Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate și conferințe de presă > Versiunea pentru printare

primită de la domnul deputat Florin Gheorghe (Grup UNPR)

Deputatul UNPR, Florin Gheorghe, a aflat, printr-un răspuns la o interpelare adresată domnului viceprim-ministru Vasile Dîncu, adevăratul motiv pentru care nici măcar astăzi nu au început lucrările de reabilitare la Cazinoul din Constanța :

„Îi mulțumesc domnului viceprim-ministru Vasile Dîncu pentru faptul că a avut curajul să scoată la suprafață adevăratele motive pentru care lucrările la Cazinoul din Constanța nu au început nici astăzi, după ani buni de așteptări. Este vorba despre firmele care au participat la celebra licitație demarată de Compania Națională de Investiții pentru reabilitarea Cazinoului, firme care sunt subiectul unor anchete penale cu privire la spălare de bani și alte infracțiuni economice extrem de grave și care se ceartă cu Statul român, pe obiectivul de investiții amintit. Nici nu mai știu cum să reacționez! Să mă revolt că după ani de zile, cu banii prinși în buget, lucrările nu au demarat nici astăzi sau să mă bucur că, în urma licitației, nu a fost atribuit contractul unor firme bănuite de fapte penale. Oare ce s-ar fi ales de reabilitarea cazinoului dacă una dintre aceste firme era declarată câștigătoare? Cert este că din cauza unor astfel de agenți economici, a răfuielilor financiare în stil mafiot și a intereselor obscure ale persoanelor care se află în spatele acestor firme, banii cetățenilor sunt risipiți în fiecare an, iar obiective de investiții de interes național, cum este Cazinoul din Constanța, mai au puțin și se prăbușesc în paragină.”
Deputatul Florin Gheorghe consideră că modul în care și-au bătut unii joc de soarta Cazinoului este caracteristică pentru tot modul de guvernare locală la nivelul Municipiului Constanța: „Dacă singura problemă a Municipiului Constanța ar fi fost reabilitarea Cazinoului, poate că nu aș fi fost atât de revoltat. Însă modul în care dispută unii contractele publice, modul în care le câștigă și, mai ales cum le execută a făcut din Constanța un oraș marginal al României, slab dezvoltat, cu străzi pline de găuri, cu un trafic permanent aglomerat, cu o salubrizare precară, cu spații publice de agrement fără verdeață și tot mai nesigur pentru cetățeni. Ne mai întrebăm apoi de ce fug turiștii în Bulgaria și Grecia!? Până nu vom orienta resursele comunității către problemele comunității și până nu vom elimina de la diversele licitații publice pe toți mafioții ascunși în spatele unor firme cu nume occidentale, Constanța nu va avea nici o șansă să se dezvolte, ci se va afunda și mai mult”,a mai adăugat Florin Gheorghe, deputat UNPR.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 6 decembrie 2019, 17:42
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro