Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Valeria-Diana Schelean-Șomfelean > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Grupurile parlamentare ale PNL și PDL
Parlamentarii PNL și PDL solicită sesiune extraordinară pentru dezbaterea moțiunii „PSD are alergie la justiție!”

Parlamentarii Partidului Democrat Liberal și cei ai Partidului Național Liberal au depus astăzi, miercuri, 2 iulie a.c., la Camera Deputaților, moțiunea simplă „PSD are alergie la justiție!”. În cadrul unei conferințe susținută de către doamnele deputat Alina Gorghiu (PNL) și Valeria Schelean (PDL) a fost lansat apelul celor două partide pentru o dezbatere urgentă a textului moțiunii prin convocarea unei sesiuni extraordinare în perioada imediat următoare.

"Le solicităm public președintelui PSD al Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, cât și colegilor din Biroul Camerei Deputaților, să convoace o sesiune extraordinară a Parlamentului cât se poate de repede pentru că independența justiției și independența poziției ministrului Justiției raportat la o speță cum este cea a domnului Duicu de la PSD Mehedinți merită toată atenția Parlamentului României.
Îmi permit să-l informez pe ministrul Cazanciuc faptul că într-o societate democratică, într-un stat de drept, niciun om politic, niciun ministru, nu are voie să stabilească avansări sau numiri în funcții așa cum este cazul expus în moțiune, pe criterii politice și de apartenență la un partid politic.
Nu putem înțelege de ce PSD alege să facă numiri doar pe baza CV-ului de partid, de ce într-un stat de drept care și-a asumat obligații externe, PSD alege de fiecare dată calea protejării unor aleși locali sau parlamentari uitând că toți ar trebui să fim egali în fața legii", a declarat vicepreședintele PNL, Alina Gorghiu, vicelider al Grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaților.
„Ceea ce ne dorim este ca domnul ministru să vină în fața Parlamentului să ne explice ce s-a întâmplat și cum au fost făcute aceste numiri în cadrul DNA, în funcții de conducere a DNA, inclusiv a secției judiciare.
Ceea ce vedem astăzi, în cazul domnului Cazanciuc este că nu a întreprins nici un demers, deși s-a angajat în acest sens, pentru a ameliora statul de drept și a înlătura criticile din MCV. Dimpotrivă, ne arată că de fapt este un simplu instrument al baronilor locali care face numiri în funcție de solicitările și comanda politică pe care o primește”, a precizat parlamentarul PDL Valeria Schelean, vicepreședinte a Comisiei juridice, de disciplină și imunități.
Moțiunea “PSD are alergie la justiție!” sancționează toate demersurile PSD împotriva justiției și a statului de drept care contravin atât intereselor românilor, cât și modernizării României, singurele interese satisfăcute de PSD fiind interesele politice, economice și electorale ale baronilor locali.
Grupurile parlamentare PDL și PNL doresc să atragă atenția asupra importanței actului de justiției a cărei calitate este dată și de răspunderea pe care un ministru al Justiției și-o asumă, iar astăzi ne aflăm în situația în care un ministru al justiției nu și-a asumat răspunderea de a apăra statului de drept, de a proteja lupta anticorupției și, de aceea, deputații celor două formațiuni solicită prezența sa în Parlament cât se poate de repede pentru limpezirea acestui caz și stoparea derapajelor de neacceptat într-o societate democratică.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 25 ianuarie 2022, 3:50
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro