You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2014 > 15-04-2014

Sittings of the Chamber of Deputies of April 15, 2014

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.32 Florin Gheorghe - declarație politică: - "Voiculescu vrea în Parlamentul European! Prin interpuși ...";

Domnul Florin Gheorghe:

"Voiculescu vrea în Parlamentul European! Prin interpuși ..."

S-a desecretizat arhiva "Dunărea". Cam târziu, aș spune eu. Din păcate, cei care s-au îmbogățit peste noapte de pe urma operațiunilor comerciale ale statului român și mai ales de pe urma Fondului Operațiuni Valutare Speciale au ajuns să influențeze într-un mod extrem de puternic structurile instituționale ale statului român, să finanțeze partide politice și chiar să controleze trusturi media care produc reale vulnerabilități pentru securitatea țării. Consider că experții CNSAS își vor face pe deplin datoria, chiar și la 25 de ani de la Revoluție și vor aduce la cunoștința românilor numele celor au cărat valize cu valută pentru interesul propriu.

Chiar dacă ne-am dori să lăsăm trecutul comunist și al fostei securități în sarcina istoricilor, din păcate, trecutul este încă prezent pe scena politică românească. Acest trecut, alimentat și finanțat prin sursele financiare amintite, produce grave prejudicii climatului democratic din țara noastră. Da, despre trustul antenelor este vorba în primul rând. Linșaj mediatic de dimineața și până în miez de noapte la adresa oricărui om care nu-i este pe plac patronului. Minciuni propagate cu o consecvență deosebită, manipulare și dezinformare doar pentru a atinge scopuri politice și pentru a sprijini interesele personale ale patronului. Dispreț față de lege, instituții și față de români.

În anul 2012 au păcălit o țară întreagă cu o învățătoare care făcea greva foamei din pricina traiului greu, deși ea era plătită regește direct din buzunarul patronului de trust media. În luna care tocmai a trecut, am asistat la o nouă etapă de acțiune, a acestor oameni care au făcut atât de rău României. După același model, Voiculescu vrea să intre în Parlamentul European, pe ușa din dos, prin interpuși. Despre cine este vorba știm cu toții - Mircea Diaconu.

Este păcat și regretabil că actorul Mircea Diaconu a renunțat la o viață de celebritate, la recunoașterea și aprecierea unei țări întregi doar pentru a deveni preșul de la intrare al lui Dan Voiculescu. Actorul Diaconu și-a murdărit o viață întreagă de muncă și eforturi intrând în jocul mizer al unuia care-și așteaptă condamnare. Diaconu a renunțat la tot respectul românilor, încăpățânându-se să candideze la o funcție pentru care nu are nici cea mai mică urmă de calificare. Ce poate face Domnia Sa în Parlamentul European?! Ce beneficii poate aduce prezența sa în băncile celei mai importante instituții ale Uniunii Europene? Nici una.

Dimpotrivă! Prin faptul că actorul și noul său regizor, Dan Voiculescu, au ales să desconsidere sentința definitivă și irevocabilă a celei mai înalte instanțe din România, Înalta Curte de Casație și Justiție, aduc o pată în plus pe obrazul țării noastre. De parcă nu era suficient că la ultimele alegeri România a trimis în Parlamentul European extremiști marca Vadim sau anchetați penal de tipul Ovidiu Silaghi. Acum, cu ajutorul unui trust media, Voiculescu se pregătește să trimită un condamnat definitiv în acest for.

"Nu am făcut nimic rău!", s-a apărat actorul. Domnule Diaconu, nu trebuie să omori pe cineva ca să faci rău! Nerespectând legea și, mai nou, nerespectând decizia definitivă și irevocabilă a celei mai înalte instanțe din România este în ochii Europei mai rău decât un act criminal.

Pentru faptul că actorul Diaconu nu înțelege nimic din valorile pe care s-a clădit și funcționează Uniunea Europeană, Domnia Sa nu merită nici măcar să candideze, dar apoi să mai fie ales. Însușindu-și optica domnului Voiculescu, actorul Diaconu joacă cel mai prost rol al vieții sale - cel de slugă nepricepută, dar încăpățânată. Păcat, domnule Diaconu, ca actor chiar v-am îndrăgit.