Curriculum Vitae
Mesajul presedintelui
Press releases
Statements and speeches
Interviuri
Photo gallery
Agenda
Întâlniri diplomatice
Parliamentary activity
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
www.vzgonea.ro
 
You are here: Home page > Legislature 2008-2012 > Chamber of Deputies > Valeriu Ștefan Zgonea > Întâlniri diplomatice Versiunea pentru printare

Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, a avut marți, 21 august, o întâlnire cu Excelența Sa Andreas von Mettenheim, ambasadorul Germaniei în România. Temele de discuție s-au concentrat pe reforma instituțională, pe măsurile privind transparența procesului legislativ și pe consolidarea cooperării și intensificării schimbului de experiență între cele două parlamente.

Domnul Valeriu Zgonea a detaliat aspecte ce țin de importanța menținerii unui ritm constant al întâlnirilor la acest nivel, subliniind totodată rolul transferului de expertiză în diverse domenii, între specialiștii din diferite sectoare ale vieții politice, sociale, economice și universitare.
"Camera Deputaților a fost și va rămâne un partener activ în relația cu forurile de reprezentare parlamentară din Germania. Acest tip de relație bilaterală a confirmat tradiția, importanța și relevanța europeană incontestabilă a acestor construcții, realizate prin dialog și consultare", a spus președintele Camerei Deputaților.
În timpul întâlnirii, ambasadorul Germaniei și-a exprimat interesul față de evenimentele de pe scena politică și față de modalitatea în care acestea vor influența activitatea Parlamentului României și a Camerei Deputaților, în particular. Domnul Valeriu Zgonea a ținut să sublinieze că decizia Curții Constituționale nu va influența activitatea Camerei Deputaților și că aceasta va fi respectată în totalitate.
"Aștept hotărârea oficială a Curții Constituțională, urmând ca Parlamentul să ia act de decizia judecătorilor Curții. Vă asigur că vom respecta decizia Curții și toate procedurile constituționale ce decurg din această decizie", a precizat domnul Valeriu Zgonea la finalul întâlnirii sale cu ambasadorul Germaniei în România.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania wednesday, 26 january 2022, 15:55
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro