii sale în funcția de director general interimar al Societății Române de Televiziune.

Domnul Bogdan I. Rareș a făcut o scurtă prezentare a activității sale și a răspuns întrebărilor formulate de membrii celor două comisii.

După încheierea dezbaterilor, comisiile reunite au avizat favorabil, cu majoritatea voturilor parlamentarilor prezenți în sală în momentul votului, candidatura domnului Bogdan I. Rareș pentru funcția de director general interimar al Societății Române de Televiziune.

Vă mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Vă mulțumesc și eu foarte mult.

Proiectul de hotărâre a fost... o să-l citesc și eu acum.

Dacă sunt intervenții din partea grupurilor politice parlamentare?

Domnul senator Puiu Hoșotti, liderul Grupului parlamentar al PNL din Senatul României.

Domnule senator, aveți cuvântul.

Video in format Flash/IOS

Domnul Puiu Hașotti:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Colegul meu, domnul deputat Scutaru a cerut o pauză de consultări de 5 minute și cele 5 minute au trecut. Și, haideți să nu jucăm un teatru ieftin. Aici sunt niște decizii politice care s-au luat.

Ce vreau să vă informez este însă că în dimineața aceasta am avut o discuție cu liderul grupului de la Senat - Partidul Social Democrat, domnul senator Ilie Sârbu, și mi-a spus cât se poate de ferm că Partidul Social Democrat este în favoarea desemnării domnului Rareș Bogdan ca președinte-director general interimar la Televiziune. Sigur, deciziile politice se schimbă foarte repede, mai ales în România și mai ales de către unii.

Vreau însă să vă reamintesc că ieri, când s-a supus la vot prezența domnului senator Toni Greblă la Curtea Constituțională, toți, și subliniez, toți senatorii liberali au votat. Nu înțeleg, nu înțeleg de ce unii dintre noi fac acest teatru ieftin. Dar, câtă vreme se va citi lista și se va vota, opinia publică va cunoaște foarte bine cine este și cine nu este de acord ca televiziunea publică să aibă o conducere legal desemnată de Parlament, de Camerele reunite.

Neavând un președinte-director general, fie el și interimar, Televiziunea Publică va avea enorm de mult de suferit, și cei care găsesc să aibă gesturi politice în acest sens, se fac responsabili de acest lucru. (Aplauze.)

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Vă mulțumesc foarte mult.

Pe procedură, domnul deputat Márton Árpád-Francisc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Domnule președinte,

Doamnelor și domnilor,

Articolul 19 alin. (3) din această lege spune că propunerile făcute "vor nominaliza candidatul pentru postul de titular, precum și candidatul pentru postul de supleant și se înaintează Birourilor permanente ale celor două Camere în termen de 15 zile." Adică, maxim 15 zile. Și într-o singură zi putea fi înaintată propunerea de către grupurile parlamentare pentru acest consiliu.

Iar la alineatul (5) al aceluiași articol, ultima frază zice astfel: "În situația în care nu s-au făcut propunerile în termenul prevăzut la alin. (3), consiliul de administrație funcționează valabil în componența a cel puțin 9 membri validați." Exact pe ideea că s-ar putea să se repete, să se iște probleme cu nominalizarea celor doi membri de la Televiziune.

Ca atare, putem avea până la sfârșitul anului, când ne vom reîntâlni pentru buget, tot așa, împreună, putem să dăm și un vot pentru Consiliul de administrație, respectând prevederile din această lege, deci nicio problemă.

Vă mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Vă mulțumesc foarte mult.

Intervenții din partea grupurilor politice parlamentare. Nu mai sunt.

O să vă citesc hotărârea pe articole, cum scrie la regulament, să întreb dacă sunt obiecții, comentarii.

În temeiul art.21 alin. (3) al art.30 alin. (2) și având în vedere dispozițiile art.46 alin. (7) din Legea nr.41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune, republicată, cu modificările ulterioare, Parlamentul României adoptă prezenta hotărâre.

Și, urmează art.1. "Domnul Bogdan Rareș se numește în funcția de director general interimar al Societății Române de Televiziune începând cu 17 decembrie, până la numirea de către Parlament a noului Consiliu de administrație al SRTV și a președintelui Consiliului de administrație al SRTRV. Durata interimatului nu poate fi mai mare de 6 luni.

Art.2. Directorul general interimar al Societății Române de Televiziune va exercita atribuțiile prevăzute la art.28, 29 și 30 din Legea nr.41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune, republicată, cu modificările și completările ulterioare."

Dacă sunt obiecții, comentarii? Bun.

La art.1. Obiecții, comentarii? Nu.

Supun votului.

Cine este pentru? Mulțumesc.

Abțineri? Nu sunt.

Voturi împotrivă? Nu sunt.

Unanimitate.

Art.2. Cine este pentru? Mulțumesc.

Abțineri? Nu sunt.

Voturi împotrivă? Nu sunt.

Aprobat în unanimitate.

Proiectul de hotărâre și dezbaterea proiectului de hotărâre a fost încheiată.

În temeiul art.98 din Regulamentul activităților comune, votul este secret și se exercită cu buletine de vot.

Doamnelor și domnilor deputați și senatori,

O să rog frumos cei doi secretari să înceapă prezența, să strige prezența, și o să rog stafful tehnic să aducă... Camera este prima. Numai că o să vă cer permisiunea ca eu și cu domnul președinte Crin Antonescu să ne strige, pentru că trebuie să mergem la Cotroceni. Domnul deputat Știrbu depune jurământul.

Camera este prima. Dar o să rog frumos să strige Senatul prima dată pe domnul senator Crin Antonescu. Vă rog.

Video in format Flash/IOS

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Domnule președinte, poate eu nu înțeleg bine limba română. Scrie aici "se exprimă cu bile". Scrie "se exprimă cu bile". Așa scrie. Poate n-am înțeles eu bine limba română.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

La consiliul de administrație, eu așa știu.

Video in format Flash/IOS

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Da, și?

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Păi, este interimat, nu e consiliu de administrație e director general interimar. Este persoană. Votul pe persoană se face cu buletin de vot.

Video in format Flash/IOS

Domnul Márton Árpád-Francisc:

În lege scrie că se face cu aceeași procedură cu care a fost numit consiliul de administrație. Așa prevede legea.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnule deputat, mai spuneți o dată, vă rog frumos. Deci dumneavoastră spuneți că facem votul cu bile. Vreau și eu textul Legii nr.41, vă rog frumos.

Deci, dragi colegi, art.20 prevede pentru consiliul de administrație, și dacă vreunul dintre colegi își dă demisia... să fie făcută cu aceeași procedură ca cea în numirea inițială. Asta înseamnă că procedura pentru consiliul de administrație este cu bile.

Pentru art.21, director general interimar, legea nu specifică, dar regulamentul nostru comun specifică și se face conform art.98, cu buletine de vot. Cu respectul pe care vi-l port, aceasta este procedura. Votul este secret, și se execută cu buletine de vot.

Vă rog frumos, buletinele de vot. Buletinele de vot. Senatul citește doar pe domnul Crin Antonescu, după care începem cu Camera. Este rândul Camerei acum.

Chestorii, cei doi chestori, chestorii? Domnul Palăr de la Camera Deputaților și de la Senat? Un chestor de la Senat? Este un chestor de la Senat. Avem cei doi chestori. Buletinele de vot sunt acolo.

Vă rog frumos să citiți pe domnul Antonescu prima dată.

Video in format Flash/IOS

Domnul Mario-Ovidiu Oprea:

Antonescu George-Crin-Laurențiu prezent

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc foarte mult Senatului.

Camera Deputaților, vă rog frumos să citiți și dumneavoastră.

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

Adam Ioan prezent

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnule Mircovici? V-am rugat să mă citiți pe mine prima dată.

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

Zgonea Valeriu Ștefan prezent
Nicolăescu Gheorghe-Eugen - prezent
Adam Ioan - prezent
Adam Luminița-Pachel - prezentă
Adăscăliței Constantin - absent
Alexe Costel - prezent
Alexe Florin-Alexandru - prezent
Almăjanu Marin - prezent
Amet Varol - prezent
Anastase Roberta Alma - absentă
Andea Petru - prezent
Andronache Gabriel - prezent
Anghel Gabriela-Lola - prezentă
Antal István - absent
Anton Marin - prezent
Anușca Roxana-Florentina - prezentă
Ardeleanu Sanda-Maria - absentă
Arsene Ionel - absent
Avram Constantin - absent
Avram Marian - absent
Axente Ioan - absent
Babuș Radu - absent
Balan Ioan - absent
Baltă Mihai - absent
Băișanu Ștefan-Alexandru - absent
Bălan Ion - prezent
Bănicioiu Nicolae - absent la Guvern
Bărbulescu Daniel-Ionuț - absent
Bejinariu Eugen - absent
Benga Ioan - absent
Berci Vasile - prezent
Birchall Ana - prezentă
Blăjuț Viorel-Ionel - absent
Blănariu Valentin - prezent
Bleotu Vasile - absent
Boboc Valentin Gabriel - absent
Bode Lucian Nicolae - absent
Bogdan Gheorghe-Dănuț - absent
Bogdănici Camelia-Margareta - absentă
Boghicevici Claudia - absentă
Bónis István - absent
Borbély László - absent
Bordeianu Dan - prezent
Bot Octavian - absent
Bucur Constantin-Alin - absent
Bucura-Oprescu Simona - absentă
Budurescu Daniel-Stamate - prezent
Buican Cristian - prezent
Buicu Corneliu-Florin - absent
Burlacu Ștefan - prezent
Calimente Mihăiță - prezent
Caloianu Mario-Ernest - absent
Calotă Florică Ică - prezent
Canacheu Costică - absent
Cazan Mircea-Vasile - absent
Călin Ion - absent
Căprar Dorel-Gheorghe - absent
Cătăniciu Steluța-Gustica - prezentă
Cernea Remus-Florinel - prezent
Chebac Eugen - absent
Cherecheș Florica - prezentă
Chiriță Dumitru - absent
Chirteș Ioan-Cristian - prezent
Chirvăsuță Laurențiu - absent
Chițoiu Daniel - absent
Cioată Cezar - absent
Ciobanu Gheorghe - absent
Ciobanu Liliana - prezentă
Ciocan Dan - absent
Ciofu Tamara-Dorina - absentă
Ciolacu Ion-Marcel - absent
Ciubotaru Lucian-Manuel - prezent
Ciucă Liviu-Bogdan - absent
Ciuhodaru Tudor - prezent
Ciurariu Florin - prezent
Cocei Erland - prezent
Codîrlă Liviu - absent
Coman Gheorghe - absent
Comșa Cornel-George - absent
Condurățeanu Andrei-Răzvan - absent
Constantin Daniel - absent
Cosma Vlad-Alexandru - absent
Costin Gheorghe - prezent
Covaci Dorel - absent
Cozmanciuc Corneliu-Mugurel - prezent
Crăciunescu Grigore - prezent
Cristea Aurelia - absentă
Cristea Victor - absent
Cristian Horia - prezent
Cseke Attila-Zoltan - absent
Culețu Dănuț - absent
Cupă Ion - prezent
Cupșa Ioan - prezent
Daea Petre - absent
Dalca Ștefan-Petru - prezent
Dascălu Constantin - absent
Deaconu Mihai - prezent
Delureanu Virgil - absent
Diaconu Adrian-Nicolae - prezent
Diaconu Mihai-Bogdan - absent
Dima Toader - absent
Diniță Ion - absent
Dîrzu Ioan - absent
Doboș Anton - prezent
Dobre Mircea-Titus - absent
Dobre Victor Paul - prezent
Dobrinescu Traian - prezent
Dolha Mircea - prezent
Dolha Nechita-Stelian - prezent
Dolineaschi Andrei - absent
Donțu Mihai-Aurel - prezent
Dragnea Nicolae-Liviu - absent
Dragomir Gheorghe - prezent
Dragomir Maria - absentă
Dragomir Viorel Marian - absent
Drăghici Mircea-Gheorghe - absent
Drăghici Sonia-Maria - absentă
Drăgușanu Vasile-Cătălin - absent
Dumbrăvanu Paul - prezent
Dumitrache Ileana Cristina - absentă
Dumitru Georgică - absent
Dumitru Ioana-Jenica - absentă
Dumitru Ovidiu-Ioan - absent
Dușa Mircea - absent
Emacu Gheorghe - absent
Enache Marian - absent
Enea Constantin-Cosmin - absent
Eparu Ion - absent
Erdei-Doloczki Istvan - absent
Fejér László-Ődőn - absent
Fenechiu Cătălin-Daniel - prezent
Fenechiu Relu - absent
Firczak Gheorghe - prezent
Florea Damian - absent
Florea Daniel - absent
Fonta Nuțu - prezent
Frăticiu Gheorghe - absent
Galan Constantin - absent
Ganț Ovidiu Victor - prezent
Gavrilescu Grațiela Leocadia - prezentă
Găină Mihăiță - absent
Geantă Florian Daniel - absent
Gerea Andrei Dominic - absent
Gheorghe Florin - absent
Gheorghe Tinel - prezent - nu votează
Ghera Giureci-Slobodan - prezent
Ghiță Sebastian-Aurelian - absent
Ghiveciu Marian - absent
Gireadă Dumitru-Verginel - prezent
Giurescu Dinu - absent
Gliga Vasile Ghiorghe - prezent
Gorghiu Alina-Ștefania - prezentă
Grama Horia - absent
Grapini Maria - absentă
Grecea Maria - prezentă
Grindeanu Sorin Mihai - absent
Grosaru Mircea - prezent
Gudu Vasile - absent
Gunia Dragoș-Ionel - absent
Guran Virgil - prezent
Gurzău Adrian - absent
Gust Băloșin Florentin - absent
Gvozdenovici Slavomir - prezent
Harbuz Liviu - absent
Hărău Eleonora-Carmen - absentă
Holban Titi - prezent
Horga Vasile - prezent
Hrebenciuc Viorel - absent
Hulea Ioan - absent
Iacoban Sorin-Avram - absent
Iacob Ridzi Monica Maria - absentă
Ialomițianu Gheorghe - absent
Iancu Iulian - prezent
Iane Daniel - prezent
Iane Ovidiu-Cristian - absent
Ibram Iusein - prezent
Ignat Miron - prezent
Iliuță Vasile - absent
Intotero Natalia-Elena - absentă
Ionescu Aurelian - absent
Ionescu George - absent
Iordache Florin - absent
Irimie Vicențiu-Mircea - absent
Iriza Scarlat - absent
Ispir Raluca-Cristina - prezentă
Itu Cornel - prezent
Kelemen Atilla-Béla-László - absent
Kelemen Hunor - absent
Kérekes Károly - absent
Kereskényi Gábor - absent
Khraibani Camelia - absentă
Korodi Attila - absent
Laza-Matiuța Liviu - absent
Longher Ghervazen - prezent
Lubanovici Mircea - absent
Lupu Mihai - absent
Man Mircea - absent
Manda Iulian Claudiu - absent
Manea Victor-Gheorghe - prezent
Manolache Marius - absent
Manolescu Oana - absentă
Marcoci Vlad - absent
Marcu Nicu - prezent
Marcu Viorica - prezentă
Marian Ion Cristinel - prezent
Marin Gheorghe - absent
Markó Attila-Gabor - absent
Marocico Ion - prezent
Martin Eduard-Stelian - absent
Márton Árpád-Francisc - prezent
Máté András-Levente - absent
Matei Călin-Vasile-Andrei - absent
Mazilu Constantin - absent
Măduța Flavius-Luigi - absent
Melinte Ion - absent
Merka Adrian-Miroslav - prezent
Mihai Aurelian - prezent
Mihăilă Ioan - absent
Mihăilescu Ion-Bogdan - absent
Militaru Lucian - absent
Mincă Liliana - prezentă
Mircovici Niculae - prezent
Mironescu Răzvan Horia - prezent
Mitrea Manuela - absentă
Mitrea Miron Tudor - prezent
Mîrza Gavril - absent
Mocanu Adrian - absent
Mocanu Vasile - absent
Mocioalcă Ion - absent
Mocioi Niculina - prezentă
Moisii Constantin - prezent
Moldovan Carmen-Ileana - absentă
Moldovan Ioan - absent
Moldovan Iosif - absent
Molnar Zsolt - absent
Motreanu Dan-Ștefan în concediu
Moț Constantin-Stelian-Emil - absent
Movilă Petru - absent
Muntean Mircia - absent
Munteanu Ioan - absent
Murgu Neagu - absent
Nassar Rodica - absentă
Nazare Alexandru - absent
Neacșu Marian - prezent
Necula Cosmin - absent
Negruț Clement - absent
Negruț Cornelia - prezentă
Nețoiu Gheorghe - absent
Nica Dan - absent
Nica Nicolae-Ciprian - absent
Nichita Cristina - absentă
Nicoară Romeo-Florin - prezent
Nicolae Alexandri - prezent
Nicolae Florian - absent
Nicolăescu Gheorghe-Eugen - prezent, a votat
Nicolescu Theodor-Cătălin - prezent
Nicolicea Eugen - absent
Niculae Aurel - prezent
Niculescu Dumitru - absent
Niculescu Duvăz Bogdan Nicolae - absent
Niculescu-Mizil Ștefănescu Tohme Oana - absentă
Nistor Gheorghe-Vlad - absent
Nistor Laurențiu - absent
Nistor Marioara - prezentă
Niță Constantin - absent
Niță Emil - absent
Nosa Iuliu - absent
Oajdea Vasile Daniel - absent
Ochi Ion - absent
Oltean Ioan - absent
Orban Ludovic - prezent
Oros Nechita-Adrian - prezent
Palașcă Viorel - prezent
Palăr Ionel - prezent
Paleologu Theodor - absent
Pambuccian Varujan - prezent
Pană Adriana-Doina - absentă
Pardău Dumitru - prezent
Paul Maria-Andreea - absentă
Păun Nicolae - absent
Pârgaru Ion - prezent
Pâslaru Florin-Costin - absent
Peia Ninel - absent
Petrache Adrian-Alin - absent
Petrea Dorin Silviu - absent
Petrescu Petre - absent
Petric Octavian - absent
Pistru-Popa Eusebiu-Manea - absent
Plumb Rovana - absentă
Pocora Cristina-Ancuța - prezentă
Podașcă Gabriela-Maria - absentă
Ponta Victor-Viorel - absent
Pop Georgian - absent
Popa Octavian-Marius - prezent
Popa Radu Mihai - prezent
Popeangă Vasile - absent
Popescu Dan-Cristian - absent
Popescu Dumitru-Iulian - absent
Popescu Florin Aurelian - absent
Popoviciu Alin Augustin Florin - absent
Potor Călin - absent
Preda Cezar-Florin - absent
Pușcaș Iacob - absent
Raețchi Ovidiu Alexandru - absent
Răducanu Ion - absent
Rădulescu Cătălin-Marian - absent
Rădulescu Constantin - absent
Rădulescu Romeo - absent
Rățoi Neculai - absent
Resmeriță Cornel-Cristian - absent
Rizea Cristian - absent
Roman Cristian-Constantin - absent
Roman Gheorghe - absent
Roman Ioan Sorin - absent
Roman Petre - prezent
Roman Victor - absent
Roșca Lucreția - absentă
Roșca Mircea - prezent
Rotaru Răzvan - absent
Rusu Valentin - absent
Sava Andrei-Valentin - absent
Sămărtinean Cornel-Mircea - absent
Săpunaru Nini - prezent
Săvoiu Ionuț-Cristian - absent
Scarlat George - prezent
Schelean Valeria-Diana - absentă
Scutaru Adrian George - prezent
Secară Florin Mihail - absent
Sefer Cristian-George - prezent
Seres Dénes - absent
Iacob Monica Ritzi - prezentă
Simedru Dan Coriolan - prezent
Simionescu Adrian Constantin - absent
Smarandache Miron Alexandru - absent
Solomon Adrian - absent
Stan Ioan - absent
Stan Ion - prezent
Stanciu Anghel - absent
Stanciu Zisu - absent
Stancu Ionel - prezent
Stativă Irinel Ioan - absent
Stănescu Alexandru - absent
Stănișoară Mihai - absent
Steriu Valeriu-Andrei - absent
Stoica Mihaela - absentă
Stoica Ștefan-Bucur - absent
Stragea Sorin Constantin - absent
Stroe Ionuț-Marian - prezent
Stroe Radu - absent
Sturzu Mihai-Răzvan - absent
Suciu Vasile-Daniel - absent
Surdu Raluca - prezentă
Surugiu Iulian-Radu - prezent
Szabó Ödön - absent
Șcheau Ion - absent
Șimon Gheorghe - absent
Șoptică Costel - prezent
Șova Lucian - absent
Ștefan Viorel - absent
Ștefănescu Elena Cătălina - absentă
Știrbu Gigel-Sorinel - prezent
Tabugan Ion - absent
Taloș Gheorghe-Mirel - prezent
Tararache Mihai - absent
Tămâian Ioan - prezent
Tănase Răzvan-Ionuț - absent
Tănăsescu Claudiu-Andrei - absent
Tătaru Florin-Cristian - absent
Teju Sorin - prezent
Teodorescu Cătălin-Florin - absent
Teodorescu Ioan Viorel - prezent
Thuma Hubert Petru Ștefan - prezent
Tiuch Cătălin - absent
Tîlvăr Angel - absent
Toader Mircea-Nicu - absent
Tocuț Dan-Laurențiu - prezent
Tomac Eugen - absent
Traicu Rodin - absent
Tudorache Daniel - absent
Tudorie Violeta - prezentă
Tudose Mihai - absent
Turcan Raluca - absentă
Tușa Adriana Diana - absentă
Țigăeru Roșca Laurențiu - prezent
Țîmpău Radu-Bogdan - prezent
Udrea Elena Gabriela - absentă
Udriște Gheorghe - absent
Uioreanu Elena-Ramona - prezentă
Urcan Ionaș-Florin - absent
Uricec Eugen Constantin - absent
Ursărescu Dorinel - prezent
Vainer Aurel - prezent
Varga Lucia-Ana - prezentă
Varga Vasile - prezent
Vasilescu Nicolae - absent
Vasilică Radu Costin - absent
Vizitiu Sergiu-Constantin - absent
Vladu Iulian - absent
Vlase Petru Gabriel - absent
Vlădoiu Aurel - absent
Voicu Mădălin-Ștefan - absent
Voicu Mihai Alexandru - absent
Vreme Valerian - absent
Vulpescu Ioan - absent
Weber Mihai - absent
Zaharcu Neviser - absentă
Zamfir Daniel-Cătălin - prezent
Zgonea Valeriu Ștefan - prezent
Zisopol Dragoș-Gabriel - prezent
Zlati Radu - prezent

Dacă în afară de doamna Ritzi a mai venit cineva? Și domnul Oajdea.

Domnul Daniel Vasile Oajdea - prezent.

Domnule președinte, am terminat cu Camera.

Video in format Flash/IOS

Domnul Miron Tudor Mitrea:

Mulțumesc, domnule secretar.

Rog de la Senat. Domnule secretar, aveți cuvântul.

Video in format Flash/IOS

Domnul Mario-Ovidiu Oprea:

În mod excepțional, începem cu domnul senator Ioan Ghișe. După care continuăm.

Agrigoroaei Ionel - absent
Andronescu Ecaterina - absentă
Anghel Adrian - absent
Anghel Cristiana-Irina - prezentă
Arcaș Viorel - absent
Ardelean Ben-Oni - prezent
Ariton Ion - absent
Atanasiu Teodor - absent
Badea Leonardo - absent
Badea Viorel-Riceard - absent
Banias Mircea-Marius - absent
Barbu Daniel-Constantin - absent
Barbu Tudor - absent
Bădălău Niculae - absent
Bălu Marius - absent
Belacurencu Trifon - absent
Bereanu Neculai - absent
Biró Rozalia-Ibolya - absentă
Blaga Vasile - absent
Boagiu Anca-Daniela - absentă
Boboc Cătălin - prezent
Bodea Cristian-Petru - prezent
Bodog Florian-Dorel - absent
Boeriu Valeriu-Victor - prezent
Bota Marius-Sorin-Ovidiu - absent
Bujor Dumitru-Marcel - prezent
Bumbu Octavian-Liviu - absent
Burlea Marin - absent
Butnaru Florinel - absent
Butunoi Ionel-Daniel - absent
Cadăr Leonard - absent
Calcan Valentin-Gigel - absent
Câmpeanu Mariana - Guvern
Chelaru Ioan - absent
Chiriac Viorel - absent
Chiru Gigi Christian - delegație
Chiuariu Tudor-Alexandru - prezent
Ciorbea Victor - absent
Coca Laurențiu Florian - absent
Constantinescu Florin - absent
Cordoș Alexandru - absent
Corlățean Titus - Guvern
Coste Marius - absent
Cotescu Marin-Adrănel - prezent
Crețu Gabriela - absentă
Cristache Iulian - absent
Cristina Ioan - prezent
Croitoru Cătălin - absent
Deneș Ioan - prezent
Dincă Mărinică - absent
Dobra Dorin-Mircea - prezent
Dobrițoiu Corneliu - prezent
Donțu Ovidiu-Liviu - prezent
Drăghici Damian - absent
Dumitrescu Cristian-Sorin - prezent
Dumitrescu Florinel - absent
Dumitrescu Iulian - absent
Durbacă Eugen - absent
Duruț Aurel - absent
Ehegartner Petru - prezent
Federovici Doina-Elena - absentă
Fifor Mihai-Viorel - absent
Filip Petru - absent
Firea Gabriela - absentă
Florian Daniel Cristian - învoire
Flutur Gheorghe - absent
Frătean Petru-Alexandru - absent
Geoană Mircea-Dan - absent
Ghișe Ioan - prezent
Ghilea Găvrilă - absent
Grapă Sebastian - absent
Greblă Toni - absent
Grigoraș Viorel - prezent
Hașotti Puiu - prezent
Ichim Paul - prezent
Igaș Traian-Constantin - absent
Iliescu Lucian - absent
Ilieșiu Sorin - prezent
Ioniță Dan-Aurel - absent
Iovescu Ioan - prezent
Isăilă Marius-Ovidiu - absent
Jipa Florina-Ruxandra - absentă
Klárik László-Attila - absent
László Attila - absent
Lazăr Sorin-Constantin - absent
Luchian Dragoș - prezent
Luchian Ion - prezent
Marian Dan-Mihai - absent
Marian Valer - absent
Marin Nicolae - absent
Markó Béla - absent
Mazăre Alexandru - delegație
Mihai Cristian-Dănuț - absent
Mihai Neagu - absent
Mihăilescu Petru-Șerban - absent
Miron Vasilica-Steliana - prezentă
Mitu Augustin-Constantin - absent
Mocanu Victor - absent
Moga Nicolae - absent
Mohanu Nicolae - absent
Mora Ákos-Daniel - absent
Motoc Octavian - prezent
Mutu Gabriel - absent
Nasta Nicolae - absent
Neagu Nicolae - absent
Neculoiu Marius - prezent
Nicoară Marius-Petre - prezent
Nicolae Șerban - absent
Nicula Vasile-Cosmin - absent
Nistor Vasile - absent
Niță Mihai - absent
Nițu Remus-Daniel - prezent
Obreja Marius-Lucian - prezent
Oprea Dumitru - absent
Oprea Gabriel - Guvern
Oprea Mario-Ovidiu - prezent
Oprea Ștefan-Radu - absent
Pașca Liviu-Titus - prezent
Pașcan Emil-Marius - absent
Pavel Marian - absent
Pataki Csaba - absent
Păran Dorin - absent
Păunescu Teiu - absent
Pelican Dumitru - absent
Pereș Alexandru - absent
Pop Gheorghe - absent
Pop Liviu-Marian - absent
Popa Constantin - prezent
Popa Florian - absent
Popa Ion - prezent
Popa Mihaela - prezentă
Popa Nicolae-Vlad - absent
Popescu Corneliu - absent
Popescu Dumitru-Dian - absent
Popescu-Tăriceanu Călin-Constantin-Anton - absent
Purec Ion-Simeon - absent
Rădulescu Cristian - absent
Rogojan Mihai-Ciprian - absent
Roșca-Stănescu Sorin-Ștefan - prezent
Rotaru Ion - absent
Saghian Gheorghe - absent
Savu Daniel - absent
Sârbu Ilie - absent
Secășan Iosif - absent
Severin Georgică - prezent
Silistru Doina - absentă
Stoica Ștefan - concediu medical
Stuparu Timotei - absent
Suciu Matei - absent
Șova Dan-Coman - Guvern
Tánczos Barna - absent
Tămagă Constantin - absent
Tătaru Dan - absent
Tătaru Nelu - absent
Teodorovici Eugen-Orlando - Guvern
Tișe Alin-Păunel - absent
Toma Ion - absent
Todirașcu Valeriu - absent
Tomoiagă Ștefan-Liviu - absent
Tudor Doina-Anca - prezentă
Țapu Nazare Eugen - prezent
Ungureanu Mihai-Răzvan - absent
Valeca Șerban-Constantin - absent
Vasiliev Marian - delegație
Vâlcov Darius-Bogdan - absent
Vegh Alexandru - absent
Verestóy Attila - absent
Vochițoiu Haralambie - prezent
Voinea Florea - absent
Volosevici Andrei-Liviu - absent
Vosganian Varujan - absent
Zisu Ionuț-Elie - prezent

Mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Miron Tudor Mitrea:

Rog Birourile permanente să se deplaseze în sala de ședință a Biroului permanent al Camerei, în vederea numărării voturilor. Îl rog pe domnul vicepreședinte să conducă numărarea.

    ................................................
   

După pauză

Video in format Flash/IOS

Domnul Miron Tudor Mitrea:

Domnule senator Mario Oprea, vă rog, citiți procesul-verbal.

Video in format Flash/IOS

Domnul Mario-Ovidiu Oprea:

Proces-verbal referitor la rezultatul votului exprimat de către deputați și senatori asupra Proiectului de Hotărâre privind numirea directorului general interimar al Societății Române de Televiziune.

Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, în temeiul art.44 alin.(4) din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, republicat, au procedat la verificarea și numărarea voturilor exprimate prin vot secret, cu buletine de vot, de către deputați și senatori, asupra numirii domnului Bogdan Rareș în funcția de director general interimar al Societății Române de Televiziune și au constatat următoarele: numărul total al deputaților și senatorilor: 580; numărul deputaților și senatorilor prezenți: 176; numărul total de voturi exprimate: 176; numărul de voturi anulate: 0; numărul total de voturi valabil exprimate: 176, din care: voturi pentru: 174, voturi contra: 2.

Votul nu este valid, întrucât cvorumul legal este de 291 de parlamentari, iar numărul voturilor exprimate a fost 176.

Mulțumesc, domnule președinte.

Video in format Flash/IOS

Domnul Miron Tudor Mitrea:

Și eu vă mulțumesc, domnule senator.

Declar ședința de astăzi închisă.

Sigur, problema urmează să fie discutată într-o ședință ulterioară.

Vă mulțumesc.

   

Ședința s-a încheiat la ora 16,35.

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie mardi, 7 décembre 2021, 18:03
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro