Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2014 > 17-09-2014

Ședința Camerei Deputaților din 17 septembrie 2014

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.21 Tudor Ciuhodaru - declarație politică: - "Mândri că suntem români";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Tudor Ciuhodaru:

"Mândri că suntem români"

"Mândri că suntem români" s-a dovedit o altă minciună electorală. Sper să nu ajungem să avem nevoie de pașaport atunci când mergem în Harghita și Covasna.

Prin campania electorală, domnul Ponta ne spunea, la punctul 14 al Programului de guvernare, că va descuraja UDMR în a mai ridica pretenții și a mai pune condiții, inclusiv în ceea ce privește scindarea pe criterii etnice. Nu numai că i-a adus la guvernare, sfidând promisiunile făcute românilor, dar continuă să îi mențină și după apariția proiectului de autonomie.

În țara în care politicienii puterii se bat cu pumnul în piept cu sloganul "Mândri că suntem români", ne-am fi așteptat ca, în următoarea secundă de la apariția unui astfel de proiect, inițiatorii să fie scoși de la guvernare.

Cei din UDMR nu pot face nimic dacă nu li se permite, ei nu ne pot otrăvi dacă nu există vreo mână de politician care să ne bage pumnul în gură și otravă pe gât.

Actuala putere a ajuns un pericol pentru România pentru că a arătat că e dispusă, pentru a-și asigura majoritatea parlamentară și succesul la prezidențiale, să accepte utilizarea prin lege a maghiarei ca limbă oficială în instituția Avocatului Poporului și a simbolurilor altor entități pe teritoriul țării.

La astfel de acte trebuie să reacționeze românii atunci când văd vânzarea țării pentru meschinele interese de partid. Sper ca cei trimiși în Parlament pentru a apăra interesele românilor să voteze legea mea, care îi trimite trei ani la pușcărie pe cei care inițiază, organizează, sprijină sau săvârșesc orice fel de acțiuni extremiste, revizioniste, separatiste, care au drept scop schimbarea ordinii constituționale.

Astfel nu vom ajunge să avem nevoie de pașaport în propria țară.