Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2015 > 01-10-2015

Ședința Camerei Deputaților din 1 octombrie 2015

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:  
  1.12 Virgil Guran - declarație politică intitulată "Apel al bolnavilor de hepatită C";

   

Domnul Petru Gabriel Vlase:

    ................................................
Video in format Flash/IOS

Domnul Guran.

Video in format Flash/IOS

Domnul Virgil Guran:

Mulțumesc.

"Apel al bolnavilor de hepatită C"

Am primit zilele trecute un apel din partea acestor oameni care se află în suferință, care au mari probleme, și care se află într-o cursă contra cronometru cu viața.

Tot auzim în ultimul timp Guvernul că suntem pe primul loc, al doilea loc la creștere economică, încasările la buget sunt din ce în ce mai mari, România o duce din ce în ce mai bine, dar în sănătate batem pasul pe loc în continuare și nu prea se văd acești bani despre care se vorbește și începem să ne îndoim de aceste promisiuni, de aceste realizări.

Din martie până în prezent, 700 de bolnavi au decedat. Pentru că știm foarte bine, hepatita C duce încet-încet spre ciroză și spre moarte. Deci în fiecare zi mor 4 persoane bolnave. Vorbim despre un nou tratament care se aplică în alte țări. Există promisiuni în fiecare zi, că o să se implementeze acest program și în România, dar această birocrație ne duce la exasperare. Este simplu pentru cineva sănătos să stea să mai dea o declarație pe la televizor, să mai facă o ședință prin Guvern, să vină în Parlament să se laude că lucrurile merg foarte bine, dar este foarte complicat și drastic pentru cei care știu că fiecare zi care trece înseamnă apropierea de moarte.

Acești oameni nu mai au timp să aștepte, acești oameni nu mai au cum să accepte minciuna și cred eu că cei care ar trebui să ia măsuri, Ministerul Sănătății, Guvernul, trebuie să se gândească la faptul că sunt părtași la moartea unor oameni. Deci, ei mor cu zile, ei știu că au aceste probleme, așteaptă cu disperare în fiecare zi să fie chemați să înceapă tratamentul, dar există o indiferență totală.

Domnilor guvernanți, aveți datoria morală să treceți foarte urgent la implementarea acestui program. Așteptăm să vedem dacă există sensibilitate, dacă există compasiune pentru conaționalii dumneavoastră.

Vă mulțumesc.

Deputat Guran Virgil.

Video in format Flash/IOS

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Mulțumesc.