Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2016 > 27-09-2016

Ședința Camerei Deputaților din 27 septembrie 2016

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.23 Ovidiu Alexandru Raețchi - declarație politică despre gestul Ambasadei Ruse legat de campania de recuperare a "Cumințeniei pământului".  

   

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

    ................................................
Video in format Flash/IOS

Ultimul vorbitor al sesiunii de astăzi, domnul deputat Ovidiu Raețchi.

Video in format Flash/IOS

Domnul Ovidiu Alexandru Raețchi:

Mulțumesc.

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Ambasada Rusiei anunță, cu o firească mulțumire, că a donat 100 de euro pentru campania de recuperare a "Cumințeniei pământului". Aș vrea să remarc acest gest. Este un act de o generozitate neobișnuită pentru Rusia. În comunicatul Ambasadei Ruse se spune că România trebuie să-și recupereze valorile. Inspirat de această idee, am căutat în istorie și am identificat două astfel de valori: Basarabia, pe care un imperiu vecin a răpit-o României printr-o înțelegere cu Hitler în urma unui ultimatum agresiv; tezaurul României, încredințat unor aliați de la acea vreme. Cu aurul din tezaur am putea achiziționa câteva sute de "Cumințenii" ale pământului.

Acum, dacă tot s-a format acest reflex bizar de a dărui mai degrabă decât a dobândi la Ambasada Rusiei, contăm pe sprijinul ei în aducerea tezaurului în România.

Vă mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Mulțumesc.

Este ora 10. Închid sesiunea dedicată declarațiilor politice. Plenul va continua sub conducerea domnului președinte Iordache.