Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2015 > 28-05-2015

Ședința Camerei Deputaților din 28 mai 2015

 Fragmente relevante pentru următoarea interogare: 
Vorbitor: Gheorghe Dragomir

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:  

Video in format Flash/IOS Gheorghe Dragomir - declarație politică intitulată Partidul Național Liberal în trecut și viitor - 140 de ani de istorie în beneficiul românilor;

Domnul Gheorghe Dragomir:

Mulțumesc, domnule președinte.

Declarația mea politică de astăzi se intitulează: "Partidul Național Liberal între trecut și viitor - 140 de ani de istorie în beneficiul românilor."

Săptămâna trecută am avut onoarea să particip, împreună cu mai mulți colegi, la Concertul Aniversar de la Opera Română organizat cu prilejul sărbătoririi a 140 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal.

Alături de Președintele României, Klaus Iohannis, de importanți oameni de cultură, jurnaliști și reprezentanți ai unor instituții din mediul socioeconomic, am petrecut o seară cu adevărat specială, când, cu emoție, am rememorat momente importante din istoria Partidului Național Liberal, înființat la data de 24 mai 1875.

Istoria Partidului Național Liberal a fost strâns legată, de-a lungul celor 140 de ani, de istoria modernă a României. Liberalii au răspuns întotdeauna așteptărilor venite din partea românilor, folosindu-se de toate mijloacele necesare pentru ca statul român să rămână sincronizat, chiar și în situații istorice defavorabile, statelor Europei Occidentale. Modernizarea instituțională a statului român, etapele de progres economic, toate acestea sunt legate de guvernările liberale și de oamenii care s-au aflat la conducerea acestui partid.

La 140 de ani de la înființarea sa, putem spune cu mândrie că PNL estre partidul Independenței României și al Marii Uniri, dar și al multor reforme constituționale. De asemenea, Partidul Național Liberal este cel care a sprijinit, după 1990, democratizarea României și accederea ei în structurile europene și euroatlantice.

Partidul Național Liberal este astăzi cel mai mare partid de dreapta din România, membru cu drepturi depline al celei mai mari familii politice europene, susținând ideile, valorile și soluțiile liberale. Momentul aniversării a 140 de ani de existență este special și prin faptul că el coincide cu mandatul primului președinte liberal din istoria României, Klaus Iohannis.

Astăzi, la ceas de sărbătoare, noi, cei care facem parte din Partidul Național Liberal, suntem mândri de trecutul nostru și încrezători în viitorul pe care încercăm să îl facem cât mai bun pentru toți românii.

La mulți ani, Partidul Național Liberal!