Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2017 > 21-11-2017

Ședința Camerei Deputaților din 21 noiembrie 2017

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.29 Găvrilă Ghilea - declarație politică despre "Un Guvern paralel cu așteptările românilor!";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Găvrilă Ghilea:

"Un Guvern paralel cu așteptările românilor!"

Într-o rezoluție adoptată de Comitetul Executiv al PSD, întrunit zilele trecute, în ședință, la Băile Herculane, pentru a analiza rezultatele obținute în cele 10 luni de guvernare, dar și situația politică actuală, se precizează negru pe alb: "Referitor la stadiul îndeplinirii Programului de guvernare, s-a constatat că Guvernul a realizat măsurile aferente perioadei analizate, datele fiind sintetizate într-un document public. Acesta atestă îndeplinirea angajamentelor asumate în campania electorală față de români".

Aceste afirmații sunt năucitoare din punctul de vedere al aberațiilor conținute, al neadevărurilor ridicate la rang de axiome, menite mai degrabă să ne insulte inteligența, decât să ne stârnească râsul.

Cât de mult poți să-i subestimezi pe proprii cetățeni, dacă ai tupeul să afirmi că "Guvernul a realizat măsurile aferente perioadei analizate" și că și-a îndeplinit "angajamentele asumate în campania electorală față de români"?

Păi, în campania electorală, PSD a promis majorarea salariilor cu 25% și nu doar mimarea acestei măsuri, prin transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, fără niciun beneficiu net pentru salariat.

Și de neimpozitarea veniturilor mai mici de 2.000 de lei, o altă promisiune de campanie a PSD, s-a ales praful, cum la fel s-a întâmplat și cu eliminarea impozitului pe dividende, sau alte asemenea "angajamente asumate", cum ar fi eliminarea supraaccizei la carburanți, aplicată la începutul anului, dar reintrodusă după doar câteva luni.

Perseverând în minciună prin omisiune, PSD nu a suflat o vorbă în campanie despre plafonarea indemnizațiilor pentru mame, dar a pus-o în aplicare, nici despre creșterea în cascadă a prețurilor la energie, nici despre deteriorarea Indicelui ROBOR, nici despre atingerea minimului istoric al leului în raport cu euro, nici despre subfinanțarea investițiilor publice.

Pe de altă parte, în același document de râs-plâns, emanat la ultima ședință a Comitetului Executiv, PSD invocă existența unui așa numit stat paralel, care, chipurile, ar încerca să zădărnicească îndeplinirea Programului de guvernare, prin "decapitarea puterii politice legitim alese".

Este evident că, prin lansarea în spațiul public a sintagmei "stat paralel", PSD caută cu disperare un țap ispășitor pentru un eventual "eșec în realizarea beneficiilor pentru cetățeni", acest inamic nevăzut neavând alt scop în viziunea social-democrată decât "diminuarea șanselor în viitoarele scrutine electorale, pentru cele două partide politice din coaliția de guvernare".

În realitate, "statul paralel" nu este decât o altă născocire a liderilor unui partid ajuns la masa critică, gata de implozie sub povara promisiunilor electorale, neîndeplinite de un Guvern paralel, cu așteptările românilor.

Și nici că trebuie un inamic mai devastator pentru "șansele în viitoarele scrutine electorale" decât piatra de moară a propriilor minciuni...