Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2017 > 07-03-2017

Ședința Camerei Deputaților din 7 martie 2017

13. Dezbaterea Propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr. 321/2006 privind regimul acordării finanțărilor nerambursabile pentru programele, proiectele sau acțiunile privind sprijinirea activității românilor de pretutindeni și a organizațiilor reprezentative ale acestora, precum și a modului de repartizare și de utilizare a sumei prevăzute în bugetul Ministerului Afacerilor Externe pentru această activitate (Pl-x 412/2016). (rămasă pentru votul final)
 
consultă fișa PL nr. 412/2016

   

Domnul Petru Gabriel Vlase:

    ................................................
Video in format Flash/IOS

21. Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 321/2006 privind regimul acordării finanțărilor nerambursabile pentru programele, proiectele sau acțiunile privind sprijinirea activității românilor de pretutindeni și a organizațiilor reprezentative ale acestora, precum și a modului de repartizare și de utilizare a sumei prevăzute în bugetul Ministerului Afacerilor Externe pentru această activitate.

Inițiatori? Nu.

Comisia pentru buget.

Video in format Flash/IOS

Domnul Leonardo Badea:

Mulțumesc, domnule președinte.

Raport asupra Propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr. 321/2006 privind regimul acordării finanțărilor nerambursabile pentru programe, proiecte sau acțiuni privind sprijinirea activității românilor de pretutindeni și a organizațiilor reprezentative ale acestora.

Comisia pentru buget, finanțe și bănci a fost sesizată spre dezbatere în fond cu propunerea legislativă mai sus menționată. Propunerea legislativă supusă dezbaterii are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr. 321/2006, în sensul ca alocarea fondurilor nerambursabile să fie destinată exclusiv românilor din diaspora.

În urma examinării propunerii legislative și a opiniilor exprimate, Comisia pentru buget, finanțe a decis respingerea Propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr. 321/2006 privind regimul acordării finanțărilor nerambursabile, deoarece nu se justifică eliminarea din categoria de beneficiar de finanțări nerambursabile a asociațiilor, fundațiilor, organizațiilor, instituțiilor, persoanelor fizice sau juridice românești din România, în condițiile în care acestea prezintă proiecte bine fundamentate, ce pot produce rezultate concrete pentru comunitățile românești din afara granițelor.

Vă mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Dezbateri generale. Nu.