Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate și conferințe de presă > Versiunea pentru printare

primit de la domnul deputat Florin Gheorghe (Grup UNPR)

Deputatul Florin Gheorghe nu înțelege de ce politicile privind dezvoltarea turismului din România sunt tratate cu un constant dispreț sau superficialitate de către toate guvernele care s-au succedat la Palatul Victoria:

„Din anii 90 avem în Guvern un portfoliu al turismului și, cu toate acestea, litoralul românesc primește mai puțini turiști ca în anii 90. Din această iarnă, mulți și-au pus speranța că guvernul de tehnocrați se va concentra serios pe probleme reale ale țării. Personal, nu așteptam ca acest guvern să facă minuni, însă speram ca specialiștii de la Bruxelles să definească măcar o strategie mai serioasă pe domeniu turismului, care să se aplice etapizat în următorii 3-5 ani. Nu s-a întâmplat acest lucru, iar dezamăgirea noastră, a tuturor este extrem de mare. Singurii bani care se cheltuiesc astăzi pentru turism, ca și în anii trecuți, se duc tot în acele târguri sau expoziții internaționale de turism, în care standurile României sunt cel mai prost organizate, austere, deși se cheltuie tot mai mulți bani, iar aceste promovări ridicole fac mai mult rău decât bine imaginii turismului din țara noastră. Știm cu toții că turismul este cel mai rapid generator de locuri de muncă și dacă vrei să-l pui în mișcare trebuie să faci investiții publice serioase pe care, din punct de vedere financiar, nu le pot susține doar administrațiile locale.”
Deputatul UNPR, Florin Gheorghe, consideră că prin investiții publice bine concepute și prin investiții private stimulate fiscal de către Guvern, la Constanța s-ar putea furniza servicii de turism cel puțin 8 luni pe an și s-ar crea peste 50 mii de locuri de muncă permanente în numai 3 ani: „Ne este greu să acceptăm că bulgarii, grecii sau turcii reușesc să țină spațiile turistice și hotelurile deschise aproape tot timpul anului, chiar și în anotimpul rece. La ei, oamenii merg pe litoral nu doar ca să facă baie în mare sau la plajă, ci merg și ca să se distreze, să organizeze evenimente, competiții sau să practice sporturi nautice sau de altă natură. La noi sezonul începe în cel mai bun caz în luna iunie, iar după jumătatea lei septembrie cea mai mare parte a litoralului este pustiu! Mie mi-e greu să accept că vecinii noștri pot, iar noi, care avem condiții identice pe litoral nu reușim să creăm locuri de muncă în această zonă. Eu cred că dacă le-am crea românilor condiții decente și competitive prin preț și calitate și dacă se vor diversifica și serviciile turistice, vom avea surpriza plăcută în care românii își vor petrece vacanțele acasă, în România, nu peste hotare. Dar asta este o opțiune a guvernelor, iar până acum nu am vreo emoție că s-ar schimba ceva în favoarea litoralului românesc. ”, a mai adăugat Florin Gheorghe, deputat UNPR.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 7 decembrie 2019, 4:11
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro