Plen
Joint sittings of the Chamber of Deputies and the Senate of April 11, 2016
Abstract of the sittings
Full-text of the sittings
Published in Monitorul Oficial no.70/19-04-2016
Video in format Flash/IOSVideo - Flash & IOS

Parliamentary debates
Calendar
- Chamber of Deputies:
2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002
2001 2000 1999
1998 1997 1996
Query debates
for legislature: 2016-present
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996

Meetings broadcast

format Real Media
Video archive:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003
You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2016 > 11-04-2016 Printable version

Joint sittings of the Chamber of Deputies and the Senate of April 11, 2016

14. Numirea președintelui Consiliului de administrație al Societății Române de Televiziune. (nu a fost întrunită majoritatea de voturi necesară pentru numirea doamnei Monica Simona Ghiurco în funcția de președinte al Consiliului de administrație al Societății Române de Televiziune)  

   

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

    ................................................
Video in format Flash/IOS

La punctul 13, avem următorul...(Discuții în sală.) 14, scuzați-mă!

(Doamna senator Cristian-Irina Anghel solicită cuvântul. Discuții la prezidiu.)

Dragi colegi, continuăm.

Numirea președintelui Consiliului de administrație al SRTV. Are avizul Comisiilor pentru cultură sau n-are.(Discuții în sală.)

Din partea comisiilor. Domnule deputat, aveți cuvântul. (Discuții la prezidiu.)

Video in format Flash/IOS

Domnul Florin-Alexandru Alexe:

Aviz comun privind desemnarea candidatului pentru funcția de președinte al Consiliului de administrație al Societății Române de Televiziune.

Comisia pentru cultură și media a Senatului și Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaților s-au întrunit în ședință comună în ziua de 11 aprilie 2016 pentru audierea candidatului recomandat de către membrii Consiliului de administrație al Societății Române de Televiziune, în persoana doamnei Simona Monica Ghiurco.

După audierea candidatului membrii celor două comisii au procedat la vot.

În favoarea candidaturii doamnei Simona Monica Ghiurco s-au pronunțat 18 parlamentari, iar 19 s-au pronunțat împotrivă.

Ca urmare, comisiile avizează negativ candidatura doamnei Simona Monica Ghiurco pentru ocuparea funcției de președinte al Consiliului de administrație al Societății Române de Televiziune.

Acest aviz este consultativ.

În conformitate cu prevederile art. 19 alin. (7 ) din Legea nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune, republicată, comisiile permanente de specialitate supun votului plenului Parlamentului această candidatură.

Vă mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Comentarii?

Există vreun grup parlamentar care vrea să ia cuvântul? Comentarii?

Domnul Sturzu. Domnule deputat, aveți cuvântul. (Discuții în sală și la prezidiu.)

Deputații neafiliați au aceleași drepturi ca și noi. Au mai puține minute.

Domnule deputat, aveți cuvântul.

Video in format Flash/IOS

Domnul Mihai-Răzvan Sturzu:

Vă mulțumesc frumos, domnule președinte.

Doamnelor și domnilor,

Sunt membru în Comisia pentru cultură din prima zi a acestui mandat de parlamentar. Și evident, cu experiența puțină a unui deputat la primul mandat, am învățat și eu în acești ani - și jumătate - lucruri despre cum funcționează această comisie, probabil, la fel ca și alte comisii în Parlament.

Am asistat de foarte multe ori la aceste dezbateri, de multe ori pseudodezbateri legate de diverse numiri ale președinților în instituțiile care sunt în grija noastră, a Comisiei pentru cultură, CNA, TVR, Agerpres, Radio România Actualități. Și vreau să vă spun un lucru: de fiecare dată, nu a fost altceva decât o înțelegere între partide. Dacă partidele erau înțelese între ele, totul decurgea de la sine, dacă nu, se întâmpla ca și acum cu TVR-ul. De o lună încoace avem acest serial cu câte un episod în fiecare săptămână.

Doamnelor și domnilor,

Vreau să fac un apel la dumneavoastră, astăzi, să încercăm ca într-un demers de depolitizare a acestor instituții sau a conducerilor lor, să dăm mai multă încredere angajaților acestor instituții. Dacă angajații TVR au găsit de cuviință să-i reprezinte doamna Ghiurco, care este astăzi prezentă în plen, eu zic că ar trebui să le dăm încredere.

Din păcate, am văzut ce a însemnat politizarea și CNA-ului, și TVR-ului, și a altor instituții, timp de 25 de ani. Haideți să ne asumăm public, astăzi, că, poate, partidele politice nu au cele mai bune soluții în 2016 și să dăm o șansă acestor instituții să se conducă și singure.

Astfel, vă rog frumos, mai lăsați un pic din orgoliul partidelor de a conduce orice instituție în țara asta și haideți să dăm încredere angajaților Televiziunii Române, mulți, puțini, buni, mai puțin buni, cum sunt ei, măcar și-au ales pe cineva.

Vă mulțumesc foarte mult.

O zi frumoasă!

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc

Numai o secundă, vă rog frumos.

(Domnul deputat Valeriu Ștefan Zgonea, președintele Camerei Deputaților, se deplasează la microfonul central pentru a lua cuvântul.)

Domnilor colegi,

Doamnelor și domnilor,

Nu aș fi vrut să intervin, dar este a doua întâlnire consecutivă în care noi inventăm la Regulament, și un aviz negativ îl dezbatem în plen. Interpretăm deciziile Curții după cum vrem noi, și Comisiile pentru cultură nu vor să ia o decizie. Regulamentul... legea, în primul rând, spune: cu prioritate, propunerea CA-ului. Suntem de acord. Acel articol nu spune că, dacă comisiile au un aviz negativ, trebuie să ceară din nou la comisiile...la CA. Consiliul de administrație nu are atribuții cu privire la activitatea pe care noi o facem, conform deciziei Curții Constituționale. Noi, astăzi, am inventat. Și data trecută la fel. Comisiile pentru cultură dau aviz negativ și noi mergem cu el în plen și trebuie să vedem ce se întâmplă în plen. Dar tot Curtea ne spune că avizele sunt consultative. Este adevărat că sunt consultative, dar vă rog frumos să citiți și următoarele fraze din decizia Curții. Și am ajuns în situația în care o comisie, mâine - poimâine dă aviz negativ și noi ne întâlnim de 100 de ori, pentru că comisiile nu au curajul să citească prima parte a articolului din Legea TVR, în care se spune: Comisiile se întâlnesc și discută cu prioritate propunerea CA-ului.

Așa de puternice au fost comisiile noastre, încât nici nu au avut curaj să scrie membrilor CA să se întrunească, și a trebuit să anunțăm noi de la plen, să scriem noi, adică președinții celor două Camere, să facem această corvoadă pe care o fac colegii noștri. Și atunci, noi vom fi acuzați, că nu există un director general președinte.

Varianta pe care PSD-ul a propus-o, să separăm cele două funcții ca să putem să avem funcționalitate la TVR, nu ne place și o ținem prin comisii, și suntem în această situație. Dacă acum nu avem cvorum și nu avem 272 de voturi pentru, cu 272 prezenți, că așa scrie legea, în acel moment - că la această lege scrie, la celelalte aplicăm decizia Curții -, în acel moment ne întoarcem în procedură. Iar scriem CA-ului, CA-ul iar face, cu prioritate, o propunere, pe care o dezbatem în Comisiile pentru cultură și iar ne întâlnim aici. Așa văd eu lucrurile. Comisia pentru cultură și de la Cameră, și de la Senat trebuie să ia o decizie în dreptul ei.

Este adevărat că opinia mea este interpretabilă, dar, dacă te uiți în textul de lege, această variantă este și mai rapidă, este în atributul Comisiilor pentru cultură și nu este interzisă prin textul Legii TVR-ului.

Din păcate, am intrat în sensul giratoriu - vorba unui prieten - și nu vrem să ieșim din el.

(Domnul deputat Valeriu Ștefan Zgonea, președintele Camerei Deputaților, revine la prezidiu. Discuții la prezidiu.)

Domnul Arpad. Încet, domnule președinte, numai o secundă. Domnul Arpad a ridicat cuvântul înainte, viceliderul grupului parlamentar, după care domnul președinte al Comisiei pentru cultură de la Camera Deputaților, domnul deputat Gigel Știrbu.

Video in format Flash/IOS

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Domnule președinte,

Domnilor președinți,

Doamnelor și domnilor senatori și deputați,

Avem o decizie, într-adevăr, a Curții Constituționale, conform căreia toate deciziile, toate voturile date în comisii sunt pentru plen - atotputernic - doar consultative.

Erau situații când anumite propuneri de miniștri au căzut în comisie. În unele situații, primul ministru desemnat a considerat că e mai bine să-și schimbe ministrul, în alte situații, n-a considerat la fel și s-a votat întregul Guvern, deși unul dintre miniștri a primit aviz negativ.

În mod evident, acea prevedere la care vă referiți dumneavoastră se referă la a lua în considerare, primordial, propunerea Consiliului de administrație. Și vă spun ca om, care am participat la adoptarea acestei legi, rațiunea pentru care există această prevedere.

Acel președinte director general, după ce noi îl votăm, va trebui să lucreze cu acel Consiliul de administrație pe care l-am votat deja. Noi cu toții. Și dacă acel președinte director general nu are majoritate în acel Consiliu, ajungem exact în situația CNA-ului, unde avem un președinte de care nu putem scăpa, dar care nu poate lucra cu majoritatea consiliului.

Asta este rațiunea pentru care s-a legiferat ca, într-adevăr, Consiliul de administrație să vină cu o propunere. Noi am avut un raport cu o majoritate foarte fragilă, 18 la 19. Majoritatea celor două comisii a dat un vot negativ. Dar tot așa cum la alte numiri, de exemplu, la procedura de ridicare a imunității, de a nu fi arestat, se supune votului propunerea, și aici sunteți obligat să propuneți... supuneți votului propunerea venită din partea Consiliului de administrație. Iar dacă plenul Camerei Deputaților votează împotrivă, cel care comunică decizia plenului Camerei Deputaților nu este președintele Comisiei de cultură, ci președintele Camerei Deputaților, singurul îndreptățit să reprezinte această instituție.

Vă mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc, domnule deputat.

Domnul președinte al Comisiei pentru cultură, după care domnul...

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici (de la prezidiu):

Barbu Tudor.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

... domnul Barbu Tudor, domnul Nicolăescu.

Aveți două minute.

Video in format Flash/IOS

Domnul Gigel-Sorinel Știrbu:

Mulțumesc, domnule președinte,

Domnilor președinți de ședință,

Domnule președinte,

Cu tot respectul pe care știți că vi-l port, nu trebuie să aruncați în curtea Comisiilor reunite pentru cultură ceea ce se întâmplă astăzi în Parlament, pentru că nu este vina comisiilor sau reprezentanților partidelor care compun cvorumul acestor comisii reunite.

Acum două săptămâni, domnule președinte, comisiile... Consiliul de administrație, votat de către noi toți aici, a făcut o propunere, respectiv reprezentantul Guvernului. Înțeleg că nu a fost bun, nu a fost pe placul majorității. Acum câteva zile, același Consiliu de administrație, votat de Parlamentul României, a făcut o a doua propunere, reprezentantul salariaților în Consiliul de administrație. Înțeleg că nici această propunere nu este pe placul majorității.

Legislația pe care știm cu toții că o cunoașteți și o stăpâniți destul de bine, domnule președinte, ne spune că, în momentul de față, procedura în situația în care astăzi... propunerea Consiliului de administrație, care, într-adevăr, a primit un aviz negativ de 19 la 18, nu va trece, procedura se reia. Și așa, domnule președinte, până la calendele grecești.

Nu cred că trebuie cineva să interpreteze după bunul plac legea. În situația în care - un studiu de caz, ipotetic vorbind -, săptămâna viitoare, Consiliul de administrație, care se vede că a degajat o majoritate de două ori până acum, va veni - nu știu - cu aceeași propunere de astăzi sau cu propunerea primului ministru, reprezentantul primului ministru în Consiliul de administrație, păi, domnule președinte, în această situație, luând în calcul faptul că instituția... această instituție extrem de importantă pentru democrația românească este în situația în care este, s-ar putea ca peste trei săptămâni, peste o lună, domnule președinte, din cauza faptului că o anumită majoritate parlamentară consideră că numai propunerea dânșilor este cea mai bună s-ar putea, repet, ca această instituție să intre în colaps.

Ca atare, dragi colegi, Partidul Național Liberal, și aici vorbesc în calitate de membru al Partidului Național Liberal, nu de președinte al Comisiei, va vota propunerea Consiliului de administrație, încercând pe această cale să arătăm că ne dorim o depolitizare a acestei instituții.

Vă mulțumesc tare mult, domnule președinte. (Aplauze.)

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc.

Domnul Barbu Tudor.

Eu le mulțumesc celor doi colegi ai mei că nu m-au contrazis în interpretarea textului de lege și că și varianta pe care am prezentat-o este corectă din punct de vedere al legii.

Domnul Barbu Tudor.

Video in format Flash/IOS

Domnul Tudor Barbu:

Mulțumesc mult, domnule președinte.

Doamnelor și domnilor colegi, deputați și senatori,

Vreau să fac câteva judecăți de valoare în ceea ce privește situația în care ne aflăm.

Este o situație pe care Televiziunea Română nu a cunoscut-o niciodată în ultimii peste 60 de ani în care ființează ca instituție prevăzută și în Constituția pe care o avem ca stat postsocialist, postcomunist. Este singura instituție de presă, alături de Radio România și de Agenția Națională de Știri, care figurează în legea supremă a statului, în Constituție.

Deci, când votați, gândiți-vă și la acest aspect. Nicio altă televiziune, niciun alt post de radio nu este prevăzut în Constituția republicii.

1. Ceea ce a spus domnul președinte Zgonea este corect, numai că, domnule Zgonea, nu a existat nicio altă propunere la nivelul comisiilor, eu fiind unul dintre secretarii care, astăzi, am participat la ședința comună a celor două comisii. A fost o singură propunere, doamna Ghiurco, propunere venită conform Legii de organizare și funcționare a SRTV, Legea nr. 41, din partea Consiliului de administrație.

Partidul Social Democrat, nu a venit, de exemplu - și am luat la întâmplarea așa, un partid oarecare din Parlament - , nu a venit cu nicio altă propunere, pentru că, în înțelepciunea lor, membrii comisiilor puteau să judece conform... Ba da, domnule președinte Știrbu, puteam să judecăm și o altă dacă venea. Nu s-a venit cu o altă propunere pe nicio altă filieră ca să putem invoca prevederea legală. Am avut o singură propunere.

Și acum, ce am vrut să spun în esență, domnule Zgonea și stimați colegi?

Majoritatea în Consiliul de administrație a fost invocată de la acest microfon. Majoritatea este de o labilitate, care pe mine, ca fost membru al Consiliului de administrație al TVR...

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Vă rog frumos să vă...

Video in format Flash/IOS

Domnul Tudor Barbu:

...care pe mine mă sperie.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnule senator, vă rog frumos să nu folosiți de la microfonul plenului astfel de cuvinte. Vă rog frumos!

Video in format Flash/IOS

Domnul Tudor Barbu:

Am folosit un cuvânt urât oare?

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Vă rog... Am o rugăminte la dumneavoastră.

Video in format Flash/IOS

Domnul Tudor Barbu:

Îmi cer scuze!

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

La adresa membrilor Consiliului de administrație, pe care noi i-am votat... Vă rog frumos!

Video in format Flash/IOS

Domnul Tudor Barbu:

Îmi cer scuze!

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Am o rugăminte la dumneavoastră.

Video in format Flash/IOS

Domnul Tudor Barbu:

Îmi cer scuze!

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc foarte mult.

Și vă rog frumos să finalizați.

Video in format Flash/IOS

Domnul Tudor Barbu:

Am spus și repet, majoritatea în Consiliul de administrație este labilă, domnule președinte. Luăm DEX-ul și ne uităm ce conotație are sintagma pe care am folosit-o. Și vă spun că e corectă, adică cele două voturi ale angajaților pot schimba într-o parte sau alta votul în Consiliul de administrație. Ca să nu vă spun, domnule președinte Zgonea, că un agent de circulație, dacă oprește un membru, că a trecut pe roșu, oprește sistemul de vot în TVR, domnule președinte. Aici suntem. Un agent de circulație constată că un membru al CA trece pe roșu, îl oprește și în ziua aia TVR-ul se blochează, domnule președinte.

Deci am folosit o expresie corectă pentru care n-am de ce să-mi cer scuze. Vreau doar să le spun colegilor, deputați și senatori, că politizarea în TVR a ajuns până acolo încât astăzi...

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Vă rog frumos să finalizați.

Video in format Flash/IOS

Domnul Tudor Barbu:

... indiferent cine va fi președintele Televiziunii, nu va putea lucra cu acest Consiliu, pentru că este un Consiliu alcătuit pe un algoritm politic complet labil la vot, domnule președinte.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc foarte mult.

Video in format Flash/IOS

Domnul Tudor Barbu:

O să vedeți.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc foarte mult.

Video in format Flash/IOS

Domnul Tudor Barbu:

Cu plăcere.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnul deputat Eugen Nicolăescu. Liderul Grupului parlamentar al PNL.

E ultima... Și după aceea sistăm.

Video in format Flash/IOS

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Avem mai multe instituții de care ar trebui să avem grijă noi, Parlamentul. Una dintre ele este Societatea Română de Televiziune.

Pe bună dreptate, ar trebui să privim cu foarte multă atenție și în același timp cu foarte multă răspundere modul în care singura Televiziune publică din România funcționează. Dar eu constat, astăzi, două lucruri:

1. Că nu ne pasă, dovadă că suntem la a doua încercare de desemnare a unui președinte director general al acestei instituții, știind că instituția are probleme deosebite;

2. Că nici în continuare nu dorim să rezolvăm problema, pentru că se pare că majoritatea parlamentară dorește neapărat insolvența acestei instituții și nu salvarea ei.

Tânărul coleg Mihai Sturzu avea dreptate. Și Partidul Național Liberal s-a exprimat deja că o susține pe doamna Ghiurco pentru mai multe motive, și spuneam că tânărul deputat Sturzu avea dreptate, pentru că, până la urmă, este reprezentantul salariaților, este omul care cunoaște dinăuntru instituția, este omul care a găsit în mare parte sprijinul Consiliului de administrație și, probabil, cu un sprijin, acum la limită, dar majoritar în viitor, ar putea să creeze o majoritate confortabilă, astfel încât deciziile care se vor lua în cadrul Consiliului de administrație să fie deciziile cele mai potrivite, adecvate, suficiente, corecte și eficiente. Vrem altceva? Dumneavoastră doriți altceva? Eu cred că, cel puțin de la acest microfon, toți afirmăm că vrem binele Televiziunii Române. Păi, dacă-l vrem, atunci, haideți să votăm președintele director general.

Vă mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc foarte mult.

Înainte de a încheia această... domnul președinte al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, după care urmează procedura... V-am anunțat că încheiem cu domnul președinte Tăriceanu. Și continuăm procedura de vot.

Domnule președinte, aveți cuvântul.

Video in format Flash/IOS

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Stimați membri ai Parlamentului,

Am ascultat cu destul de multă atenție antevorbitorii mei și pozițiile pe care le-au exprimat. M-aș referi la două chestiuni.

În primul rând, domnul deputat Márton ne-a avertizat că suntem într-o situație pe care cred că cu toții am observat-o, și anume că majoritatea din Consiliul de administrație nu seamănă cu majoritatea din Parlament. Așa este. Ce ar trebui să facem? Însă aici, cred că la capitolul concluziilor, nu sunt de acord cu domnul deputat, pentru că nu cred că Parlamentul are obligația să ratifice în mod automat deciziile pe care le ia Consiliul de administrație al Televiziunii. Parlamentul are obligația și responsabilitatea să acorde votul lui acelei persoane pe care o consideră îndreptățită să conducă destinele Televiziunii.

Acum sigur, în fața persistenței acestor propuneri, care văd că se ciocnesc de majoritatea din Parlament, nu cred că cei care alcătuiesc majoritatea au de ce să aibă vreo reținere sau vreo inhibiție. Mai mult de atât, suntem astăzi într-o situație care cred că nu face decât să încununeze o încercare care nu a reușit nici în perioada comunistă, și anume să aducem oamenii muncii la conducerea întreprinderilor. Și atunci erau puși specialiști să conducă întreprinderile. Astăzi, văd că propunerea pe care a făcut-o Consiliul de administrație este să desemnăm președinte director general un reprezentant al angajaților.

E o propunere inedită pe care văd că PNL-ul o susține cu mare fervoare și sigur că ar trebui să nu ne mai mire, având în vedere populismul de care a dat dovadă în ultima perioadă, așa încât această propunere li se pare cu totul firească.

Este anormal, stimați colegi,

Nu reprezentantul salariaților trebuie să fie conducătorul Televiziunii publice. Dacă vreți să aplicați sistemul ăsta, sigur că transformăm România în altceva, dar nu într-o societate în care, până la urmă, există niște reguli și în funcționarea întreprinderilor. Sigur că Televiziunea publică nu-i o întreprindere comercială oarecare, este o instituție de stat, dar n-am văzut instituții de stat, altele, în care reprezentantul salariaților să fie pus șeful întreprinderii, directorul și președintele director general.

Așa încât, v-aș ruga măcar în al doisprezecelea ceas să aveți un dram de rațiune și să gândim profund care este soluția optimă pentru a ajunge la desemnarea în final a unui președinte director general, pentru a ieși din impasul în care cu toții ne aflăm și a da posibilitatea, în final, Televiziunii să-și reia activitatea în mod normal, și sigur, să încerce președintele director general, împreună cu Consiliul de administrație, să redreseze, așa cum bănuiesc că ne dorim cu toții, situația dramatică în care se găsește Televiziunea publică.

Aceasta este chestiune pe care voiam să vă rog s-o aveți în vedere și să meditați asupra ei.

Vă mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc, domnule președinte.

Dreptul la replică, doamna președinte Alina Gorghiu.

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici (de la prezidiu):

Nu. Nu drept la replică. Vrea să intervină.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Altfel...

Video in format Flash/IOS

Doamna Alina-Ștefania Gorghiu:

Mulțumesc.

Nu e drept la replică, e dreptul la cuvânt și vreau să vă spun că, câteodată, e bine să știm despre ce e vorba și despre ce vorbim de la acest microfon, pentru că înainte de această propunere, le amintesc colegilor care au vorbit înainte că tot un salariat al TVR a fost directorul Televiziunii. Tot un salariat, pe care, astăzi, îi jignim, la modul general, a îndeplinit mandatul de interimar propus de PSD. Dar înțeleg că, atunci când sunt salariați independenți de PSD, sunt proști. Când sunt salariați ai PSD, îi punem și interimari (Aplauze.), îi facem și... propuneri în plenul Parlamentului.

Vreau să vă spun un singur lucru ca și concluzie. Mi-am asumat, cu tot Grupul Partidului Național Liberal din Cameră și Senat, să venim să susținem un candidat care nu este de pe lista Partidului Național Liberal. Rar se întâmplă să vezi un partid care spune: Lasă, domnule, oamenii mei sunt oamenii mei, oamenii PSD-ului sunt oamenii PSD-ului. Hai să ne copleșească rațiunea și bunul-simț să venim cu o propunere care nu e suspectată de politizare.

Însă PSD-ul, ALDE și alți acoliți, astăzi, vor să transforme TVR-ul în aceeași platformă de propagandă în an electoral. Vă rog să n-o faceți!

Mulțumesc. (Aplauze.)

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc foarte mult.

Domnul președinte Tăriceanu, din păcate, doamna președinte... (Discuții în sală.)

După ce o să-i terminăm pe toți câți sunt în CA o să-i mai supunem o dată la vot cu aviz negativ. Și uităm fondul problemei, și ne învârtim în sensul giratoriu. Ne plimbăm în sensul giratoriu. Nu-i nicio problemă.

Domnul președinte Tăriceanu.

Video in format Flash/IOS

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Domnule președinte și stimați colegi,

Este evident că antevorbitoarea de la acest microfon nu a înțeles absolut nimic. (Aplauze.)

Într-o formă aluzivă a spus că fostul președinte director general al Televiziunii era tot un om din Televiziune. E adevărat, dar e o diferență enormă. Nu era reprezentantul salariaților. (Vociferări în sală.) A doua diferență mare este că persoana la care s-a referit, Irina Radu, a fost director interimar.

Dar primul lucru este de înțeles, cred că simplu, nu era reprezentantul salariaților, cu alte cuvinte, al sindicatului. Dacă vreți să punem sindicatele să conducă instituțiile, sigur că este și asta o propunere, care vă onorează, fără doar și poate, ca adevărați liberali ce sunteți. Foști liberali. (Aplauze.)

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc.

Am sistat lucrările.

(Doamna deputat Alina-Ștefania Gorghiu solicită cuvântul.) Am sistat lucrările... știți că... Doamna președinte, am drepturi conform Regulamentului. (Rumoare în sală.) Urmează exprimarea votului... Urmează exprimarea votului secret cu bile, cu privire ... Eu sunt răbdător, să știți, n-am nicio problemă. Doamna președinte, conform Regulamentului, am această posibilitate. Vă rog frumos citiți Regulamentul.

(Discuții în sală. Domnul deputat Gheorghe-Eugen Nicolăescu solicită cuvântul.)

Vă mulțumesc foarte mult.

În timpul votului nu se poate procedură.

Votul secret cu bile cu privire la numirea președintelui Consiliului de administrație al SRTV.

Reamintesc semnificația votului secret cu bile.

Potrivit art. 48 din Regulamentul activităților comune... (Domnul deputat Gheorghe-Eugen Nicolăescu solicită cuvântul.)

Luați loc, vă rog frumos! Luați loc!

Bila albă introdusă în urna albă și bila neagră introdusă în urna neagră înseamnă vot pentru numire.

Bila neagră introdusă în urma albă și bila albă introdusă în urna neagră înseamnă vot contra numirii.

Cei doi chestori îi rog frumos să ia loc. Unul de la Senat și unul de Cameră.

Domnule Nicolăescu, vă rog frumos, sunt în procedură... sunt în procedură de vot. Scrie clar în Regulamentul ședințelor comune.

Aș vrea să vă spun un singur lucru, distinși membri ai Partidului Național Liberal. Când am cerut sistarea lucrărilor și v-am spus că odată cu domnul Tăriceanu sistăm lucrările, ați fost toți de acord. Când doamna președinte Gorghiu m-a rugat și m-a rugat să intervină, am fost de acord și am spus: este ultimul vorbitor. Doamna Gorghiu l-a nominalizat pe domnul Tăriceanu... (Discuții, vociferări în sală.)

Așa...Vă rog frumos, fiți calmi! Fiți calmi! Calm! Vă rog frumos! Suntem în postul Paștelui, trebuie să fim calmi!

Domnul Tăriceanu... Domnul Tăriceanu a avut aceeași replică vizavi de antevorbitor.

După ce termin procedura de vot, înainte de a striga catalogul, pe dreptul la... pe dreptul pe care-l are fiecare deputat și senator, o să-i dau doamnei Gorghiu cuvântul, cu o singură rugăminte: să fim mai calmi, mai liniștiți și să nu mai venim la microfon să-l atacăm pe cel care a fost înaintea noastră.

Pe procedură, dreptul la replică este obligatoriu, numai că scrie foarte clar în Regulamentul celor două Camere... Vă rog frumos! Atât vă rog, să fim calmi, că, altfel, ne dăm dreptul la replică unii la alții până diseară. (Discuții, rumoare în sală.)

Cei doi chestori, vă rog frumos.

(Intervenție neinteligibilă din sală.)

Imediat. Vă dau cuvântul.

Cei doi chestori: un chestor de la Senat și unul de la Cameră.

Video in format Flash/IOS

Domnul Ioan Chelaru (de la prezidiu):

Chestorul de la Senat e acolo.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Perfect. Începem cu Senatul de data asta. (Discuții în sală.)

Din sală: Nu, Camera!

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Înainte de a începe, pe procedură, domnul Nicolăescu, după care, doamnei Gorghiu, dreptul la replică. (Discuții, rumoare în sală.)

Vă rog frumos. Cu calm, aveți două minute.

Video in format Flash/IOS

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Domnule președinte,

Chiar nu vă înțeleg de ce vă ambiționați să încălcați Regulamentul. Chiar nu vă înțeleg! Nu aveți niciun motiv, cred eu.

Din sală: Care e procedura?

Video in format Flash/IOS

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Procedura este următoarea, ca să nu avem ce discuta, după ce doamna Gorghiu a luat cuvântul și nu a pronunțat numele nimănui, i-ați dat cuvântul domnului Tăriceanu. Pe ce procedură, domnule președinte?! Pe ce vă bazați în Regulament, când faceți o asemenea cedare de la Regulament?!

Asta e procedura pe care v-o imput dumneavoastră! Și ați încălcat Regulamentul. (Discuții, rumoare în sală.)

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Doamna Gorghiu, dreptul la replică. Nu?!

Mulțumesc foarte mult.

Video in format Flash/IOS

Domnul Ioan Chelaru (de la prezidiu):

Nu mai vrea.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mulțumesc pentru înțelegere, în primul rând.

Nu mai... Gata! Continuăm. (Discuții în sală.)

Colegii mei deputați mi-au spus că data trecută a fost Senatul primul și acum este Camera. (Discuții în sală.)

Camera Deputaților, secretarul Camerei, domnul Mircovici, va citi. (Discuții la prezidiu și în sală.)

Toată lumea m-a avertizat că data trecută a fost Senatul.

Camera este prima. Da. Mulțumesc foarte mult.

Domnul Mircovici.

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

Da. Colegii din Cameră și colegele din Cameră, vă rog să fiți atenți! (Discuții, rumoare în sală.)

Adam Luminița-Pachel
Alexe Costel prezent
Alexe Florin-Alexandru

Din sală: Nu începeți cu Senatul?

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

Nu, cu Camera, domnule senator. Data trecută a fost Senatul primul.

Alexe Florin-Alexandru prezent
Almăjanu Marin
Amet Varol prezent
Anastase Roberta Alma prezentă
Andea Petru deplasare externă
Andronache Gabriel prezent
Anghel Gabriela-Lola prezentă
Antal István prezent
Anton Marin prezent
Anușca Roxana-Florentina
Ardeleanu Sanda-Maria prezentă
Arsene Ionel
Avram Constantin

(Intervenție neinteligibilă din sală.)

Degeaba, singur nu pot să fac treaba asta.

Avram Marian prezent
Axente Ioan prezent
Babuș Radu prezent

(Intervenții neinteligibile din sală.)

Puneți altă hârtie, că...

Balan Ioan
Baltă Mihai
Băișanu Ștefan-Alexandru
Bălan Ion
Bănicioiu Nicolae

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnule Mircovici!

Îmi cer scuze, numai o secundă!

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

Vă rog.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Dragi colegi, suntem în aceeași procedură de vot pe care am avut-o acum două săptămâni: votăm proiectul de hotărâre de numire, decizia... Cine votează "pentru" înseamnă că votează "pentru", cine votează "împotrivă", înseamnă că votează împotriva proiectului de hotărâre de numire.

Din sală: Trece-mă și pe mine...

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

Nu. Nu pot să vă trec. Treceți-vă... (Discuții, rumoare în sală.)

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Ce e atât de greu?! Nu s-a schimbat legea de acum două săptămâni și până acum.

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

E vorba de respect față de toți colegii.

Bălan Ioan
Baltă Mihai
Băișanu Mihai-Alexandru
Bălan Ion
Am revenit degeaba.
Bărbulescu Daniel-Ionuț
Bejinariu Eugen prezent
Benga Ioan prezent
Berci Vasile concediu
Birchall Ana prezentă, a votat

Video in format Flash/IOS

Domnul Ioan Vulpescu (din sală):

Eu votez înainte.

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

Da, domnule Vulpescu, dar, până la dumneavoastră, s-ar putea să uit. Treceți-vă pe o foaie de hârtie, domnule ministru, undeva, aici, dacă vreți să...

Bîrsășteanu Florică
Blăjuț Viorel-Ionel
Blănariu Valentin prezent
Boboc Valentin Gabriel prezent
Bode Lucian Nicolae
Nu știu unde mergeți că, oricum, avem două voturi astăzi!
Bode Lucian Nicolae
Bogdan Gheorghe-Dănuț
Bogdănici Camelia-Margareta prezentă
Boghicevici Claudia
Bónis István prezent
Borbély László prezent
Bordeianu Dan absent
Bucur Constantin-Alin
Bucura-Oprescu Simona prezentă, a votat
Budurescu Daniel-Stamate prezent, a votat
Buican Cristian
Buicu Corneliu-Florin prezent
Burlacu Ștefan prezent
Calimente Mihăiță prezent
Caloianu Mario-Ernest
Calotă Florică Ică
Canacheu Costică prezent
Cazan Mircea-Vasile prezent
Călin Ion prezent
Căprar Dorel-Gheorghe
Cătăniciu Steluța-Gustica prezentă
Cernea Remus-Florinel prezent, a votat
Chebac Eugen prezent
Cherecheș Florica prezentă
Chiriță Dumitru

Din sală: Aveți nevoie de ajutor?

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

Chiriță Dumitru?

Mulțumesc. E perfect așa.

Deci, Chiriță Dumitru?

Numai..., uitați-vă, în ordinea alfabetică.

Din sală: Da.

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

Chirteș Ioan-Cristian prezent
Chirvăsuță Laurențiu prezent

Și mulțumesc pentru ajutor.

Chițoiu Daniel prezent
Cioată Cezar prezent
Ciobanu Liliana prezentă
Ciocan Dan
Ciofu Tamara-Dorina prezentă
Ciolacu Ion-Marcel prezent
Ciubotaru Lucian-Manuel absent
Ciucă Liviu-Bogdan
Ciuhodaru Tudor
Ciurariu Florin prezent
Cocei Erland prezent
Codîrlă Liviu prezent
Comșa Cornel-George
Condurățeanu Andrei-Răzvan
Constantin Daniel
Cosma Vlad-Alexandru
Costin Gheorghe prezent
Covaci Dorel prezent
Cozmanciuc Corneliu-Mugurel prezent
Crăciunescu Grigore prezent
Cristea Aurelia
Cristea Victor prezent
Cristian Horia prezent
Cseke Attila-Zoltán prezent
Cupă Ion prezent
Cupșa Ioan
Daea Petre prezent
Dalca Ștefan-Petru prezent
Dascălu Constantin prezent
Deaconu Mihai prezent
Delureanu Virgil prezent
Diaconu Adrian-Nicolae prezent
Diaconu Mihai-Bogdan
Dima Toader
Dîrzu Ioan
Doboș Anton prezent
Dobre Mircea-Titus prezent
Dobre Victor Paul prezent
Dobrinescu Traian prezent
Dolha Mircea concediu
Dolha Nechita-Stelian
Dolineaschi Andrei
Donțu Mihai-Aurel prezent
Dragnea Nicolae-Liviu
Dragomir Gheorghe prezent
Dragomir Maria
Dragomir Viorel Marian prezent
Drăghici Mircea-Gheorghe prezent
Drăghici Sonia-Maria prezentă
Drăgușanu Vasile-Cătălin
Dumbrăvanu Paul prezent
Dumitrache Ileana Cristina era prezentă
Dumitru Georgică
Dumitru Ioana-Jenica
Dumitru Ovidiu-Ioan prezent
Dușa Mircea prezent
Emacu Gheorghe prezent
Enache Marian prezent
Enea Constantin-Cosmin
Eparu Ion prezent
Erdei Dolóczki István prezent
Fejér László-Ődőn prezent
Fenechiu Cătălin-Daniel
Firczak Gheorghe absent
Florea Damian
Florea Daniel
Fonta Nuțu
Frăticiu Gheorghe
Galan Constantin
Ganț Ovidiu Victor prezent
Gavrilescu Grațiela Leocadia

Doamna Gavrilescu?

(Intervenție neinteligibilă din sală.)

Trece-te acolo.

Găină Mihăiță prezent
Geantă Florian Daniel prezent
Gerea Andrei Dominic
Gheorghe Andrei Daniel prezent
Gheorghe Florin prezent
Gheorghe Tinel concediu
Ghera Giureci-Slobodan prezent
Ghiță Sebastian-Aurelian
Gireadă Dumitru-Verginel prezent
Gliga Vasile Ghiorghe prezent
Gorghiu Alina-Ștefania prezentă
Grama Horia prezent
Grecea Maria prezentă
Grindeanu Sorin Mihai prezent
Gudu Vasile prezent
Gunia Dragoș-Ionel prezent
Guran Virgil prezent
Gurzău Adrian
Gust Băloșin Florentin
Gvozdenovici Slavomir prezent
Harbuz Liviu
Hărău Eleonora-Carmen prezentă
Holban Titi
Horga Vasile prezent
Hulea Ioan
Iacoban Sorin-Avram prezent, a votat
Ialomițianu Gheorghe prezent, domnul ministru
Iancu Iulian prezent
Iane Daniel prezent
Iane Ovidiu-Cristian prezent
Ibram Iusein prezent
Ignat Miron
Iliuță Vasile
Intotero Natalia-Elena prezentă
Ionescu Aurelian prezent
Ionescu George prezent

A fost mai înainte. A votat.

Iordache Florin prezent
Irimie Vicențiu-Mircea concediu
Iriza Scarlat
Ispir Raluca-Cristina prezentă
Itu Cornel prezent
Kelemen Atilla-Béla-László prezent
Kelemen Hunor prezent
Kerekes Károly prezent
Kereskényi Gábor absent
Khraibani Camelia
Korodi Attila prezent
Laza-Matiuța Liviu prezent
Longher Ghervazen prezent
Lubanovici Mircea prezent
Lupu Mihai prezent
Man Mircea
Manda Iulian Claudiu
Manea Victor-Gheorghe prezent
Manolache Marius
Manolescu Oana
Marcoci Vlad prezent
Marcu Viorica prezentă
Marian Ion Cristinel prezent
Marica Petru-Sorin prezent
Marin Gheorghe prezent
Marin Laura prezentă
Marocico Ion prezent
Martin Eduard-Stelian prezent
Márton Árpád-Francisc prezent
Máté András-Levente prezent
Matei Călin-Vasile-Andrei
Mazilu Constantin
Măduța Flavius-Luigi
Melinte Ion
Merka Adrian-Miroslav prezent
Mihai Aurelian prezent
Mihăilă Ioan

Din sală: Melinte, prezent.

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

Treceți-vă aici, vă rog, pe listă, că mă...

Din sală: Melinte e prezent.

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

Melinte Ion, prezent, acum.

Mihăilă Ioan
Mihăilescu Ion-Bogdan
Militaru Lucian prezent
Mincă Liliana prezentă
Mircovici Niculae prezent
Mironescu Răzvan Horia

Din sală: Nu e... Este! E prezent!

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

Mironescu Răzvan Horia, prezent.

Mitrea Manuela
Mîrza Gavril
Mocanu Adrian
Mocioalcă Ion prezent, a votat
Mocioi Niculina prezentă
Moisii Constantin prezent
Moldovan Carmen Ileana prezentă
Moldovan Ioan concediu
Moldovan Iosif prezent
Molnar Zsolt prezent
Motreanu Dan-Ștefan prezent
Moț Constantin-Stelian-Emil
Movilă Petru
Muntean Mircia prezent
Munteanu Ioan prezent
Murgu Neagu
Nassar Rodica prezentă
Nazare Alexandru prezent
Neacșu Marian prezent
Necula Cosmin
Negruț Clement
Negruț Cornelia prezentă
Nica Nicolae-Ciprian prezent
Nichita Cristina
Nicoară Romeo Florin prezent
Nicolae Alexandri prezent
Nicolae Florian prezent
Nicolăescu Gheorghe-Eugen prezent
Nicolicea Eugen
Niculae Aurel
Niculescu Dumitru
Niculescu Duvăz Bogdan Nicolae
Nistor Gheorghe-Vlad prezent, domnul profesor
Nistor Laurențiu prezent
Nistor Marioara
Niță Constantin
Niță Emil prezent
Nosa Iuliu prezent
Oajdea Daniel Vasile
Oltean Ioan

Din sală: Nu e, nu e!

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

Oltean Ioan? Păi, a fost. A votat? Nu a votat?

Oltean Ioan? A votat, nu a votat?!

Din sală: Nu l-am scris aici.

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

Orban Ludovic nu
Oros Nechita-Adrian
Palașcă Viorel prezent
Palăr Ionel prezent
Paleologu Theodor
Pambuccian Varujan prezent
Pană Adriana-Doina prezentă
Pardău Dumitru prezent
Paul Maria-Andreea
Păun Nicolae
Pârgaru Ion
Pâslaru Florin-Costin prezent
Peia Ninel prezent
Petrea Dorin Silviu
Petrescu Petre
Petric Octavian prezent
Pistru-Popa Eusebiu-Manea
Plumb Rovana prezentă
Pocora Cristina-Ancuța prezentă
Podașcă Gabriela-Maria prezentă
Ponta Victor-Viorel
Pop Georgian prezent, a votat
Popa Octavian-Marius
Popa Radu Mihai prezent
Popeangă Vasile prezent
Popescu Dan-Cristian prezent
Popescu Dumitru-Iulian
Popoviciu Alin Augustin Florin
Potor Călin
Preda Cezar-Florin prezent, a votat
Pușcaș Iacob
Raețchi Ovidiu Alexandru

(Intervenție neinteligibilă din sală.)

Treceți-vă acolo, nu mă...

Din sală: Cum vă spune?

Video in format Flash/IOS

Domnul Nechita-Adrian Oros (din sală):

Oros Nechita.

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

L-am trecut acum, dar o să...

Raețchi Ovidiu Alexandru
Răducanu Ion prezent
Rădulescu Cătălin-Marian a fost
Rădulescu Constantin
Rădulescu Romeo prezent
Rățoi Neculai
Resmeriță Cornel-Cristian
Rauer Ramona Elena prezentă
Rizea Cristian
Roman Cristian-Constantin prezent
Roman Gheorghe
Roman Ioan Sorin
Roman Victor
Roșca Lucreția prezentă
Roșca Mircea prezent
Rotaru Răzvan prezent
Rusu Valentin nu
Sava Andrei-Valentin nu
Sămărtinean Cornel-Mircea
Săpunaru Nini prezent
Săvoiu Ionuț-Cristian prezent
Scarlat George prezent
Schelean-ȘomfeleanValeria-Diana prezentă
Secară Florin Mihail
Sefer Cristian-George prezent
Seres Dénes prezent
Silaghi Ovidiu Ioan prezent
Simedru Dan Coriolan prezent
Simionescu Adrian Constantin
Smarandache Miron Alexandru prezent
Solomon Adrian prezent, a votat
Stan Ioan prezent, a votat
Stanciu Anghel
Stanciu Zisu
Stancu Ionel
Stativă Irinel Ioan
Stănescu Alexandru prezent
Steriu Valeriu-Andrei prezent, a votat
Stoica Mihaela
Stragea Sorin Constantin prezent
Stroe Ionuț-Marian prezent, l-am văzut
Stroe Radu
Sturzu Mihai-Răzvan prezent
Suciu Vasile-Daniel
Surdu Raluca
Surugiu Iulian-Radu prezent
Szabó Ödön nu, absent
Șcheau Ion
Șimon Gheorghe prezent
Șoptică Costel
Șova Lucian
Ștefan Viorel

Nu l-am văzut deloc.

Ștefănescu Elena Cătălina
Știrbu Gigel-Sorinel prezent
Tabugan Ion
Taloș Gheorghe-Mirel
Tararache Mihai prezent
Tămâian Ioan prezent
Tănase Răzvan-Ionuț
Tănăsescu Claudiu-Andrei prezent
Tătaru Florin-Cristian
Teju Sorin prezent
Teodorescu Cătălin-Florin
Teodorescu Ioan Viorel
Thuma Hubert Petru Ștefan nu e
Tiuch Cătălin
Tîlvăr Angel
Toader Mircea-Nicu prezent
Tocuț Dan-Laurențiu prezent
Tomac Eugen prezent
Traicu Rodin prezent
Tudorache Daniel
Tudorie Violeta prezentă
Tudose Mihai prezent
Turcan Raluca prezentă, a votat
Tușa Adriana Diana prezentă, a votat
Țigăeru Roșca Laurențiu
Țîmpău Radu Bogdan prezent
Udrea Elena Gabriela
Udriște Gheorghe era prezent
Urcan Ionaș-Florin
Uricec Eugen Constantin prezent, a votat
Ursărescu Dorinel
Vainer Aurel
Varga Lucia-Ana prezentă
Varga Vasile prezent
Vasilică Radu Costin prezent
Vizitiu Sergiu-Constantin
Vladu Iulian prezent, a votat
Vlase Petru Gabriel prezent
Voicu Mădălin-Ștefan prezent
Voicu Mihai Alexandru prezent
Vreme Valerian prezent
Vulpescu Ioan prezent, a votat
Weber Mihai
Zaharcu Neviser
Zamfir Daniel-Cătălin prezent
Zisopol Dragoș Gabriel prezent
Zgonea Valeriu Ștefan prezent
Zlati Radu prezent

Și, mai avem?!

Din sală: Mai avem Cupșa Ion...

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

Mai avem un pic.

Vă rog să fiți atenți, din cei care s-au înregistrat după aceea.

Cupșa Ioan, prezent.

Din sală: Mai avem pe Oros.

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

Cine?

Din sală: Oros.

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

Da.

(Intervenție neinteligibilă din sală.)

Nu..., eu ca să vă trec prezența, pentru că trebuie să am...

Și domnul Oros Nechita-Adrian, prezent.

Mai este cineva din cei pe care i-am apelat și nu au fost, la momentul respectiv, prezenți în sală?

Dacă nu, voi verifica imediat și am să vă comunic numărul de deputați prezenți la vot.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Senatul, vă rog frumos.

Domnule secretar... domnule senator...

Video in format Flash/IOS

Domnul Ion Rotaru:

Mulțumesc, domnule președinte.

Câteva urgențe:

Ardelean Ben-Oni, prezent.
Andronescu Ecaterina, prezentă.
Agrigoroaei Ionel
Anghel Adrian prezent
Anghel Cristiana-Irina prezentă
Antonescu George-Crin-Laurențiu
Arcaș Viorel prezent
Ariton Ion prezent
Atanasiu Teodor prezent
Badea Leonardo prezent
Badea Viorel-Riceard delegație externă
Banias Mircea-Marius

A, prezent! Apăreți în delegație externă.

Prezent, Badea Viorel-Riceard.

Banias Mircea?

Barbu Daniel-Constantin prezent
Barbu Tudor prezent
Bădălău Niculae
Bălu Marius prezent
Belacurencu Trifon prezent
Bereanu Neculai prezent
Biró Rozalia-Ibolya
Blaga Vasile prezent
Boagiu Anca-Daniela prezentă
Boboc Cătălin
Bodea Cristian-Petru prezent
Bodog Florian-Dorel prezent
Boeriu Valeriu-Victor prezent
Bota Marius-Sorin-Ovidiu prezent
Bujor Dumitru-Marcel
Bumbu Octavian-Liviu
Burlea Marin

Burlea? Era aici acum un minut... Prezent.

Butnaru Florinel prezent
Butunoi Ionel-Daniel prezent
Cadăr Leonard
Calcan Valentin-Gigel
Câmpeanu Mariana prezentă
Chelaru Ioan prezent
Chiriac Viorel prezent
Chiru Gigi Christian
Chiuariu Tudor-Alexandru
Coca Laurențiu Florian prezent
Constantinescu Florin
Cordoș Alexandru prezent
Corlățean Titus
Coste Marius prezent
Costoiu Mihnea-Cosmin
Cotescu Marin-Adrănel
Crețu Gabriela prezentă
Cristache Iulian prezent
Cristina Ioan
Croitoru Cătălin
Deneș Ioan prezent
Dincă Mărinică prezent
Dobra Dorin-Mircea
Dobrițoiu Corneliu
Donțu Ovidiu-Liviu prezent
Dumitrescu Cristian-Sorin prezent
Dumitrescu Florinel prezent
Dumitrescu Iulian
Durbacă Eugen
Duruț Aurel prezent
Ehegartner Petru prezent
Federovici Doina-Elena prezentă
Fifor Mihai-Viorel
Filip Petru prezent
Firea Gabriela prezentă
Florian Daniel Cristian prezent
Flutur Gheorghe
Banias Mircea prezent
Frătean Petru-Alexandru prezent
Geoană Mircea-Dan
Ghilea Găvrilă prezent
Ghișe Ioan
Grapă Sebastian
Grigoraș Viorel prezent
Hașotti Puiu prezent
Ichim Paul prezent
Igaș Traian-Constantin prezent
Dobra Dorin-Mircea prezent
Iliescu Lucian prezent
Ilieșiu Sorin prezent
Ioniță Dan-Aurel
Iovescu Ioan prezent
Isăilă Marius-Ovidiu
Jipa Florina-Ruxandra
Klárik László-Attila prezent
László Attila prezent
Lazăr Sorin-Constantin prezent
Luchian Dragoș
Luchian Ion prezent
Marian Dan-Mihai prezent
Marin Nicolae prezent
Markó Béla prezent
Mazăre Alexandru

(Intervenție neinteligibilă din sală.)

Marian Valer, am spus "prezent", da.

Mihai Alfred-Laurențiu-Antonio
Mihai Cristian-Dănuț prezent
Mihai Neagu
Mihăilescu Petru-Șerban
Miron Vasilica-Steliana prezentă
Mitu Augustin-Constantin
Mocanu Victor
Luchian Dragoș prezent
Moga Nicolae prezent
Mohanu Nicolae prezent
Motoc Octavian prezent
Mutu Gabriel
Nasta Nicolae
Năstase Ilie prezent
Neagu Nicolae prezent
Neculoiu Marius prezent
Nicoară Marius-Petre prezent
Nicolae Șerban
Nistor Vasile prezent
Niță Mihai
Obreja Marius-Lucian
Oprea Dumitru prezent
Oprea Gabriel
Oprea Mario-Ovidiu
Oprea Ștefan-Radu prezent
Oprea Mario-Ovidiu prezent
Pașca Liviu-Titus prezent
Pașcan Emil-Marius prezent
Pataki Csaba prezent
Pavel Marian prezent
Păran Dorin prezent
Păunescu Teiu prezent
Pelican Dumitru
Pereș Alexandru prezent
Pop Gheorghe concediu medical
Pop Liviu-Marian prezent
Popa Constantin
Popa Florian prezent
Popa Ion prezent
Popa Mihaela prezentă
Popa Nicolae-Vlad prezent
Popescu Corneliu
Popescu Dumitru-Dian
Popescu-Tăriceanu Călin-Constantin-Anton
Purec Ion-Simeon
Rădulescu Cristian
Popescu Dumitru-Dian prezent
Rădulescu Cristian
Rogojan Mihai-Ciprian prezent
Rotaru Ion prezent
Saghian Gheorghe prezent

Domnul președinte Tăriceanu, prezent.

Savu Daniel
Severin Georgică delegație externă
Silistru Doina prezentă
Stuparu Timotei

(Intervenție neinteligibilă din sală.)

Te-am trecut prezent. Saghian Gheorghe, prezent.

Stuparu Timotei prezent
Suciu Matei
Șova Dan-Coman
Tánczos Barna prezent
Tămagă Constantin
Tătaru Dan
Tătaru Nelu prezent
Teodorovici Eugen-Orlando prezent
Tișe Alin-Păunel prezent, a votat
Toma Ion
Todirașcu Valeriu
Tomoiagă Ștefan-Liviu
Tudor Doina-Anca
Țapu Nazare Eugen
Valeca Șerban-Constantin
Vasiliev Marian prezent
Vegh Alexandru prezent
Verestóy Attila prezent
Vochițoiu Haralambie prezent
Voinea Florea prezent
Volosevici Andrei-Liviu
Vosganian Varujan prezent

Mai e vreun coleg?

Cotescu Adrănel, prezent.

Da. Nu mai este niciun coleg care n-a fost... (Discuții în sală.)

Mulțumesc.

Am terminat, domnule președinte. (Discuții în sală.)

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici:

La Camera Deputaților și-au exprimat votul un număr de 224 de persoane, deputate și deputați.

Video in format Flash/IOS

Domnul Ion Rotaru:

Au răspuns la apelul nominal, au fost prezenți și au votat 102 senatori.

   

PAUZĂ

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnule Mircovici, aveți cuvântul.

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Mircovici: Proces-verbal

referitor la rezultatul votului exprimat de către deputați și senatori cu privire la numirea președintelui Consiliului de administrație al Societății Române de Televiziune

Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, în temeiul art. 44 alin. (4) din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, republicat, procedând la verificarea și numărarea voturilor exprimate de către deputați și senatori, prin vot secret cu bile, asupra propunerii de numire, dintre membri titulari, a doamnei Simona Monica Ghiurco, în funcția de președinte al Consiliului de administrație al Societății Române de Televiziune, au constatat următoarele:

 • numărul total al deputaților și senatorilor - 542;
 • numărul deputaților și senatorilor prezenți - 326;
 • numărul total de voturi exprimate - 311;
 • numărul total de voturi anulate - 4;
 • numărul total de voturi valabil exprimate - 307,

  din care:

  • voturi "pentru" - 194;
  • voturi "contra" - 113.

Ca urmare a faptului că, din totalul de 542 de deputați și senatori, au fost prezenți 326, din care 194 au votat "pentru", Birourile permanente au constatat că nu este întrunită majoritatea de voturi necesară pentru numirea doamnei Simona Monica Ghiurco în funcția de președinte al Consiliului de administrație al Societății Române de Televiziune.

Încheiat astăzi, 11 aprilie 2016.

Semnează membrii Birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului.

Video in format Flash/IOS

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

În temeiul Regulamentului celor două Camere, reluăm procedura, așa cum spuneam și astăzi, până când toți membrii consiliului de administrație o să ajungă să fie nominalizați.

Având în vedere discuțiile din Biroul permanent și în conformitate cu prevederile Regulamentului ședințelor comune, convoc Biroul permanent al Camerei Deputaților și Senatului lunea viitoare, ora 16.30.

Reamintesc tuturor colegilor, la ora 17.15, avem o ședință solemnă generată de apartenența noastră la Uniunea Interparlamentară.

Declar ședința de azi a Camerei Deputaților și Senatului închisă.

   

Ședința s-a încheiat la ora 20.00.

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania saturday, 24 august 2019, 10:34
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro