Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2014 > 09-09-2014

Ședința Camerei Deputaților din 9 septembrie 2014

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.147 Tudor Ciuhodaru - declarație politică: - "Guvernul ne vrea proști, dar mulți la vot!";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Tudor Ciuhodaru:

"Guvernul ne vrea proști, dar mulți la vot !"

Dacă guvernul nu poate să le dea românilor locuri de muncă, salarii și pensii mai mari și taxe și impozite mai mici, le va da doctorate!

"Alo! Tovarăși! Alo! Așezați-vă liniștiți. Tovarăși, așezați-vă liniștiți la locurile voastre! Avem doctorate pentru tot poporul!"

Ordonanța de urgență privind instituirea unor măsuri în domeniul educației, cercetării științifice și pentru modificarea unor acte normative, adoptată de guvern pe 26 iunie, arată doar cum pun mâna politicienii pe învățământ.

În premieră mondială, în România se pot face studii în universități pentru elevii fără bacalaureat, bacalaureat ori de câte ori e nevoie, primari în consiliile de administrație, profesori fără master, rectori pe viață, doctorat cu frecvență cât mai redusă, terenuri trecute de la școli la primării....

Mă aștept să urmeze o nouă lege a needucației naționale care să fie adoptată prin asumare de acest guvern. De ce să se mai obosească adoptând câte 97 de modificări într-o singură ordonanță, așa cum au făcut prin O.U.G. nr. 49/2014, când am putea avea o nouă lege a needucației naționale ce ar putea fi simplificată în 7 articole:

  • Art. 1. Orice absolvent de 4 clase are dreptul să cumpere, în limitele locurilor aprobate, o diplomă universitară.
  • Art.2. Orice absolvent de minimum 5 clase are dreptul de a fi profesor.
  • Art.3. Prin doctorat se înțelege o diplomă format A3 ce diferă de diploma de master, care va fi format A4. Costul diplomei de doctorat este cu 25-50% mai mare decât al unei diplome de master.
  • Art.4. Orice persoană aleasă în Parlament devine obligatoriu absolvent de studii universitare. Orice persoană membră a guvernului devine obligatoriu doctor în științe.
  • Art.5. Oricine poate înființa o universitate, cu condiția de a pune la loc vizibil un afiș format A5 cu inscripția "universitate".
  • Art.6. Persoanele care știu, simultan, să scrie și să citească au dreptul de a fi numite membri ai Academiei Române.
  • Art.7. Rectorii sunt numiți pe viață. Succesiunea se face prin pupături pe obrăjori sau prin viziuni transcendentale.

Pentru câțiva arginți și mii de voturi guvernanții sunt în stare să distrugă educația unei întregi generații. Chiar nu se mai găsește niciun organism de control care să oprească mâna lungă a guvernanților pusă pe gâtul învățământului românesc?!

Și, nu în ultimul rând, mă tot întreb de ce legiferează guvernul atunci când avem un ditamai for legislativ, bicameral, cu peste 300 de parlamentari? Pentru ce îi mai votăm pe parlamentari? Ce să legifereze guvernul? Păi, poate ar fi normal să votăm guvernul în cazul ăsta, iar pe cei ce nu fac nimic să-i trimitem acasă.