Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2014 > 25-03-2014

Ședința Camerei Deputaților din 25 martie 2014

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.142 Mihai Weber - declarație politică: "Viitorii europarlamentari, foarte reprezentativi pentru interesele românilor";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Mihai Weber:

"Viitorii europarlamentari, foarte reprezentativi pentru interesele românilor"

Sâmbătă, 22 martie, Alianța electorală PSD-UNPR-PC a depus la Biroul Electoral Central dosarele de candidatură pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc pe 25 mai.

Îmbucurător este că, de această dată, avem o listă mai puternică de candidați și am convingerea că această echipă va lupta pentru binele tuturor românilor din Uniunea Europeană și nu oricum, ci cu multă trudă și responsabilitate, așa cum, din păcate, alții nu au făcut-o.

Pe lista alianței, validată de Comitetul Executiv Național al PSD în luna februarie, pe prima poziție se regăsește actualul europarlamentar PSD Corina Crețu, pe locul al doilea - senatorul PSD Ecaterina Andronescu, pe locul al treilea se află Cătălin Ivan, eurodeputat și purtător de cuvânt al PSD. Pe următoarele poziții se află fostul ministru al comunicațiilor Dan Nica, fostul ministru PC pentru IMM-uri Maria Grapini, senatorul UNPR Damian Drăghici, europarlamentarii Daciana Sârbu, Ioan Mircea Pașcu, Viorica Dăncilă, adjunctul șefului de cabinet al comisarului european pentru agricultură, Sorin Moisă, și actualii eurodeputați Victor Boștinaru și Claudiu Ciprian Tănăsescu. Pe pozițiile 13-17 sunt candidați PC, UNPR, propunerile PSD București, ale TSD și PES Activist.

Sunt convins că, pe viitor, România va fi reprezentată în Parlamentul European mult mai puternic decât în ultimii cinci ani. Acești europarlamentari social-democrați bine pregătiți vor susține interesele naționale și politice ale țării noastre în Parlamentul European cu foarte multă mândrie și demnitate.