Dragoș Gabriel Zisopol
Dragoș Gabriel Zisopol
Ședința Camerei Deputaților din 11 martie 2014
Sumarul ședinței
Stenograma completă
publicată în Monitorul Oficial, Partea a II-a nr.27/21-03-2014
Video in format Flash/IOSVideo - Flash & IOS

Dezbateri parlamentare
Calendarul ședințelor
- Camerei Deputaților:
2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002
2001 2000 1999
1998 1997 1996
Interoghează dezbaterile
din legislatura: 2016-prezent
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996
Monitorul Oficial
Partea a II-a:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002

Transmisii video

format Real Media
Arhiva video:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003
Pentru a vizualiza înregistrările video trebuie să instalați programul Real Player
Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Interogare > Rezultate > 11-03-2014 Versiunea pentru printare

Ședința Camerei Deputaților din 11 martie 2014

 Fragmente relevante pentru următoarea interogare: 
Vorbitor: Dragoș Gabriel Zisopol

Video in format Flash/IOS Declarații politice și intervenții ale deputaților: Dragoș Gabriel Zisopol - Mesajul de mulțumire adresat membrilor Camerei Deputaților de către doamna Ioana Grosaru, soția fostului nostru coleg deputat Mircea Grosaru;

Domnul Dragoș Gabriel Zisopol:

Sărut mâinile! Bună dimineața!

Vă mulțumesc, stimate domnule președinte de ședință.

Astăzi vă aduc la cunoștință mesajul de mulțumire adresat membrilor Camerei Deputaților de către doamna Ioana Grosaru, soția fostului nostru coleg deputat Mircea Grosaru.

Domnule președinte de ședință,

Doamnelor și domnilor deputați,

Îmi revine onoarea să că citesc, la rugămintea doamna Ioana Grosaru - soția domnului deputat Mircea Grosaru - mesajul de mulțumire al Domniei Sale adresat membrilor Camerei Deputaților.

"Mircea nu s-a gândit nicio clipă că viața lui se va sfârșit atât de brusc. Avea atâtea planuri... încât nu i-ar fi ajuns nici două vieți. A fost obișnuit să ia totul asupra lui, cu convingerea că ceea ce face el face cel mai bine. Și a făcut totul cu plăcere și pasiune: în tinerețe, sport, fiind un talentat fotbalist, dar și ca profesor de matematică, pregătind elevi cu bune rezultate, apoi, în a doua parte a vieții lui, pornind într-o nouă direcție, ca avocat, profesie ce avea să-i aducă multe satisfacții, dar și suferințe pe care le-a înfruntat cu multă demnitate.

În paralel, a făcut politică, fiind membru al Partidului Național Liberal încă din 1993, într-o perioadă chiar secretarul Organizației județene Suceava.

Având afinități cu etnia italiană s-a implicat cu trup și suflet în activitatea și viața acestei etnii și a înființat în 1994, în județul Suceava, prima organizație a acestei etnii, Asociația Italienilor din România RO.AS.IT. A reușit, de-a lungul celor peste 20 de ani, să dezvolte organizația al cărui inițiator și președinte a fost, până la recunoașterea de astăzi.

Ca deputat al minorității italiene a căutat să stabilească un echilibru, gestionând cu pricepere și înțelegere multiplele și complexele probleme legate de etnia italiană din România. Era și firesc, cu atâtea abordări din diferite domenii, să-și facă prieteni, ce-i drept, numeroși, dar evident și dușmani, mai bine spus adversari, pentru că așa-i lumea de când lume, nu se poate nici fără unii, nici fără ceilalți.

Acum când totul s-a sfârșit, când ultimele lui dorințe, proiecte, dosare au rămas în suspensie, familia - soția și fiul - aduc mulțumiri tuturor. Au fost clipe deosebit de grele când prietenii și adversarii deopotrivă ne-au fost aproape.

Dorim să aducem mulțumirile noastre, ale familiei, tuturor prietenilor, colegilor de școală, coechipierilor, colegilor din Parlament, din Grupul pentru minorități și din Comisia juridică, colaboratorilor și reprezentanților din Departamentul pentru Relații Interetnice, membrilor din diferite comunități etnice din țară ale grecilor, turcilor, tătarilor, romilor, maghiarilor, ucrainenilor, polonezilor, cehilor, croaților, sârbilor, albanezilor, rutenilor. Deosebite mulțumiri tuturor etnicilor italieni din țară, aparținători ai diferitelor organizații, precum și membrilor RO.AS.IT din București și din țară.

Pentru cei care l-au cunoscut ca prieten, coleg, colaborator sau adversar, imaginea care rămâne este cea a unui om ambițios, tenace, care făcea totul cu multă inteligență și care nu ceda în fața niciunui eșec, oricât de dur ar fi fost. Avea capacitatea să o ia de la zero, cu convingerea că va reuși.

Din partea familiei am dori să transmitem mulțumiri tuturor acelora care ne-au transmis condoleanțe în scris sau oral și au fost alături de noi în cele mai triste clipe ale vieții noastre, precum și acelora care au rostit o vorbă bună de îmbărbătare.

Tuturor acelora care au fost alături de noi în momente de grea încercare, dar și celor care și-au exprimat sincer regretele pentru fulgerătoarea dispariție a celui ce a fost deputatul Mircea Grosaru, soția și fiul doresc să le mulțumească.

Mulțumim colegilor din Grupul parlamentar al minorităților naționale, din Comisia juridică și celorlalți colegi deputați pentru mesajele de încurajare adresate nouă, celor rămași, și pentru cuvintele de recunoștință și recunoaștere a meritelor ce au consfințit activitatea desfășurată cu multă pasiune, conștiinciozitate și dăruire de fostul lor coleg, deputatul Mircea Grosaru.

Mulțumim colegilor de catedră, colegilor din echipele de fotbal care nu l-au uitat și care, la finalul ultimei sale "reprize" pe acest pământ, l-au purtat pe umeri.

Mulțumim oficialităților statului italian, începând cu președintele Republicii Italiene, cel care i-a acordat înalta distincție italiană "Ordine della Stella della Solidarietá Italiana", ambasadorilor Stefano Ronca, Daniele Mancini, Mario Cospito și actualului ambasador, Excelența Sa Diego Brasioli, cu care începuse o frumoasă colaborare; Directorului Institutului Italian de Cultură Sg. Enzo Peraro, președintelui INAS, Sg. Cesare Insinsola și tuturor prietenilor italieni printre care îi amintim pe Sg. Maurizio Passerotti, consulul onorific al României în Trentino Alto Adige, și cerem scuze celor al căror nume nu îl rostim aici, ar fi prea mulți ...

Mulțumiri aducem domnilor Francesco Rutelli, Francoise Bayrou, copreședinți ai Partidului Democrat European, Claudio Rossi și tuturor noilor prieteni și colegi din Partidul Democrat European al cărui membru era și care îl așteptau la Consiliul de la Bruxelles din 28 februarie a.c., unde își confirmase prezența în data de 7 februarie, coincidență fatidică - avea să fie ultima lui zi, aici, pe pământ.

Recunoștința și mulțumirile noastre se îndreaptă către preoții Hoștiuc Gheorghe și Hoștiuc Florin de la Biserica Ortodoxă Sfântu Gheorghe din Suceava, vechea și cunoscuta biserică Mirăuți, către arhiepiscopul Bisericii Catolice, Monseniorul Ion Robu, care a permis prezența reprezentantului său, Episcopul Valeriano Jacomeli, care a oficiat la slujba de înmormântare împreună cu preoții ortodocși.

În încheiere, mulțumim, și mulțumiri și întreaga noastră recunoștință prietenilor de familie, membrilor comunității noastre, apropiați și mai puțin apropiații care ne-au fost alături în cele mai grele momente din viață. Mulțumim chiar și celor care în ultimele luni i-au ocupat timpul, celor care-i monitorizează pe demnitari corectându-i și pedepsindu-i dacă greșesc, veghind ca aceștia să nu încalce legile țării în slujba căruia sunt."

Semnează, Ioana Grosaru, soția celui care a fost Mircea Grosaru. Mulțumim pentru posibilitatea de a prezenta în plen acest mesaj domnului Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, și dumneavoastră, celor prezenți.

Vă mulțumesc.

Dumnezeu să-l odihnească!

        ................................................
Video in format Flash/IOS Dezbaterea Proiectului de Lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României și Guvernul Statelor Unite ale Americii privind schimburile educaționale și academice administrate de Comisia Fulbright româno-americană, semnat la Washington, la 22 octombrie 2013 (PL-x 3/2014). (rămas pentru votul final)  

Domnul Dragoș Gabriel Zisopol:

Vă mulțumesc, domnule președinte de ședință.

În baza prevederilor art.95 din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat, cu adresa nr. PL-x 3 din 3 februarie 2014, Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport a primit spre dezbatere în fond Proiectul de Lege privind ratificarea Acordului între Guvernul României și Guvernul Statelor Unite ale Americii privind schimburile educaționale și academice administrate de Comisia Fulbright româno-americană, semnat la Washington, la 22 octombrie 2013.

Prin acest acord se actualizează, la cererea Statelor Unite ale Americii, textul acordului semnat la București, în 26 octombrie 2000.

Acordul conține prevederi privind organizarea și funcționarea Comisiei Fulbright româno-americane înființate în anul 1992, precum și aspecte ale colaborării în domeniul acordării burselor.

Programul Fulbright este principalul program de schimburi în domeniul învățământului, derulat de Guvernul Statelor Unite ale Americii și funcționează în România din anul 1960.

Proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare.

Camera Deputaților este primă Cameră sesizată.

În urma dezbaterii în ședința din 18 februarie 2014, comisia a propus, cu unanimitatea voturilor celor prezenți, adoptarea proiectului de lege în forma inițiatorului.

Vă mulțumesc.

        ................................................
Video in format Flash/IOS Proiectul de Hotărâre privind alegerea unui secretar al Camerei Deputaților. (adoptat)  

Domnul Dragoș Gabriel Zisopol:

Domnul deputat Amet Varol, din partea Grupului parlamentar al minorităților naționale.

Vă mulțumesc.

       

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 1:13
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro