Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2014 > 09-09-2014

Ședința Camerei Deputaților din 9 septembrie 2014

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.43 Claudia Boghicevici - declarație politică: - "Un nou proiect de lege pentru stimularea angajării șomerilor";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Doamna Claudia Boghicevici:

"Un nou proiect de lege pentru stimularea angajării șomerilor"

Ca în fiecare vară, am continuat întâlnirile din instituțiile publice deconcentrate aflate în subordinea Ministerului Muncii. E important să știm ce nu merge și de ce este nevoie chiar de la cei ce lucrează în domeniu. E important pentru mine ca parlamentar să cunosc în principal problemele oamenilor care sunt în dificultate, care își doresc să muncească și nu găsesc un loc de muncă.

M-am bucurat să vad că la nivelul județului Arad există locuri de muncă disponibile, dar prin faptul că salariile sunt aproape echivalente cu indemnizația de șomaj, oamenii aflați în șomaj nu sunt atrași de muncă, mai ales dacă aceasta se desfășoară într-o zonă industrială, preferând în schimb să stea acasă pe indemnizație, pe banii statului. Consider că am luptat prea mult în guvernarea noastră pentru a stimula creșterea forței de muncă, pentru a sta acum să vad cum devenim un stat de asistați social.

De aceea, m-am gândit la o modificare a sistemului de calcul al indemnizațiilor de șomaj, astfel încât șomerii să fie stimulați să își caute un nou loc de muncă. Urmează să duc această propunere în fața colegilor mei parlamentari și să vedem cum putem să ajutăm acești oameni în a-i stimula să se angajeze.