You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2014 > 03-06-2014

Sittings of the Chamber of Deputies of June 3, 2014

2. Aprobarea suplimentării ordinii de zi.

- Pauză -

După pauză, lucrările ședinței au fost conduse de domnul deputat Viorel Hrebenciuc, vicepreședinte al Camerei Deputaților, asistat de domnii deputați Niculae Mircovici și Cristian Buican, secretari ai Camerei Deputaților.

Domnul Viorel Hrebenciuc:

Stimați colegi,

Vă propun să luăm loc, că s-au terminat toate materialele și putem începe lucrările.

Doamnelor și domnilor deputați,

La lucrările Camerei Deputaților de astăzi vă anunț că din totalul celor 401 deputați, până în acest moment, și-au înregistrat la lucrări prezența 203, sunt absenți 198, din care 25 participă la alte acțiuni parlamentare.

Avem cvorumul legal de 201.

Domnule Neacșu, vă rog.

Domnul Marian Neacșu:

Mulțumesc, domnule vicepreședinte.

Am să vă rog să-mi permiteți ca, în numele Grupului parlamentar al PSD, dar și în urma convenției convenite ieri la finalul ședinței de dezbatere a Camerei Deputaților între toți liderii grupurilor parlamentare, să-mi permiteți să vă propun introducerea pe ordinea de zi, deci suplimentarea ordinii de zi de astăzi cu Proiectul legislativ 214/2009, Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanță.

Este o temă pe care ne-am asumat-o cu toți liderii de grup, evident că ea va intra în procesul de dezbatere, fiecare grup parlamentar va avea propriile poziții, dar opinez, dincolo de faptul că este un proiect important și necesar, că vom reuși să realizăm și unanimitatea necesară pentru ca el să poată fi trecut.

Deci, vă rog să fiți de acord să propuneți plenului spre aprobare această solicitare.

Domnul Viorel Hrebenciuc:

Supun votului dumneavoastră propunerea domnului Marian Neacșu de introducere pe ordinea de zi a acestui proiect de lege.

Vă rog să votați.

Cu 82 de voturi pentru, o abținere și niciun vot împotrivă, proiectul de lege trece pe ordinea de zi.

Vă mulțumesc.