Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2014 > 24-06-2014

Ședința Camerei Deputaților din 24 iunie 2014

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.22 Tudor Ciuhodaru - declarație politică: - "Adio, România";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Tudor Ciuhodaru:

"Adio, România"

Vă miră? În doar doi ani de la noua guvernare a crescut cu 9% numărul tinerilor care studiază în străinătate și care refuză să mai pună piciorul în această țară. Dacă în 2012 aceștia reprezentau 30% din cei plecați la studii peste mări și țări, am ajuns ca în plină prosperitate economică să înregistrăm un record de 39%.

Evident că numărul celor care se vor reîntoarce să trăiască în România a scăzut. Dacă în 2012 mai existau speranțe pentru întoarcere, în 2014 numărul acestora a ajuns la doar 29%.

Când pleacă poate că mai au gânduri de întoarcere, dar știți vorba aceea, la bine te înveți cu ușurință, iar când e vorba să te întorci în același sistem putred de corupt și nefuncțional aproape că niciodată nu vrei să mai ajungi pe acest petec de pământ devenit moșia baronilor și nomenclaturiștilor. Ei văd că nimic nu se schimbă și aceasta-i partea dezamăgitoare!

Și nu e vorba doar de nivelul de trai din România, ci mai ales de nivelul de civilizație și de mentalitatea românească, cu multe tente orientale.

Mulți m-au întrebat ce se mai întâmplă cu milionul de locuri de muncă, cu măririle de salarii, cu deblocarea posturilor din sănătate și învățământ, cu depolitizarea și promovarea pe criterii de competență.

Acestea au rămas povești de adormit electoratul și în această guvernare, așa că răspunsul îl vor avea probabil abia în 2016.