Plen
Ședința Camerei Deputaților din 26 septembrie 2016
Sumarul ședinței
Stenograma completă
publicată în Monitorul Oficial, Partea a II-a nr.134/29-09-2016
Video in format Flash/IOSVideo - Flash & IOS

Dezbateri parlamentare
Calendarul ședințelor
- Camerei Deputaților:
2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002
2001 2000 1999
1998 1997 1996
Interoghează dezbaterile
din legislatura: 2016-prezent
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996
Monitorul Oficial
Partea a II-a:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002

Transmisii video

format Real Media
Ultimele ședințe (fără stenograme încărcate):
12-12-2019 (comună)
12-12-2019 (comună)
12-12-2019 (comună)
11-12-2019
Arhiva video:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003
Pentru a vizualiza înregistrările video trebuie să instalați programul Real Player
Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2016 > 26-09-2016 Versiunea pentru printare

Ședința Camerei Deputaților din 26 septembrie 2016

    Păstrarea unui moment de reculegere în memoria deputatului Niculae Mircovici și a artistului Ioan Gyuri Pascu.  

Ședința a început la ora 16,05.

Lucrările ședinței au fost conduse de domnul deputat Florin Iordache, președintele Camerei Deputaților, asistat de domnii deputați Cristian Buican și Ion-Marcel Ciolacu, secretari ai Camerei Deputaților.

Partea a doua a ședinței a fost condusă de domnul deputat Mihai Alexandru Voicu, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Video in format Flash/IOS    

Domnul Florin Iordache:

Declar deschisă ședința de astăzi și vă anunț că, din totalul celor 356 de deputați, până în acest moment, și-au înregistrat prezența un număr de 173.

Procedură, domnul lider Varujan Pambuccian. Te rog.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Varujan Pambuccian:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Stimați colegi,

Îmi revine trista misiune de a vă anunța că a plecat dintre noi colegul și prietenul nostru Niculae Mircovici.

(Deputații și invitații prezenți în sală se ridică în picioare.)

A fost unul dintre deputații care au servit atât oștirea română, cât și Parlamentul României o viață întreagă.

A fost unul dintre cei mai buni secretari pe care i-a avut Camera Deputaților și cred că lucrul acesta ne e limpede tuturor și, din păcate, a plecat dintre noi mult prea devreme.

La fel cum, iată, așa le-a rânduit Dumnezeu, mult prea devreme a plecat dintre noi și Ioan Gyuri Pascu.

O să vă rog să ținem un moment de reculegere, să ne gândim la fiecare dintre ei și la ei împreună, și să nu îi uităm, pentru că au însemnat foarte mult, cred, pentru fiecare dintre noi.

(Se păstrează un moment de reculegere.)

Vă mulțumesc.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Florin Iordache:

Și eu vă mulțumesc.

Într-adevăr, un om deosebit.

Rog să luăm act de decesul dumnealui. Stafful tehnic să procedeze în consecință.

 
Video in format Flash/IOS Informare privind distribuirea unor documente la casetele deputaților, potrivit prevederilor art. 94 din Regulamentul Camerei Deputaților.  

La primul punct al ordinii de zi, în conformitate cu prevederile art. 94 din Regulamentul Camerei Deputaților, au fost distribuite următoarele documente: ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților de astăzi și de mâine, 27 septembrie; programul de lucru pentru perioada 26 septembrie - 1 octombrie; lista cu legile pentru care se poate exercita dreptul de sesizare a Curții Constituționale; lista rapoartelor depuse în perioada 19-26 septembrie de comisiile permanente sesizate în fond; informarea cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Camera Deputaților și care urmează să fie avizate de comisiile permanente.

Video in format Flash/IOS Informare privind activarea domnului deputat Gheorghe Frăticiu ca deputat neafiliat, radierea domnului deputat Marius Manolache din Grupul parlamentar al PSD și activarea sa ca deputat neafiliat.  

Am două informări de făcut. Domnul deputat Frăticiu, deputat din Colegiul nr. 5 Sibiu, ne anunță că se declară deputat neafiliat și domnul deputat Marius Manolache face parte din Grupul deputaților neafiliați și ne solicită să fie radiat din grupul parlamentar din care a făcut parte.

Alte informări dacă mai sunt? Nu mai sunt.

Vă mulțumesc.

Video in format Flash/IOS Dezbateri politice cu participarea ministrului finanțelor publice, doamna Anca Dana Dragu, la solicitarea Grupului parlamentar al PNL, cu tema Situația privind propunerile de modificare a Codului fiscal avute în vedere de către Guvern, poziția Ministerului Finanțelor Publice în privința depășirii deficitului bugetar structural și a introducerii unei amnistii fiscale.  

La punctul 2 pe ordinea de zi, în cadrul "Orei Guvernului", avem organizate dezbateri politice, la solicitarea Grupului parlamentar al PNL, cu tema "Situația privind propunerile de modificare a Codului fiscal avute în vedere de către Guvern, poziția Ministerului Finanțelor Publice în privința depășirii deficitului bugetar structural și a introducerii unei amnistii fiscale."

Din partea Guvernului participă doamna ministru Anca Dana Dragu, ministrul finanțelor publice.

Având în vedere prevederile regulamentare, vă propun următorul desfășurător: cinci minute pentru prezentarea dezbaterii, cinci minute pentru a se răspunde, trei minute pentru lămuriri suplimentare, iar apoi fiecare grup parlamentar trei minute și un minut pentru reprezentanții deputaților neafiliați.

Dacă sunt observații? Supun votului dumneavoastră aceste propuneri.

Cine este pentru? Mulțumesc.

Voturi împotrivă? Nu sunt.

Abțineri? Nu sunt.

Cu unanimitate de voturi, programul a fost aprobat.

Începem dezbaterile.

Îl invit pe liderul Grupului PNL, domnul deputat Eugen Nicolăescu, pentru prezentarea temei politice de astăzi.

Vă rog.

... și a dezbaterii, în același timp.

Video in format Flash/IOS    

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Domnule președinte,

Doamnelor și domnilor deputați,

Doamnă ministru a finanțelor publice,

Stimați colegi,

Prezența doamnei ministru în Parlament reprezintă un bun prilej pentru a clarifica mai multe aspecte cu privire la evoluția principalilor indicatori bugetari, estimările bugetare pentru anii următori, evoluția deficitului bugetar structural.

Sper, astăzi, că vom afla direct de la doamna ministru - și nu din presă sau pe surse - adevăratele intenții legislative pe care le are ministerul în legătură cu modificarea, completarea noului Cod fiscal și a celui de procedură fiscală.

Un alt aspect extrem de important, pe care am dori să-l clarificăm astăzi, este legat de - și pun ghilimele - "apocalipsa bugetară" tot mai clamată de liderii politici ai PSD.

E bine să aflăm dacă așa-zisa criză bugetară este pe cale să se producă sau ea face parte din același ciclu de minciuni și intoxicări cu care ne-au obișnuit unii colegi din PSD.

Doamnă ministru,

Cunoaștem foarte bine contextul macroeconomic în care Guvernul Cioloș a venit la guvernare. Știm foarte bine că ați găsit la minister multă risipă bugetară, mulți bani alocați investițiilor, dar necheltuiți, multă birocrație și puțină performanță. Ne aducem aminte cum Guvernul PSD se lăuda cu excedente, în vreme ce șantierele din infrastructură se umpleau de rugină.

Mai știm că Guvernul Cioloș a avut misiunea extrem de dificilă de a implementa corect, eficient și în spiritul reglementărilor noul Cod fiscal și noul Cod de procedură fiscală.

Este important de spus faptul că implementarea noilor coduri nu a fost pregătită în niciun fel de Guvernul PSD, nici la nivel administrativ și nici bugetar. Mai mult, Guvernul Cioloș a fost nevoit să implementeze aceste coduri cu un buget elaborat de Guvernul PSD și votat de majoritatea PSD.

În ciuda acestor condiții, considerăm că Guvernul Cioloș s-a achitat în mare măsură de această misiune. Când spunem aceasta, ne referim la efectele economice pozitive ale relaxării fiscale care încep să se vadă, și aici mă refer la creșterea numărului locurilor de muncă din economie, precum și la depășirea estimărilor de creștere economică pentru anul în curs și anul viitor.

Deși semnalele pozitive sunt numeroase, trebuie să recunoaștem că avem și o îngrijorare importantă cu privire la sustenabilitatea acestei creșteri pe termen mediu și lung.

Este extrem de important să ne putem bucura de creștere economică nu doar un an, doi, ci pe termen mediu și lung, tocmai pentru a diminua decalajele de dezvoltare dintre România și statele dezvoltate din Uniunea Europeană. Este singura soluție pentru a ne ține copiii în țară, oportunități mai multe și salarii decente.

În altă ordine de idei, vă informez, pe această cale, că PNL are, între obiectivele sale principale de guvernare, continuarea relaxării fiscale de la 1 ianuarie 2017, generalizarea cotei unice de 16% și în rândul contribuțiilor obligatorii, reducerea costurilor administrative ale politicii fiscale și continuarea procesului de simplificare fiscală.

Pentru toate acestea avem nevoie de o creștere economică sustenabilă pe termen mediu și lung nu doar astăzi sau poate mâine.

Doamnă ministru,

Am solicitat prezența dumneavoastră în Parlament pentru că, de ceva vreme, liderii PSD sperie populația cu pericolul iminent al izbucnirii unei noi crize economice în România, pentru simplul motiv că PSD nu mai este la guvernare. Mai mult, se spune că încasările sunt mult sub cele programate, iar țintele de deficit bugetar vor fi depășite.

Este adevărat? Sau iar avem de-a face cu o manipulare grosolană a specialiștilor - așa-ziși specialiști - din PSD.

Așadar, vă rog să ne prezentați astăzi ceea ce aveți ca cifre în minister cu privire la evoluția încasărilor bugetare pentru acest an în contextul reducerii semnificative a cotei standard de TVA și a implementării altor măsuri de relaxare fiscală.

Ne interesează pe toți dacă măsurile de relaxare fiscală au început să producă efectele de runda a doua, traduse fie în mai puțină muncă la negru, o rată de colectare mai bună a TVA, încasări superioare în zona impozitelor pe venituri.

Este foarte important de știut dacă, după relaxarea fiscală din acest an, reușim să dăm veniturilor bugetare o traiectorie favorabilă și o pondere mai mare în PIB față de trendul negativ pe care l-a impregnat guvernarea trecută.

Așteptăm de la dumneavoastră precizări cu privire la evoluția deficitului bugetar structural pe marginea căruia chiar Domnia Voastră v-ați exprimat public unele îngrijorări.

Vă solicit să ne comunicați nouă, dar mai ales parlamentarilor PSD, care promovează zi de zi pensii speciale și privilegii din banii publici, care este aportul acestor legi la deficitul structural pe termen mediu și lung. Mă refer aici la Tratatul European privind Stabilitatea, Coordonarea și Guvernanța în Uniunea Europeană.

În anul 2016 avem deja o certitudine. România se va afla în rândul statelor cu cea mai puternică creștere economică anuală. Este un lucru foarte bun, însă bucuria nu trebuie să ne întunece judecata. Am fi iresponsabili să trecem cu vederea faptul că această creștere economică nu are la bază motoarele de creștere sustenabile pe termen lung.

Modelul de creștere economică, lăsat în urmă de PSD, stimulează importurile în detrimentul producătorilor români. Sufocă exporturile românești și finanțează locurile de muncă din străinătate, nu pe cele din țară.

În consecință, vă rugăm, doamnă ministru al finanțelor publice, să ne garantați că România este, în sfârșit, pe un drum bun, sau că avem în continuare multe alte lucruri de făcut, și să ne spuneți ce anume doriți ca sprijin din partea Parlamentului, ca România să fie, într-adevăr, pe drumul care trebuie!

Vă mulțumesc.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Florin Iordache:

Și eu vă mulțumesc.

O invit pe doamna ministru Anca Dragu.

Vă rog, doamnă ministru.

 
Video in format Flash/IOS    

Doamna Anca Dana Dragu (ministrul finanțelor publice):

Bună ziua!

Domnule președinte al Camerei Deputaților,

Stimate doamne, stimați domni, membri ai Parlamentului României,

Doamnelor și domnilor,

Vă mulțumesc pentru invitație și, mai ales, pentru oportunitatea pe care mi-o acordați astăzi de a veni în fața dumneavoastră și de a discuta aspecte importante pentru economia românească.

Aș începe prin a spune că Ministerul Finanțelor Publice nu are în vedere majorări de taxe și impozite, nu vrea să schimbe filozofia fiscală în niciun fel, pe niciun palier, fie el impozitare directă, indirectă sau de modificare a sistemului de contribuții sociale.

Așadar, nu creștem nicio contribuție socială obligatorie, nici pentru angajați, nici pentru angajatori. Persoanele fizice, cele cu activități independente și profesii liberale nu sunt vizate de creșterea impozitării. De asemenea, Ministerul Finanțelor Publice nu va acorda nicio amnistie fiscală.

Consider că modificări semnificative ale regulilor fiscale trebuie să fie dezbătute și votate în Parlament.

Proiectul pe care l-am avut în vedere și pe care l-am asumat se referă strict la măsuri de debirocratizare și de simplificare, despre care putem discuta la sfârșitul acestei intervenții.

Concret, despre nivelul încasărilor bugetare și încadrarea în ținta de deficit bugetar pentru anul acesta și pe orizont de termen mediu.

Deficitul bugetar, după primele opt luni ale acestui an, este redus, doar 0,42% din PIB, iar prin rectificarea bugetară, aprobată recent, am menținut acest deficit bugetar la 2,8% din PIB în termeni cash și 2,95% din PIB în termenii din metodologia europeană.

Nu vedem niciun pericol de depășire a acestor ținte de deficit bugetar în 2016. Mai mult, fondurile de rezervă acumulate în Trezorerie sunt estimate să acopere necesarul de finanțare pentru cinci luni, un nivel suficient potrivit celor mai bune practici internaționale în managementul lichidității.

Soldul bugetar redus este rezultatul atât al unei execuții bugetare prudente, pe partea de cheltuieli, cât și îmbunătățirii colectării veniturilor bugetare.

Rectificarea bugetară a urmărit, pe lângă menținerea deficitului bugetar în ținta stabilită inițial, continuarea proiectelor de investiții fezabile, fiind asigurate sume la nivelul necesarului de lucrări ce se pot efectua până la sfârșitul acestui an.

Rectificarea a urmărit și alocarea de fonduri suplimentare pentru sănătate și învățământ și asigurarea banilor pentru plata salariilor și pensiilor până la finalul anului. De asemenea, a urmărit asigurarea fondurilor necesare aplicării unor acte normative adoptate în cursul anului curent.

Prin rectificarea bugetară am alocat și fonduri suplimentare de circa 2,3 miliarde lei pentru aplicarea măsurilor legislative adoptate de Parlament și Guvern.

În primele opt luni ale anului 2016, încasările ANAF au ajuns la 132,4 miliarde lei. Asta înseamnă o depășire cu 1,2% a nivelului de anul precedent pentru aceeași perioadă, adică cu 1,6 miliarde lei, chiar și în condițiile reducerii cotelor de TVA. Înseamnă, de asemenea, o depășire cu 0,1% a programului de încasări pentru acest an.

Iată câteva exemple pentru primele opt luni ale anului. Față de aceeași perioadă din 2015, am avut încasări cu aproape 11% mai mari la impozitul pe profit, cu 3% mai mari la impozitul pe venit și cu 6,4% mai mari la accize.

Veniturile din TVA au fost, în primele opt luni ale anului, cu 0,2% mai mari față de programul stabilit, dar, este adevărat, cu 9% mai mici față de aceeași perioadă a anului trecut, când însă cota de TVA era cu totul alta, respectiv cu vreo 26% mai mare per total.

Așadar, dacă analizăm cu cât a scăzut cota de TVA și cu cât s-a colectat în primele opt luni ale anului, putem observa că nivelul colectării a fost unul superior. În același timp, arată și o creștere a conformării voluntare, arată ceea ce spuneați dumneavoastră, practic, arată că efectele de runda a doua își fac simțite efectul atât în activitatea economică, cât și în cea de colectare. Iar ANAF continuă dezvoltarea și implementarea metodelor moderne de analiză și control, precum și de creștere a informatizării proceselor.

Câteva cuvinte despre deficitul structural și reîncadrarea în țintă pe termen mediu. Așadar, am pus bazele reîncadrării pe termen mediu în deficitul structural agreat prin pactul fiscal semnat de România.

Anul acesta a fost o deviere de la țintă în urma reducerilor de taxe și impozite adoptate prin Codul fiscal anul trecut, dar și a măsurilor de creștere a cheltuielilor bugetare adoptate în 2015, cu un efect cumulat de creșteri de cheltuieli și reduceri de venituri de 23 de miliarde de lei, respectiv circa 3% din PIB.

Potrivit recomandărilor de țară adoptate de Consiliul European în iulie 2016, România trebuie să realizeze o ajustare fiscal- bugetară anuală de 0,5% din PIB în 2017.

Având în vedere că spațiul fiscal este extrem de redus, și anume un deficit bugetar estimat de 2,9% din PIB în 2017 și o estimare din partea Comisiei Europene de chiar 3,4% din PIB pentru anul următor, sunt necesare continuarea reformelor structurale la care am lucrat anul acesta și implementarea unor politici salariale prudente.

Evitarea măsurilor prociclice, așa cum bine menționați, este esențială pentru păstrarea echilibrelor macroeconomice înregistrare de economia românească și confirmate de Comisia Europeană în februarie 2016, când România a fost scoasă de pe lista țărilor cu dezechilibre macroeconomice.

Am arătat în discuțiile cu instituțiile europene că, grație stabilității financiare, România poate reveni la țintele de deficit structural într-un orizont de termen mediu, astfel 2,9% în 2017, 2,4% în 2018, 1,9% deficit în 2019 și în jur de 1% deficit structural în 2020.

Toate aceste evoluții fiscal bugetare s-au întâmplat în contextul unei creșteri economice solide și sustenabile, însoțite de crearea de locuri de muncă și de majorarea veniturilor populației, de inflație redusă și deficit extern scăzut.

Am avut o creștere de 5,2% în primul semestru al anului față de anul precedent, față de primul semestru din 2015. Și vorbim de o creștere sustenabilă, bazată pe contribuția pozitivă a tuturor sectoarelor de activitate, dar mai ales pe creșterea investițiilor. Investițiile s-au majorat în primul semestru cu 7,3%, iar dacă vorbim strict de cele publice, acestea au crescut cu 15% în primul semestru al anului.

Investițiile străine directe au ajuns, în primul semestru, la aproximativ 2 miliarde de euro, cea mai mare valoare înregistrată de după criza economică.

Exporturile României către țările Uniunii Europene înregistrează cele mai mari dinamici din Uniune. Astfel, în primul semestru, exporturile totale de bunuri ale României s-au majorat cu 4,2%, în timp ce, pe ansamblu, în Uniunea Europeană această cifră s-a redus cu 0,8%.

De asemenea, economia generează noi locuri de muncă într-un ritm susținut. Au fost create aproape 30.000 de locuri de muncă în industria prelucrătoare și 100.000 de locuri de muncă în servicii, din care 13,4 mii în sectorul de comunicații și tehnologia informației.

Rata șomajului se menține la un nivel redus, de 6,6% în prima parte a anului, asta în timp ce câștigul mediu real a crescut cu un ritm anual de 12,5% în iulie, cât în patru ani.

În concluzie, consider că avem o creștere economică sustenabilă, că avem un ritm al cheltuielilor precum și al investițiilor care să ne asigure confortul atingerii țintei de deficit bugetar pentru anul acesta, că ne vom încadra într-o revenire în ținta de deficit structural pe termen mediu și că am pus bazele unor reforme ireversibile ce pot duce la ajustarea deficitului structural în anii următori.

Vă mulțumesc.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Florin Iordache:

Și eu vă mulțumesc.

Îl întreb pe domnul deputat Nicolăescu dacă are de făcut precizări? Nu. Mulțumesc.

Încep dezbaterile.

Fiecare grup parlamentar. Din partea Grupului parlamentar al PSD îl invit pe domnul președinte al Comisiei pentru buget, domnul deputat de Galați, Viorel Ștefan.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Viorel Ștefan:

Mulțumesc.

Domnule președinte,

Sigur, opțiunea mea ar fi fost să vorbesc după domnul Nicolăescu, că poate aflam și care au fost motivele reale pentru care a insistat Domnia Sa să vină doamna ministru astăzi în Parlament, pentru că din cuvântul Domniei Sale rezultă că nu are nicio problemă cu Guvernul sau cu Ministerul de Finanțe, are o problemă cu PSD-ul și fosta guvernare. Și, pentru că mi-ați dat primul cuvântul, am o problemă, nu știu cum să-i răspund domnului Nicolăescu, decât cu ceea ce a spus doamna ministru.

Consecințele guvernării de care este nemulțumit și nesatisfăcut domnul Nicolăescu ar fi: asistăm la o evoluție bună, o creștere economică sustenabilă, indicatorii toți sunt în creștere, toată lumea aplaudă, toată lumea ne laudă. Mai trebuie să înțelegem un singur lucru, că în materie de evoluții macroeconomice efectele apar cu un decalaj de timp, că ceea ce am făcut noi bine până în 2015 culege astăzi roadele domnul Nicolăescu prin actualul Guvern tehnocrat.

Dacă nu vă satisface această chestiune, vă rog, o să aveți microfon să-mi spuneți ce obiecții aveți.

Noi, însă, avem o problemă cu Ministerul de Finanțe. Ba chiar mai multe. Să văd, în două minute, câte o să reușesc să inventariez.

Atunci când noi am audiat propunerea de ministru de finanțe, când a fost învestit Guvernul tehnocrat, am insistat foarte mult pe câteva aspecte:

  1. Predictibilitate, stabilitate în materie de reglementări fiscale.
  2. Rezolvarea, în materie de gestiune bugetară, a problemelor care încă nu erau rezolvate la acel moment.
  3. Derularea unei politici prin care să se stimuleze investițiile în România. Deci să nu mai auzim despre faptul că nu funcționează o investiție sau alta din lipsă de finanțare, adică lipsa de finanțare să nu mai fie un argument în susținerea, în evoluția investițiilor în România.

Și acum încerc să formulez întrebările către doamna ministru.

Dacă ați fi fost consecvenți cu angajamentul de la momentul învestirii, atunci noi, în luna august a anului 2016, ar fi trebuit să știm exact care sunt reglementările în materie de fiscalitate care vor opera de la 1 ianuarie 2017, ca să fim predictibili. Așa ați promis atunci și noi am fost de acord și v-am dat votul.

Ne aflăm în situația în care, iată, a trecut luna august, ne apropiem de sfârșitul anului și, în afară de câteva modificări care sunt în esență corecturi nesemnificative - așa, în materie de fiscalitate - Guvernul n-a prezentat nimic Parlamentului. N-am avut ce să luăm în dezbatere.

Care este gândirea Guvernului în legătură cu perspectiva modificării Codului fiscal, a Codului de procedură fiscală? N-avem decât un singur răspuns, faptul că s-a promovat acel proiect de către domnul secretar de stat Gabriel Biriș, care, din fericire, a ieșit la suprafață în timp util și care a generat demisia domnului secretar de stat Biriș și, în rest, toată lumea s-a spălat pe mâini și a spus că nu știe nimic despre acea intenție.

Bun! Dacă nu știți nimic despre intențiile domnului Biriș, vă rog să ne spuneți ce știți despre intențiile dumneavoastră de modificare a Codului fiscal cu intrare în vigoare de la 1 ianuarie 2017?

A doua chestiune. La sfârșitul sesiunii de primăvară a început o consultare cu mediul de afaceri inițiată de site-ul "curs de guvernare", începută în Parlamentul României, transferată peste vară la Ministerul de Finanțe sub coordonarea domnului Gabriel Biriș, care din păcate a plecat, și acolo s-a făcut un inventar cu ceea ce dorește mediul de afaceri în legătură cu modificările, mai ales pe Codul de procedură fiscală, și nu mai știm nimic... care este stadiul acestui demers și dacă el va avea finalitate în trimestrul patru, dacă va veni cu noutăți care sunt în vigoare de la 1 ianuarie 2017.

Și a treia chestiune pe care nu vreau să ratez ocazia să v-o reamintesc, pentru că și în primăvară când ați fost în Parlament v-am întrebat și n-am primit răspuns nici acum, este legat de faptul - sigur, veți veni dumneavoastră cu proiectul de buget pentru anul viitor, o să vedem cum o să-l preluăm, cum o să facem, e altă discuție - că ați promis, că a doua zi după Anul Nou, pe 3 ianuarie, vă veți ocupa foarte serios de modul în care se repartizează resursele bugetare către administrația publică locală pentru echilibrare.

Vreau să știu dacă la această oră avem o idee despre cum trebuie modificată formula de repartizare, sau n-avem?

Vă mulțumesc.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Florin Iordache:

Da. Drept la replică, domnul Nicolăescu și apoi continuăm.

Aveți drept la replică, stimate coleg, uitați-vă în regulament. Două minute, domnule Nicolăescu.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Vă imaginați că puteam să folosesc și cele trei minute de clarificări, am simțit că nu e nevoie, dar îmi dau seama că am greșit.

Reprezentantul PSD a demonstrat exact ce a făcut și săptămâna trecută președintele PSD: nu înțelege nimic când i se vorbește pe limbă profesională. Ce să faci, domnule, dacă asta-i viața, asta este, mai mult nu putem să cerem de la cine nu înțelege.

Dar altceva e mai grav: dezinformarea. Sper ca doamna ministru Dragu să spună deschis aici că reprezentantul PSD n-a participat niciodată la niciun grup de lucru de la finanțe. Păi, de unde să știe dacă n-a fost acolo?

Colega mea, Andreea Paul, a fost la toate întâlnirile. Mi-a explicat de fiecare dată ce s-a întâmplat la aceste întâlniri, cât de corecte au fost discuțiile și cât de mult s-a avansat. Despre asta discutăm. Adică despre minciună și manipulare, unde PSD-ul este campion.

Vă mulțumesc.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Florin Iordache:

Te rog. Da, Viorel. Reprezentantul PSD, îmi pare rău. Un minut, Viorel.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Viorel Ștefan:

Poți să spui minciuni fără să pronunți nume.

Eu vreau doar să vă reamintesc că ultima întâlnire care s-a făcut cu acest grup de lucru, în cadrul Parlamentului, s-a întâmplat la Comisia pentru buget, finanțe și eu am condus ședința.

Domnul Nicolăescu, sigur, avea alte probleme la vremea aia, dar dânsul a fost informat între timp că s-a întâmplat ceva la Ministerul de Finanțe.

Eu tocmai asta am întrebat, să afle și Parlamentul ce s-a întâmplat la Ministerul de Finanțe. Dacă doamna Paul știe mai bine poate să răspundă Domnia Sa.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Florin Iordache:

Da. Mulțumesc.

Domnul... Îmi pare rău, nu v-a pronunțat numele.

Domnul Gheorghe Ialomițianu, vă rog. Cine? Da? Da... Da, Viorel.

 
Video in format Flash/IOS    

Doamna Maria-Andreea Paul:

La multe m-am așteptat, dar nu la una ca asta din partea președintelui Comisiei pentru buget, finanțe.

Spun asta pentru că eu am cerut în Comisia pentru buget demararea acestui grup de lucru. El a început să funcționeze în prima săptămână a vacanței parlamentare, la Ministerul Finanțelor Publice, în fiecare săptămână, miercuri, la ora 15,00, ne-am întâlnit acolo cu reprezentanții ANAF, ai Ministerului Finanțelor Publice, ai mediului de afaceri, experți fiscali și da, domnul Nicolăescu are dreptate nimeni de la PSD nu a participat la cele peste zece întâlniri de lucru care au și finalitate. În schimb, am fost acolo la fiecare, așadar vă pot comunica în ce măsură am avansat și care sunt măsurile luate în calcul.

Vă mulțumesc.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Florin Iordache:

Da. Grupul PNL, domnul Gheorghe Ialomițianu, vă rog. Trei minute, domnule Ialomițianu... Nu, trei.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Gheorghe Ialomițianu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Doamna ministru,

Doamnelor secretar de stat,

Directori,

Președinte al Comisiei de Prognoză,

Stimați colegi,

Îmi pare rău că PSD n-a înțeles necesitatea prezenței doamnei ministru de finanțe în Parlament.

În primul rând, sunt foarte multe inițiative ale PSD-ului, PSD a intrat în campanie, de majorări de pensii, de salarii, de reduceri de impozite, lucruri pe care nu le-au făcut în patru ani, când spuneau... Da, deci cei de la PSD dovedesc manipulare și ipocrizie.

De ce? Patru ani n-au făcut nimic. Într-adevăr, Guvernul Cioloș se deosebește de Guvernul Ponta. Dacă Guvernul Cioloș a implementat măsuri fiscale de reducere de impozite și taxe estimate la 10 miliarde de lei, concomitent cu majorări de salarii și indexări de pensii, în schimb PSD, încă din 2013 a dat cu o mână și a luat cu două. Adică a majorat impozitele și taxele și a indexat pensiile. A mărit impozitele și taxele locale cu 16% și a indexat pensiile cu 5%. Asta a fost guvernarea PSD: cu tăiere masivă a investițiilor publice.

Deci ați tăiat locurile de muncă din sectorul privat prin tăierea investițiilor publice.

Păi, vă întrebați că de ce n-au crescut investițiile publice în 2016? Pentru că n-ați lăsat niciun proiect. Și proiectele pe care le-ați derulat, le-ați derulat prost, prost. De ce? S-au surpat kilometri, deci Orăștie-Sibiu, da. Asta ați făcut: guvernare dezastruoasă Victor Ponta și vreți să veniți la guvernare? Îl mai puneți pe Victor Ponta să răspundă de finanțe? Păi, să aducă cele 600 de milioane din Kazahstan, banii ăștia îi puteam folosi la pensii și salarii, și la investiții.

Doamna ministru,

Mă bucur că ați clarificat... legat de modificarea Codului fiscal. PNL să știți că susține simplificarea. Eu am avut foarte multe amendamente de simplificare și clarificare a Codului fiscal. Majoritatea PSD a votat împotrivă. A votat împotrivă. Și vă dau un articol: organul fiscal poate să accepte nededucerea unor cheltuieli sau a TVA-ului, atunci când contribuabilul nu știa că e atras într-o operațiune de evaziune fiscală. PSD-ul a votat împotriva acestui amendamente, pentru că eu l-am depus să clarificăm lucrurile. Este nevoie ca mediul de afaceri să fie respectat, iar dumneavoastră nu dați doi lei pe mediul de afaceri, domnilor de la PSD! Vă bateți joc.

Acel document vestit, 088, dumneavoastră l-ați creat, dumneavoastră v-ați bătut joc de contribuabili, iar Guvernul Cioloș a încercat să rezolve.

Doamna ministru, să le spuneți foarte clar ce înseamnă promovarea tuturor legilor prin care PSD-ul vrea să mărească cheltuieli, ce înseamnă pentru România, cât trebuie să se împrumute? Pentru că foarte bine ați spus, miliardele acelea... 5 miliarde de euro, nu este vorba de o rezervă bugetară, este vorba de o rezervă în trezorerie pentru finanțare. Ați mințit că ați lăsat bani în buget pentru Legea salarizării unitare.

PNL dacă... și va veni la guvernare, va implementa Legea salarizării unitare, va reforma sistemul de pensii bazat pe echitate și nu cum creați dumneavoastră discriminări, pentru că vă bateți joc de cei mai mulți oameni.

De ce n-ați mărit...

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Florin Iordache:

Concluzionați, domnule deputat.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Gheorghe Ialomițianu:

...De ce n-ați mărit punctul de pensie? Nu! Pentru că v-ați dat pensii. Cu banii aceia pe care i-ați folosit pentru pensiile parlamentarilor trebuia să măriți punctul de pensie. Noi venim cu măsuri, PNL-ul, măsuri de creștere economică sustenabilă, să creăm locuri de muncă bine plătite, să dăm bani la pensii, la investiții și salarii.

Vă mulțumesc.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Florin Iordache:

Vă mulțumesc.

Grupul parlamentar al UNPR nu și-a desemnat... nu, mulțumesc.

Mergem mai departe.

Grupul parlamentar ALDE. Domnul deputat Popa Octavian.

Vă rog, domnule deputat, aveți trei minute.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Octavian-Marius Popa:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Doamnă ministru,

Am un material în față, o sinteză a lucrurilor pe care vor să le spună colegii mei, dar pentru că există riscul să n-am timp să-l citesc în integralitatea sa, vreau să vă spun câteva lucruri ca om care, din păcate, zic eu, v-am votat și am votat acest guvern.

S-a vorbit despre Declarația 088. N-o să pronunț numele celui care a făcut vorbire despre această declarație, dar dumneavoastră, într-o discuție personală pe care am avut-o, ați spus că o să simplificați documentul și o să faceți transparente criteriile și punctajul acestei declarații. Nici până acum un agent economic nu știe de ce ajunge să fie depunctat și să fie declarat că nu mai poate să mai deducă TVA-ul. Unu.

Doi: am sperat de la un Guvern tehnocrat, fără presiuni politice, că va face ceva pentru reducerea evaziuni fiscale din România, adevărata evaziune fiscală.

Din păcate, doamnă ministru, n-ați făcut nimic, ba chiar sunteți dezinteresată de acest lucru și pot să vă probez acest fapt prin aceea că ați refuzat să primiți în audiență pe un agent economic care v-a anunțat foarte clar că vrea să vă prezinte date și informații despre o evaziune fiscală petrecută și care continuă pe un termen foarte lung, în domeniul alcoolului.

L-ați trimis la Direcția de Integritate, care a promis o anchetă, dar acest lucru nu rezolvă fondul problemei: controlul pentru a verifica dacă există sau nu o evaziune fiscală. Atitudinea dumneavoastră mă face să cred că nu vă interesează acest lucru și, mai mult decât atât, evitați să știți.

În ceea ce privește documentul pe care domnul secretar de stat Biriș l-a pregătit, de creștere a contribuțiilor de asigurări sociale a angajatului de la 10,5% la 21,7%, iar pentru sănătate de la 5,5% la 8,9%, eu nu cred că acest document a ajuns întâmplător în spațiul public. Am făcut parte dintr-un Guvern, ca un umil secretar de stat, dar nu aș fi avut niciodată curajul să fac un proiect, să-l lansez în spațiul public, fără a-l discuta în prealabil cu ministrul de resort.

A existat, cu siguranță, o intenție a Guvernului din care faceți parte, și a ministerului dumneavoastră, de a muta povara fiscală de pe umerii unor oameni care nu plătesc decât foarte puțin în România, pe umerii angajaților români. Și vă spun clar, doamna ministru, și-mi asum încă odată responsabilitatea lucrurilor pe care le spun, că dumneavoastră tratați și ministerul dumneavoastră tratează diferit agenții economici. Într-un fel sunt controlați, cu supramăsură, și îndrăznesc să spun cu supramăsură micii agenți economici și cei mijlocii de instituțiile de control și în niciun fel nu sunt controlate marile corporații, lanțurile de magazine.

Și există, vă rog să mă credeți, și aș putea să vin și cu dovezi în acest sens, există evaziune fiscală acolo.

V-am spus, doamnă ministru, pentru că eu sunt conștient că deși am promovat un proiect de modificare a Codului fiscal, nu cred că am să mai ajung în viața asta să-l mai văd trecând. V-am vorbit despre el, este vorba de acele operațiuni care au ieșit la iveală cu scandalul Hexi Pharma și cu scandalurile din offshorurile din Panama, de evitare a plății impozitului în România prin operațiuni făcute cu offshoruri.

Și v-am spus că eu unul am propus, dar, așa cum spuneam, nu cred că în viață o să-l mai văd discutat, ca aceste operațiuni cu offshoruri să nu fie deductibile fiscal. Ele sunt legale, dar ele permit unor agenți economici bine consiliați, unor agenți și unor corporații mari să nu plătească mai nimic statului român.

Dacă vreți, dacă vreți să reduceți, într-adevăr, evaziunea fiscală sau dacă ați fi vrut ați fi putut promova dumneavoastră mult mai repede decât mine, un simplu parlamentar, un asemenea proiect.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Florin Iordache:

Vă rog să concluzionați.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Octavian-Marius Popa:

Aș vrea, aș vrea să-i reamintesc doamnei ministru că nu și-a respectat promisiunea făcută anul trecut cu ocazia dezbaterilor pe marginea Legii bugetului de stat. Atunci, un parlamentar ALDE, nu-i mai dau numele, a susținut un amendament în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților pentru respectarea Legii nr. 269/2015. Se prevede acordarea unei sume de 1,015 de miliarde de euro pentru reabilitarea infrastructurii principale de irigații. Din această sumă, pe 2016 nu era prevăzută o sumă mare, ci doar 145.000 de euro. Nu s-au acordat acești bani. Agricultorii români au fost loviți prin întârzierea plății subvențiilor, sunt loviți datorită calamităților și datorită faptului că nu s-au început și nu s-au acordat banii pentru demararea acestor investiții.

În acest moment...

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Florin Iordache:

Concluzionați, vă rog.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Octavian-Marius Popa:

În acest moment, Grupul parlamentar ALDE... concluzionez, nu vă mai poate credita pentru a susține însă nicio modificare la Codul fiscal.

Vă mulțumesc.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Florin Iordache:

Da, mulțumesc.

Îl invit, în continuare, pe domnul deputat Erdei István, Grupul UDMR.

Vă rog, domnule deputat, aveți trei minute.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Erdei Dolóczki István:

Mulțumesc, domnule președinte.

Domnule președinte,

Doamnelor și domnilor colegi,

Stimată doamnă ministru,

Cu ocazia ultimei noastre întâlniri cu dumneavoastră am semnalat câteva probleme în legătură cu restructurările din domeniul administrării fiscale a întreprinderilor mici. Ordinul ANAF a transferat relația contribuabil-fisc de la nivelul județului la nivel regional, obligând contribuabilul la deplasări inutile care depășesc în unele situații chiar și sute de kilometri, și asta pentru rezolvarea doar a unei singure probleme.

Am întrebat atunci, întreb și acum care este eficiența măsurilor de reorganizare ANAF, întrucât din teritoriu primim semnale că întreprinzătorii sunt tot mai nemulțumiți. Și nu numai reorganizarea sus-amintită creează supărarea, ci și comportamentul neprietenos, câteodată chiar agresiv al angajaților ANAF.

De la un ministru tehnocrat ne-am fi așteptat ca aceste relații, de altfel, firești între contribuabil și fisc să devină cât mai transparente, să se deruleze cât mai ușor și mai convenabil, dar constatăm că în loc ca administrația fiscală să se apropie de contribuabil, în fapt, în cazul contribuabililor mici și mijlocii s-a reușit crearea unei prăpăstii tot mai adânci.

Tot în această prăpastie s-a prăbușit și aplicarea principiului bunei-credințe, enunțat, vă reamintesc, doamna ministru, la art. 12 al Legii privind Codul de procedură fiscală care ar fi trebuit să fie, nu-i așa, vorba unui citat dintr-un film celebru "începutul unei frumoase prietenii", doar că în ochii fiscului toți contribuabilii din start sunt contravenienți.

După ce am anunțat câteva probleme în relația cu contribuabilul, să trecem la relația cu angajații proprii ai ministerului. Cum este posibil ca o modificare amplă, în total vreo 250 de amendamente, din care 183 vizează Codul fiscal și 66 Codul de procedură fiscală, să se producă fără știrea ministrului finanțelor publice?

Despre această propunere s-a spus că era un material de lucru, dar cum îl putem considera astfel având în vedere că a apărut în spațiul public ca propunere de ordonanță de urgență?

Cum putem crede că un ministru nu are cunoștință despre un proiect la care angajații săi au lucrat din greu, eventual și peste program, cum ar fi fostul secretar, domnul Biriș? Nu cumva este vorba de o incompetență managerială? Dacă despre aceste lucruri este vorba, atunci, însumând cele spuse mai sus, solicitarea noastră vine de la sine: să vă reconsiderați poziția în înalta funcție pe care o dețineți și să informați corect cetățenii atât despre intențiile ministerului pe care-l conduceți, cât și despre toate problemele legate de fiscalitate, de deficitul bugetar, de buget în general, de bugetul României în general.

Mulțumesc mult pentru atenție.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Florin Iordache:

Și eu vă mulțumesc.

Fiind încheiate dezbaterile, o invit pe doamna ministru Anca Dragu.

Vă rog, doamna ministru. Aveți 5 minute.

 
Video in format Flash/IOS    

Doamna Anca Dana Dragu:

Mulțumesc pentru întrebările și problemele ridicate.

Despre predictibilitate fiscală.

Da, am spus de la bun început că militez pentru predictibilitate fiscală și exact asta am făcut. Și, da, am știut de propuneri de modificări, nu am fost de acord cu ele și ca atare promotorul a trebuit să plece.

Despre măsurile de simplificare la care lucrăm spuneam că ele vizează Codul fiscal, Codul de procedură fiscală, Legea trezoreriei și alte norme interne. Pe scurt, aș putea să vă spun despre această încurajare a plăților online și actualizarea posibilității de a face dovada plății, despre metodele electronice de blocare și deblocare a conturilor bancare în timp real, despre emiterea adeverințelor de venit și a certificatelor de atestare fiscală, acestea să fie transmise online către instituțiile publice beneficiare. În felul acesta, 5 milioane de adeverințe de venit și 300.000 de certificate de atestare fiscală vor fi eliberate electronic, practic, tot atâtea drumuri la ghișee vor fi eliminate.

Propunem un regim fiscal simplificat de TVA pentru agricultori, persoane fizice, persoane juridice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale.

Reintroducem scutirea de plată a impozitului pe clădiri și terenuri și pentru soții sau soțiile persoanelor cu handicap grav accentuat și cele încadrate în gradul I de invaliditate, precum și reprezentanții legali ai minorilor legali aflați în această situație.

Pentru mediul de afaceri vrem să extindem perioada de aplicare a facilității privind scutirea de impozit a profitului reinvestit.

Propunem acordarea de facilități societăților interesate de programe de calificare profesională.

Propunem facilități pentru cei care-și redobândesc Codul de TVA, în sensul refacturării.

Vrem să eliminăm obligația de înregistrare în registrul operatorilor intracomunitari. Vom suspenda trei declarații informative și ceva modificări, facilitări pentru zona de produse accizabile, pentru comercianții en gros și en detail de produse accizabile, aceștia nu vor mai avea obligația de a se înregistra la autoritatea competentă și, foarte important pentru antrepozitarii autorizați pentru producția de vin, nu vor mai avea obligația de constituire a garanției minime și nici obligația de respectare a condiției referitoare la existența unui capital social minim.

Deci cam acestea sunt principalele modificări care vreau să vă spun au fost discutate și în aceste întâlniri la care am participat și eu, alături de doamna Andreea Paul și de domnul Viorel Ștefan, și la "cursul de guvernare".

La prima întâlnire am participat cu toții la această reuniune.

Despre... da, da, da, am fost împreună.

La dumneavoastră la Parlament, da.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Florin Iordache:

Mulțumim, doamna ministru.

 
Video in format Flash/IOS    

Doamna Anca Dana Dragu:

Despre administrația publică locală, într-adevăr, am constituit un grup de lucru care se desfășoară la MDRAP. Suntem în discuții, știți bine că sunt discuții foarte dificile între reprezentanții orașelor, municipiilor și comunelor, dar până la următorul buget sperăm că vom avea, alături de sprijinul dumneavoastră, o formulă mai echitabilă.

Despre formularul 088. Acesta, într-adevăr, a fost simplificat semnificativ. Din 20 de întrebări cuprinse în varianta inițială, mai avem doar 12 întrebări.

Codul de TVA nu se mai retrage în mod automat, chiar și pentru companiile cu risc ridicat. Acestea sunt invitate pentru clarificări la sediul ANAF.

Despre evaziune fiscală am luat o mulțime de măsuri în acest sens. Am continuat reforma Direcției Generale pentru Administrarea Marilor Contribuabili, Direcția Prețuri de Transfer s-a pus pe picioare. Am reformat Vama. Inspecțiile fiscale sunt conduse acum pe bază de analiză de risc și am întărit asistența acordată contribuabililor.

Despre irigații; la rectificare am acordat 700 de milioane de lei credite de angajament, exact suma din lege. Acești bani sunt disponibili pentru a se încheia contracte pentru îmbunătățiri funciare și de irigații.

Cât privește reorganizarea ANAF, într-adevăr, în 2013, 2014 și 2015 a fost această reorganizare care a implicat și modificări la nivel regional. Noi am făcut toate eforturile ca aceste modificări să se finalizeze și ANAF-ul să intre într-o relație cu contribuabilii bazată pe încredere și respect.

Mulțumesc.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Florin Iordache:

Și eu vă mulțumesc, doamna ministru.

Am încheiat dezbaterile politice de astăzi.

Vă informez că la balconul Parlamentului se află Delegația Comisiei pentru Afaceri Europene a Adunării Naționale a Republice Franceze, aflate în vizită în România. Este vorba de doamna președinte Danielle Auroi și domnul vicepreședinte Christophe Caresche.

Vreau să-i salutăm. (Aplauze.)

Vă mulțumesc.

Mergem mai departe.

 
Video in format Flash/IOS Informare privind reluarea exercițiului și mandatului de deputat de către domnul Petre Roman.  

Potrivit hotărârii de revocare de săptămâna trecută, Biroul permanent m-a mandatat să vă informez că domnul Petre Roman își reia exercițiul și mandatul de deputat, începând cu data de 20 septembrie, și, potrivit deciziei Biroului permanent, pentru perioada 9 februarie 2015 - 20 septembrie 2016, domnului deputat Petre Roman i se acordă indemnizația lunară de deputat, prevăzută de lege.

Mulțumesc.

Cu acestea, vă informez, stimați colegi, că de la ora 17,00 domnul vicepreședinte Mihai Voicu va conduce ședința consacrată răspunsurilor orale la întrebări și prezentarea interpelărilor.

Mulțumesc.

       

(În continuare, conducerea ședinței a fost preluată de domnul deputat Mihai Alexandru Voicu, vicepreședinte al Camerei Deputaților.)

 
Video in format Flash/IOS Primirea de răspunsuri orale la întrebările adresate membrilor Guvernului și altor conducători ai organelor administrației publice.  

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Bună seara!

Începem ședința consacrată răspunsurilor orale la întrebări. Sunt două întrebări.

Video in format Flash/IOS   Natalia-Elena Intotero

Doamna deputat Natalia Intotero, dacă este prezentă?

Secretar de stat Otilia Sava, Ministerul Apărării, vă rog să prezentați.

Mulțumesc.

Video in format Flash/IOS    

Doamna Otilia Sava (secretar de stat, Ministerul Apărării Naționale):

Mulțumesc, domnule președinte.

Răspunsul ministrului apărării naționale, Mihnea Ioan Motoc, la întrebarea referitoare la pregătirile pentru Brigada multinațională NATO, înregistrată la Camera Deputaților cu nr. 10.234 A/2016.

În privința aspectelor semnalate de dumneavoastră în cuprinsul intervenției parlamentare, menționăm că în cadrul Summitului NATO de la Varșovia au fost lansate propuneri pentru dezvoltarea unor proiecte comune, pentru asigurarea unei apărări credibile, rezultatele putând fi considerate un succes, acestea contribuind la demonstrarea unității, solidarității și capacității Alianței de adaptare la noul context strategic complicat, pe baza unei abordări echilibrate.

Din punct de vedere național, apreciem că România și-a realizat obiectivele strategice.

Prin deciziile legate de noua postură robustă de descurajare și apărare a NATO, prezența aliată avansată este asigurată și materializată pe întreg flancul estic al Alianței, inclusiv pe teritoriul național și la Marea Neagră.

La nivelul Consiliului Suprem de Apărare a Țării a fost aprobată constituirea unei brigăzi multinaționale pentru instruire integrată în România, sub coordonarea Comandamentului multinațional de divizie, pusă la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale.

Elementul de multinaționalitate al comandamentului va fi asigurat și prin alocarea ori oferirea unor posturi pentru participarea celorlalte state membre NATO, pe principiul rotației ocupării funcțiilor-cheie, fiind în derulare un proces de negociere cu statele aliate pentru a contribui cu forțe și personal de stat major la constituirea brigăzii multinaționale.

Totodată, la nivelul Ministerului Apărării Naționale este în desfășurare o amplă analiză pentru asigurarea sprijinului țării gazdă, Host Nation Support, pentru forțele aliate participante la inițiativă, respectiv: găzduirea permanentă și/sau temporară, pre-poziționarea tehnicii forțelor armatelor aliate, asigurarea dislocării, toate acestea pentru asigurarea lucrărilor de infrastructură care să permită desfășurarea exercițiilor pe o perioadă mai lungă de timp, pentru amenajarea de platforme pentru dispunerea tehnicii în poligoanele de instrucție.

La nivel național, activitățile de constituire a structurii multinaționale decurg conform planului aprobat în cadrul CSAT, referitor la măsurile de implementare a deciziilor cu impact pentru România adoptate pe timpul Summitului NATO de la Varșovia, la care contribuie, pentru lângă Ministerul Apărării Naționale, și celelalte ministere cu responsabilități în domeniu.

De asemenea, din perspectivă juridică, au fost identificate actele normative care vor trebui modificate și armonizate, astfel încât să reglementeze fără echivoc prezența și activitatea pe teritoriul național a forțelor statelor aliate participante la Brigada multinațională.

Mulțumesc.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Mulțumesc mult.

Doamnă deputat, dacă aveți de făcut vreo precizare? Aveți cuvântul.

Mulțumesc.

 
Video in format Flash/IOS    

Doamna Natalia-Elena Intotero:

Domnule președinte de ședință,

Stimată doamnă secretar de stat,

Vreau să vă mulțumesc pentru răspunsul pe care l-am primit interpelării mele.

De asemenea, vreau să vă doresc succes în activitatea dumneavoastră.

Mulțumesc.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Mulțumesc, doamnă deputat.

Pentru cea de-a doua întrebare, adresată de domnul deputat Florin Tătaru Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, se solicită amânarea.

 
Video in format Flash/IOS Prezentarea interpelărilor adresate Guvernului.  

Trecem la deputații înscriși pentru a prezenta interpelări.

Domnul deputat Daniel Oajdea, dacă este prezent? Nu este. Rămâne depusă interpelarea.

Doamna deputat Lucia Varga? Nu este.

Domnul deputat Ion Răducanu? Nu este.

Domnul deputat Ion Eparu?

Domnul deputat Ovidiu Alexandru Raețchi? A plecat.

Domnul deputat Liviu Harbuz?

Domnul deputat Viorel Blăjuț?

Domnul deputat Romeo Rădulescu?

Domnul deputat Călin Matei?

Video in format Flash/IOS   Florin Gheorghe

Domnul deputat Florin Gheorghe?

Aveți cuvântul, domnule deputat.

Amintesc tuturor colegilor că indiferent de numărul de interpelări depuse, conform procedurilor, pot citi, prezenta în plen o singură interpelare.

Mulțumesc.

Video in format Flash/IOS    

Domnul Florin Gheorghe:

Mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Am o interpelare pentru ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, domnul Achim Irimescu.

Obiectul interpelării: "Fără investiții în sistemul național de irigații".

Domnule ministru,

Lunile iulie, august și prima parte a lunii septembrie din anul 2016 au fost luni agricole extrem de secetoase, efectele negative fiind extrem de importante pentru o parte a culturilor cerealiere, în special porumb și floarea-soarelui, dar și legumicole. Consecințele lipsei de precipitații minime ar fi putut fi limitate dacă fermierii români ar fi avut acces la sisteme care să aducă apa cât mai aproape de tarlaua de producție.

După cum foarte bine cunoașteți, încă din anul 2014, s-a demarat atât cadrul legislativ, cât și construcția bugetară în vederea susținerii unor investiții de anvergură care să facă posibilă irigarea unui număr important de hectare din producția agricolă românească.

Din nefericire, planurile au rămas la nivel de intenție și nici nu există vreun indiciu că, în viitorul apropiat, se vor derula investiții publice în acest sens.

Față de această situație, vă rog, domnule ministru, să aduceți următoarele precizări: care sunt motivele pentru care, în anul 2016, nu s-au demarat niciun fel de investiții în sistemul național de irigații?; care sunt proiectele de investiții în sistemul de irigații pe care le pregătiți în vederea bugetării pentru anul 2017 și care sunt sumele avansate în acest scop?; câte proiecte ați elaborat pentru extinderea sistemului de irigații și care este valoarea finanțării acestora din fonduri europene nerambursabile, aferente cadrului financiar 2014-2020?; anticipați să oferiți stimulente pentru investițiile private care pot contribui la extinderea sistemului de irigații și a suprafețelor irigate?

Vă solicit răspuns în scris.

Deputat PSD, Florin Gheorghe.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Vă mulțumesc, domnule deputat.

 
Video in format Flash/IOS   Cătălin-Marian Rădulescu

Domnul deputat Marian Neacșu?

Doamna deputat Natalia Intotero?

Domnul deputat Dorel Covaci?

Domnul deputat Marian-Cătălin Rădulescu?

Vă rog, domnule deputat, aveți cuvântul.

Video in format Flash/IOS    

Domnul Cătălin-Marian Rădulescu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Interpelarea adresată domnului ministru Sorin Bușe, ministrul transporturilor și domnului director al CNADNR, Cătălin Homor.

Obiectul interpelării: "Situația următoarelor lucrări: lucrări de reabilitare a DN 73 Pitești - Câmpulung Muscel - Brașov; licitația DSF privind modernizarea Transfăgărășanului; lucrări de reparații, modernizare și reabilitare a DN 65A, DN 67B și DN 73 C.

Stimate domnule ministru,

Stimate domnule director general,

Referitor la lucrările de reabilitare a DN 73 Pitești - Câmpulung Muscel - Brașov, lucrări începute de peste doi ani de zile și care, deși aveau termen de finalizare 16 septembrie 2016, din verificarea pe care am făcut-o pe traseu împreună cu reprezentanții Consiliului Județean Argeș, am constatat că nu numai că nu se lucrează într-un ritm alert, dar că nu se va respecta nici măcar termenul de 31 noiembrie 2016, termen agreat de către Asocierea AZVI Straco și ministrul secretar de stat Marcel Boloș în timpul vizitei din luna iulie 2016 în Argeș, fapt ce a determinat și determină blocaje în trafic pe porțiunea Pitești - Câmpulung, cu staționări la nenumărate semafoare și care a determinat în perioada noiembrie 2015 - martie 2016 o serie de nemulțumiri ale populației argeșene.

Pentru acest lucru, vă rog să-mi răspundeți la următoarele întrebări: care este termenul de finalizare a tronsonului de drum Pitești - Câmpulung?; care este termenul de începere și de finalizare a tronsonului de drum Câmpulung - Brașov; ce soluții ați agreat și negociat cu Asocierea AZVI Straco privind tronsonul Câmpulung - Brașov, având informația că pe acest tronson au apărut rupturi de drum care necesită consolidări și lucrări de artă noi care nu erau prinse în oferta asocierii?; cine este responsabil de aceste mari întârzieri în execuția lucrărilor și nefinalizarea întregului tronson la data de 16 septembrie 2016?; și dacă CNADNR a stabilit penalități pentru nefinalizarea întregului tronson?

În ceea ce privește modernizarea Transfăgărășanului, deși am inițiat personal acest demers împreună cu cei din conducerea Comisiei pentru transporturi și infrastructură, în urma dezbaterilor comisiei din anul 2015 s-a votat în unanimitate modernizarea acestui drum considerat de foarte mulți ca cel mai frumos drum montan din lume, și deși se organizase licitația de studiu de fezabilitate în 2015, din motive neînțelese și necunoscute de mine și de Comisia pentru transporturi și infrastructură, procedura de licitație de studiu de fezabilitate s-a anulat, iar din ianuarie 2016 și până în prezent, în mod sistematic, s-a promis de către conducerea CNADNR că se reia licitația de studiu de fezabilitate, acest lucru până în prezent nu s-a întâmplat, neînțelegând sub nicio formă iresponsabilitatea și lipsa de interes pentru un astfel de proiect de o astfel de importanță turistică pentru România.

În acest sens, vă rog să-mi răspundeți la următoarele întrebări: care este data când se va relua procedura de licitație pentru studiul de fezabilitate de modernizare a Transfăgărășanului?; care este estimarea pentru realizarea studiului de fezabilitate și când estimați că se va declanșa procedura de licitație de proiectare și execuție a modernizării Transfăgărășanului?

Referitor la reparațiile, întreținerea, modernizarea și reabilitarea drumurilor naționale DN 65 A, DN 67 B și DN 73 C, în urma vizitei domnului ministru secretar de stat și a conducerii CNADNR în Argeș, în luna iulie 2016, și ținând cont de situația dezastruoasă a drumurilor naționale din județul Argeș, acestea nemaifiind modernizate de peste 20-25 de ani, s-a agreat fazarea pe patru ani a modernizării celor trei drumuri naționale.

Întrucât s-a terminat și luna septembrie și nu am constatat începerea lucrărilor de reparații pe niciunul din cele trei drumuri naționale, vă rog să-mi răspundeți la următoarele întrebări: ce sume s-au alocat și pentru câți kilometri de drum pe cele trei drumuri naționale?; când se încep efectiv lucrările pe aceste trei drumuri naționale?; care este graficul de execuție fazat pe anii 2016-2019 pe aceste trei drumuri naționale, pe număr de kilometri, valoare și buget estimat, astfel încât la sfârșitul lunii decembrie 2019 cele trei drumuri naționale să fie complet modernizate?; când intră în CA procedura de licitație de modernizare, proiectare și execuție a celor trei drumuri naționale DN 65A, DN 67 B și DN 73C?

Vă rog, vă solicit să răspundeți în scris și oral, precizându-mi perioada în care veți începe aceste demersuri.

Vă mulțumesc.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Vă mulțumesc și eu, domnule deputat.

 
Video in format Flash/IOS   Vasile Popeangă

Are cuvântul domnul deputat Vasile Popeangă.

Vă rog, domnule deputat.

Video in format Flash/IOS    

Domnul Vasile Popeangă:

Mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Interpelarea mea este adresată domnului Dacian Cioloș, prim-ministru, și are ca obiect "Adoptarea unei hotărâri de Guvern pentru aprobarea unei metodologii privind aplicarea normelor de acordare, utilizare și controlul ajutorului de stat pentru compensațiile reprezentând contravaloarea masei lemnoase pe care proprietarii nu o recoltează datorită funcțiilor de protecție stabilite prin amenajamente silvice".

Formulez această interpelare cu privire la încălcarea legii de către ministerele de resort, respectiv Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Finanțelor Publice, precum și de către Guvernul României, privind neîndeplinirea obligației prevăzute în art. 99 alin. (1) din actualul Cod silvic de a aproba prin hotărâre a Guvernului, la propunerea autorității centrale care răspunde de silvicultură, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului cod, a normelor metodologice de acordare, utilizare și control al sumelor anuale destinate gestionării durabile a fondului forestier, proprietate privată a persoanelor fizice și juridice.

Mai multe obști din județul Gorj au făcut sesizări cu privire la faptul că sunt proprietarii unor suprafețe de pădure care au fost preluate de stat de aproape 10 ani pentru a se constitui ca arii protejate fără să primească niciun fel de despăgubire. Aceste obști au fost păgubite nu numai prin imposibilitatea exploatării acestor suprafețe, dar au fost nevoite să plătească miliarde de lei pentru paza acestor suprafețe de pădure, ceea ce face profund imoral și nedrept nu numai nelegal, refuzul statului de a le despăgubi.

Din aceste considerente vă solicit, domnule prim-ministru, adoptarea unei hotărâri de Guvern pentru aprobarea unei metodologii privind aplicarea normelor de acordare, utilizare și controlul ajutorului de stat pentru compensațiile reprezentând contravaloarea masei lemnoase pe care proprietarii nu o recoltează datorită funcțiilor de protecție stabilite prin amenajamente silvice.

Menționez că, față de cele prezentate, aștept un răspuns scris.

Vă mulțumesc pentru atenție.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Mulțumesc mult, domnule deputat.

 
Video in format Flash/IOS   Andrei Daniel Gheorghe

Dacă doamna deputat Marioara Nistor...? Nu este.

Domnul deputat Nuțu Fonta? Nu.

Domnul deputat Ioan Munteanu? Nu l-am văzut.

Domnul deputat Eugen Tomac? Nu.

Domnul deputat Daniel Gheorghe? Este prezent și îi dau cuvântul.

Video in format Flash/IOS    

Domnul Andrei Daniel Gheorghe:

Mulțumesc, domnule președinte.

Am trei interpelări. Două sunt adresate Ministerului Transporturilor și una este adresată Ministerului de Interne.

O s-o citesc pe cea către Ministerul de Interne. Această interpelare vizează criza migranților.

Dat fiind faptul că recent, în spațiul public, au circulat o serie de informații cu privire la numărul migranților prezenți pe teritoriul României în baza angajamentului de preluare a unei cote-părți din persoanele venite în Europa prin fluxul migratoriu din cursul anului trecut, aș dori să-mi transmiteți o informare în care să specificați numărul și țara de origine a respectivilor cetățeni străini. Acest lucru mi se pare deosebit de important, privește siguranța cetățenilor și privește respectul pe care acest guvern de tehnocrați îl are ori nu față de cetățenii români și față de voința cetățenilor români care, reprezentați de acest parlament, nu au fost foarte deschiși, pe bună dreptate, față cu ceea ce înseamnă principiul cotelor obligatorii și nici primirea de cetățeni străini, așa, pe teritoriul României, de-a valma.

Aștept un răspuns verbal, dar și unul scris.

Vă mulțumesc.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Mulțumesc mult, domnule deputat.

Domnul deputat Mihai Aurelian? Nu.

Domnul deputat Ionel Palăr? Nu este.

Domnul deputat Ioan Tămâian?

Doamna deputat Ana Birchall?

 
Video in format Flash/IOS   Sorin-Avram Iacoban

Domnul deputat Iacoban?

Vă rog frumos, domnule deputat.

Video in format Flash/IOS    

Domnul Sorin-Avram Iacoban:

Mulțumesc, domnule președinte.

Am opt interpelări astăzi.

Voi da citire unei interpelări adresate Ministerului Administrației și Internelor, domnului ministru Ioan Dragoș Tudorache, cu privire la intervenția în caz de dezastru național cauzat de un cutremur cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter.

Domnule ministru, ultimul cutremur, cu doar 5,3 grade pe scara Richter, pe lângă faptul că a speriat foarte mulți români, dar a creat și o agitație în rândul colegilor dumneavoastră din Guvern.

Având în vedere părerile specialiștilor, că la o magnitudine de peste 7 grade pe scara Richter, un eventual cutremur va produce mari pagube materiale în apropierea epicentrului său, cât și pe falia București - Focșani - Iași - Chișinău, iar știut fiind faptul că Bucureștiul și Iașiul sunt orașe cu multe clădiri vechi locuite, astfel încât vor fi inevitabile pagubele materiale, cât și, în caz de un cutremur grav, și pierderi de vieți omenești, aș vrea să-mi răspundeți la următoarele întrebări: 1. care este personalul IGSU care poate fi mobilizat de urgență în primele ore de după cutremur cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter? La această întrebare vă rugăm să ne precizați numărul personalului la nivel de țară, capitala țării, cât și din orașele Focșani și Iași; 2. există protocoale prin care IGSU să poată folosi și personalul altor structuri ale Ministerului de Interne pentru limitarea pagubelor în cazul unui dezastru natural, cutremur? La această întrebare vă rugăm să vă referiți și la alte protocoale cu personalul altor ministere; 3. există procedură pentru solicitare de ajutor internațional, atât pentru căutare de supraviețuitori, cât și pentru ajutoare în alimente și lichide vitale sau medicamente?; și 4. are IGSU dotarea necesară pentru intervenție în caz de cutremur? La această întrebare vă rugăm să vă referiți și la dotările ce ar mai trebui achiziționate pentru o intervenție eficientă de limitare a proporțiilor unui eventual dezastru natural.

Solicităm răspuns scris și oral pentru fiecare din întrebările în parte, în termenul prevăzut de lege.

Vă mulțumesc.

Deputat de Iași, Sorin-Avram Iacoban.

 
Video in format Flash/IOS    

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Vă mulțumesc mult, domnule deputat.

Domnul deputat Horia Cristian? Nu este.

Domnul deputat Giureci-Slobodan Ghera?

Dacă mai sunt colegi care se aflau pe listă și au venit mai târziu în sală, după ce am început prezentările? Nu mai sunt colegi în această situație.

Închid lucrările de astăzi.

Vă doresc o seară bună tuturor.

 
       

Ședința s-a încheiat la ora 17,24.

 
       

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 15 decembrie 2019, 17:58
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro