Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2014 > 17-09-2014

Ședința Camerei Deputaților din 17 septembrie 2014

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.189 Daniel Florea - declarație politică: - "Priorități ale momentului";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Daniel Florea:

"Priorități ale momentului"

Scena politică românească a fost cuprinsă parcă de vrie în ultimele luni, producând valuri și dând naștere la adevărate confuzii, deopotrivă în rândul oamenilor politici, cât și între spectatorii acestui show interminabil. Adevăratul perdant al acestor jocuri politicianiste este însuși electoratul.

Este cât se poate de adevărat că show-ul face audiența, oamenii sunt atrași de jocul mediatic abil, însă, în același timp, oamenii politici sunt datori a fi responsabili față de cei care i-au mandatat să-i reprezinte.

De la președinte și până la simpli membri ai unui partid, cu toții avem datoria de a ne ghida acțiunile și deciziile în funcție de oferta pe care am prezentat-o oamenilor în campania electorală și pentru care am fost creditați și aleși în funcții reprezentative.

Astfel, vă invit ca principalul nostru obiectiv, în această sesiune parlamentară, să fie interesul cetățenilor români, în detrimentul intereselor personale. Sunt convins de faptul că noi, cei aleși de populația României pentru a-i reprezenta în această instituție, vom avea puterea și voința, trecând peste măruntele disensiuni politice, să lucrăm în interesul românilor și al României.

Lăsând la o parte toate aceste zvârcoliri ale clasei politice, este momentul ca spiritele să se calmeze și să revenim la listele de priorități pe care le avem, ca oameni politici responsabili, ce ne dorim cu toții să fim.