Curriculum Vitæ
Mesajul presedintelui
Communiques de presse
Declarations
Interviuri
Photos
Ordre du jour
Intalniri diplomatice
Activité parlementaire
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
www.vzgonea.ro
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2008-2012 > Chambre des Députés > Valeriu Stefan Zgonea > Întâlniri diplomatice Versiunea pentru printare

Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, a avut marți, 21 august, o întâlnire cu Excelența Sa Andreas von Mettenheim, ambasadorul Germaniei în România. Temele de discuție s-au concentrat pe reforma instituțională, pe măsurile privind transparența procesului legislativ și pe consolidarea cooperării și intensificării schimbului de experiență între cele două parlamente.

Domnul Valeriu Zgonea a detaliat aspecte ce țin de importanța menținerii unui ritm constant al întâlnirilor la acest nivel, subliniind totodată rolul transferului de expertiză în diverse domenii, între specialiștii din diferite sectoare ale vieții politice, sociale, economice și universitare.
"Camera Deputaților a fost și va rămâne un partener activ în relația cu forurile de reprezentare parlamentară din Germania. Acest tip de relație bilaterală a confirmat tradiția, importanța și relevanța europeană incontestabilă a acestor construcții, realizate prin dialog și consultare", a spus președintele Camerei Deputaților.
În timpul întâlnirii, ambasadorul Germaniei și-a exprimat interesul față de evenimentele de pe scena politică și față de modalitatea în care acestea vor influența activitatea Parlamentului României și a Camerei Deputaților, în particular. Domnul Valeriu Zgonea a ținut să sublinieze că decizia Curții Constituționale nu va influența activitatea Camerei Deputaților și că aceasta va fi respectată în totalitate.
"Aștept hotărârea oficială a Curții Constituțională, urmând ca Parlamentul să ia act de decizia judecătorilor Curții. Vă asigur că vom respecta decizia Curții și toate procedurile constituționale ce decurg din această decizie", a precizat domnul Valeriu Zgonea la finalul întâlnirii sale cu ambasadorul Germaniei în România.
Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie mercredi, 26 janvier 2022, 16:10
Téléphone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro