Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Declarations
Interviuri
Photos
Ordre du jour
Activitate in teritoriu
Intalniri diplomatice
Activité parlementaire
2020-present (sen.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
discours
vote
2004-2008 (dep.)
Reforma structurală a societății românești. Modernizarea României prin educație
Forum privind pachetul de legi ale educației
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2008-2012 > Chambre des Députés > Roberta Alma Anastase > Communiqués de presse Versiunea pentru printare

Roberta Alma ANASTASE
Communiques de presse

  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va avea luni, 2 iulie, începând cu orele 16.30, o întrevedere cu E.S. domnul Ivo Josipoviæ, Președintele Republicii Croația (sala "I.G. Duca", nivel P1).

2 iulie 2012
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va avea miercuri, 30 mai, începând cu ora 9.15, o întrevedere cu delegația Grupului parlamentar al Uniunii Creștin Democrate a landului Baden-Würtenberg din Bundestag-ul german, condusă de domnul deputat Thomas Strobl, președintele Comisiei pentru legătura între Bundestag și Bundesrat și președinte al Comisiei de validare, imunități și regulament (sala "I. G. Duca", nivel P1).

29 mai 2012
  COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, i-a oferit președintelui Consiliului European, domnul Herman Van Rompuy, la finalul discursului pe care acesta l-a susținut miercuri, 25 aprilie, în fața Camerelor reunite ale Parlamentului, Colanul Camerei Deputaților, cea mai înaltă distincție a instituției.

Doamna Roberta Anastase a readus în discuție importanța deosebită a președintelui Consiliului European, ca "figură emblematică a procesului contemporan de reconstrucție instituțională a Uniunii Europene". [...]

25 aprilie 2012 detalii
  INFORMAȚIE DE PRESĂ
primită de la Cabinetul președintelui Camerei Deputaților

Ca urmare a recentelor declarații de astăzi, 10 aprilie, ale președintelui Partidului Conservator, domnul Daniel Constantin, referitoare la lista partidelor politice parlamentare transmisă Biroului Electoral Central, Camera Deputaților face următoarele precizări:

10 aprilie 2012 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 28-29 martie are loc vizita oficială în R.F. Germania a unei delegații parlamentare române condusă de președintele Camerei Deputaților, doamnei Roberta Anastase, la invitația omologului german, Norbert Lammert, precum și a președinților Parlamentelor din landurile Bavaria și Hessen.

29 martie 2012 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

O delegație parlamentară română, condusă de președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, efectuează în perioada 28 - 29 martie, o vizită oficială în Germania, la invitația președintelui Bundestag-ului german, domnul Norbert Lammet, și a doamnei Barbara Stamm, președintele Parlamentului landului Bavaria, precum și a domnului Norbert Kartmann, președintele Landtag-ului landului Hessen. Din delegația română fac parte liderul Grupului parlamentar progresist, domnul Eugen Nicolicea, viceliderul Grupului parlamentar al minorităților naționale, domnul deputat Ovidiu Ganț și reprezentantul Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Federală Germania din Parlamentul României, domnul deputat Mihai Apostolache.

28 martie 2012 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a avut marți, 29 noiembrie, o întrevedere cu E.S. domnul Martin Harris, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. La întâlnire a participat și domnul deputat Sever Voinescu, președinte al delegației române la Adunarea Parlamentară NATO și membru al Comisiei de Politică Externă a Camerei Deputaților.

29 noiembrie 2011 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea miercuri, 2 noiembrie, începând cu ora 10.30, o întrevedere cu delegația parlamentară germană condusă de domnul Eduard Oswald, vicepreședintele Bundestag-ului german (sala "I.G. Duca", nivel P1).

2 noiembrie 2011
  DREPT LA REPLICĂ
din partea președintelui Camerei Deputaților, Roberta Anastase

În legătură cu articolul Șefii Petrolului, complici cu golanii, apărut în ziarul Adevărul din data de 01.11.2011 în care se susține că "Firma de pază Galant Security s-a ocupat de protecția Robertei Anastase" fac următoarele precizări, întrucât autorul articolului nu mi-a solicitat un punct de vedere pe această temă:

1 noiembrie 2011 detalii
   DREPT LA REPLICĂ
primit de la Cabinetul președintelui Camerei Deputaților

Știrea cu titlul "Roberta Anastase fuge de regele Mihai" difuzată de Realitatea TV în data de 27 octombrie 2011 cuprinde mai multe speculații nefondate pe care doresc să le înlătur, mai ales că autorii materialului nu mi-au solicitat un punct de vedere pe acest subiect.

27 octombrie 2011 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președinta Camerei Deputaților s-a întâlnit cu militarii români din misiunea UE de monitorizare a zonei post conflict din Georgia

Președinta Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, s-a întâlnit astăzi, 26 octombrie, cu militarii români care participă la misiunea Uniunii Europene de monitorizare post conflict în Georgia. Întâlnirea a avut loc la baza operațională Mtskheta (Georgia), situată la câteva zeci de kilometri de granița de facto cu regiunea separatistă Oseția de Sud. Cu acest prilej, președinta Camerei Deputaților a fost informată în legătură cu situația din zona post conflict, analizând, în același timp, modalitățile de îmbunătățire a coordonării interministeriale pentru participarea la astfel de misiuni.

26 octombrie 2011 detalii
  PRECIZARE
din partea președintelui Camerei Deputaților, Roberta Anastase

Nu susțin actuala formă a bugetului Camerei Deputaților care presupune mărirea Fondului aflat la dispoziția președintelui Camerei. Discuțiile pe forma finală a bugetului Camerei Deputaților s-au purtat în perioada în care eu mă aflu într-o vizită oficială în Georgia.

De aceea, nu înțeleg să fiu făcută responsabilă pentru ceva ce nu am discutat și nici nu susțin. [...]

26 octombrie 2011 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Roberta Anastase: Situația din Transnistria, ca și cele din Abhazia sau Oseția de Sud, sunt relicve absurde dintr-o perioadă pe care noi am lăsat-o în urmă.

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a susținut marți, 25 octombrie, o conferință la Universitatea de Stat din Tbilisi, Georgia, în fața câtorva sute de cadre didactice și studenți. Tema mesajului președintelui Camerei Deputaților a fost "Privind împreună spre viitor: parteneriatul româno-georgian ca vector de stabilitate și prosperitate regională". Universitatea de Stat din Tbilisi este cea mai veche instituție de învățământ superior din Caucazul de Sud. Aceasta oferă, anual, programe de studiu pentru 22 000 de studenți din Georgia și țările din regiune.

[...]

26 octombrie 2011 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Roberta Anastase: "Am venit la Tbilisi sa reafirm parteneriatul pentru stabilitate si prosperitate româno-georgian"

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, efectuează o vizită oficială în Georgia, la invitația omologului său, domnul David Bakradze.

25 octombrie 2011 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a avut luni, 24 octombrie, o întrevedere cu Mihail Saakașvili, președintele Georgiei.

25 octombrie 2011 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va participa joi, 6 octombrie, începând cu ora 11.00, la o întrevedere cu reprezentanții corpului diplomatic la București (sala "Constantin Stere", nivel P1, la Senat).

6 octombrie 2011
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va primi joi, 6 octombrie, ora 13.00, o delegație condusă de doamna Ellen Tauscher, Secretar de Stat Adjunct pentru Controlul Armamentelor, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii (Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, nivel P1).

5 octombrie 2011
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, participă joi, 29 septembrie, începând cu orele 14.00, la masa rotundă cu tema "Acompanierea nașterii în România", organizată de federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (sala I.G. Duca, nivel P1).

29 septembrie 2011
  COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, s-a întâlnit, astăzi, 23 septembrie, cu președintele Parlamentului European, Jerzy Buzek.

23 septembrie 2011 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va avea vineri, 23 septembrie, ora 10.30, o întrevedere cu președintele Parlamentului European, domnul Jerzy Buzek (Cabinetul președintelui, nivel P1).

23 septembrie 2011
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va adresa joi, 22 septembrie, începând cu ora 16.15, un mesaj participanțior la cea de -a X - a ediție a think-tank-ului Universității de vară - Rețeaua Europeană a Ideilor (EIN), eveniment organizat de Grupul Partidului Popular European (sala Al.I. Cuza, nivel P1).

22 septembrie 2011
  COMUNICAT DE PRESĂ

Roberta Anastase, președintele Camerei Deputaților:
"Toți suferim când un stat al Uniunii Europene are probleme: atunci când Berlinul strănută, Bucureștiul ia răceala!"

"Popularii europeni constituie motorul Uniunii Europene. Suntem singura forță politică în stare să-și asume măsurile necesare pentru ca viziunea noastră asupra viitorului Europei să devină realitate", a declarat doamna Roberta Anastase, președintele Camerei Deputaților, cu ocazia deschiderii celei de-a X-a ediții a think-tankului Universității de vară a Partidului Popular European, care a început astăzi la Palatul Parlamentului. Tema acestei ediții este legată de soluții de centru dreapta la criza economică și socială în cadrul proiectului european.

22 septembrie 2011 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va avea joi, 15 septembrie, începând cu ora 17.10, o întrevedere cu președintele Republicii Italiene, E.S. domnul Giorgio Napolitano (sala "Nicolae Titulescu", nivel P).

14 septembrie 2011
  COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a lansat miercuri, 6 iulie, în dezbatere publică, inițiativa legislativă cu privire la modificarea și completarea Legii nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului.

6 iulie 2011 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va participa miercuri, 6 iulie, începând cu ora 11.00, la evenimentul de lansare a raportului de cercetare al organizației "Salvați copiii" cu tema "Administrația publică în beneficiul copiilor - Măsurile generale de implementare a Convenției privind drepturile copilului la nivel central și local în România" (sala "I.G.Duca", nivel P1).

6 iulie 2011 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea miercuri, 29 iunie, ora 13.00, o întrevedere cu președintele Republicii Elene, domnul Karolos Papoulias (sala "I.G. Duca", nivel P1).

29 iunie 2011
  ANUNȚ DE PRESĂ

Proiectul legislativ privind revizuirea Constituției inițiat de Președintele României, Traian Băsescu, a fost primit astăzi, 23 iunie, la Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase.

23 iunie 2011
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va avea miercuri, 8 iunie, ora 15.00, o întrevedere cu Alteța Sa Eminentissimă Fra' Matthew Festing, Principe și Mare Maestru al Ordinului Suveran Militar și Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos și de Malta (sala "I.G Duca", nivel P1).

8 iunie 2011
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, se va întâlni luni, 6 iunie, ora 15.00, cu președintele Parlamentului Georgiei, domnul David Bakradze (sala "I.G. Duca", nivel P1).

6 iunie 2011
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea joi, 2 iunie, începând cu ora 9.00, o întâlnire cu un grup de copii care participă la Forumul Național al Copiilor și Tinerilor, organizat de Fundația Salvați Copiii România (Cabinetul președintelui, nivel P1).

2 iunie 2011 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va avea joi, 12 mai, ora 16.30, o întrevedere cu președintele Turkmenistanului, E.S.domnul Gurbanguly Berdimuhamedov (sala "I.G Duca", nivel P1).

12 mai 2011
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va avea miercuri, 4 mai, orele 15.00, o întrevedere cu domnul Filippos Petsalnikos, președintele Parlamentului Republicii Elene (sala "I.G.Duca", nivel P1).

4 mai 2011
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, se va întâlni marți, 3 mai, începând cu orele 12.00, cu reprezentanți ai mai multor ONG-uri care propun un proiect de lege a presei (salonul Spaniol, nivel P1).

3 mai 2011
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea vineri, 29 aprilie, ora 10.15, o întrevedere cu președintele interimar al Republicii Moldova, domnul Marian Lupu (sala "I.G.Duca", nivel P1).

28 aprilie 2011
  ANUNȚ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a transmis joi, 7 aprilie, un mesaj de condoleanțe familiei fostului deputat, domnul Victor Surdu, pe care vi-l transmitem integral:

"Vestea dispariției domnului deputat Victor Surdu este aproape de neacceptat. A fost un om cu rare calități, un coleg devotat și un prieten pe care te puteai baza. [...]

7 aprilie 2011 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va participa miercuri, 16 martie, începând cu ora 10.00, la dezbaterea "Consultarea privind Reforma Serviciilor Sociale în România", organizată de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) (sala "Drepturilor Omului", nivel P).

16 martie 2011
  COMUNICAT DE PRESĂ

O delegație parlamentară condusă de președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a efectuat, joi 3 martie, o vizită în Republica Ungară, la invitația omologului maghiar, domnul Laszlo Kover, președintele Adunării Naționale de la Budapesta. Vizita a cuprins întâlniri cu președintele Republicii Ungare, domnul Pal Schmitt, vice-prim ministrul Zsolt Semjen, precum și o întrevedere cu domnul Gyorgy Simonka, președintele Grupului Parlamentar de Prietenie cu România.

3 martie 2011 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

O delegație parlamentară condusă de președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va efectua joi, 3 martie, o vizită oficială la Budapesta, la invitația președintelui Adunării Naționale a Republicii Ungare, domnul Köver Lászó.

3 martie 2011 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea marti, 22 februarie, începând cu ora 10.00, o întrevedere cu domnul Thorbjørn Jagland, Secretarul general al Consiliului Europei (sala “I.G Duca", nivel P1).

21 februarie 2011
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, împreună cu președintele Senatului, domnul Mircea Geoană, vor avea joi, 10 februarie, începând cu ora 11.00, o întrevedere cu doamna Cecilia Malmstrom, Comisar european pentru afaceri interne (la Senat, sala "Avram Iancu", nivel P1).

10 februarie 2011 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, doamna Mihaela Stoica, deputat PDL, și domnul Dinu Bumbăcea, partener, liderul Departamentului de consultanță din cadrul Pricewaterhouse Coopers România vor susține miercuri, 9 februarie, începând cu ora 11.30, un briefing de presă ( nivel P1, în fața Cabinetului președintelui Camerei Deputaților).

8 februarie 2011 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Roberta Anastase: Morala creștină ne ajută să depășim criza morală în care ne aflăm

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a participat joi, 9 decembrie, la cea de-a 5 a ediție a Micului Dejun cu Rugăciune organizat de Grupului Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României.

Cu această ocazie, Roberta Anastase a subliniat importanța întâlnirii la care au participat parlamentari, înalte fețe bisericești, membrii ai corpului diplomatic, precum și fostul președinte al României, Emil Constantinescu. [...]

9 decembrie 2010 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 8-10 decembrie 2010 va avea loc, la Palatul Parlamentului, Micul Dejun cu Rugăciune, organizat de Grupul Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României, sub înaltul patronaj al doamnei Roberta Alma ANASTASE, președintele Camerei Deputaților.
Tema aleasă pentru dezbatere la această ediție este "Valori creștine în politică".

9 decembrie 2010 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va participa joi, 9 decembrie, începând cu ora 8.30, la Micul Dejun cu Rugăciune, eveniment organizat de Grupul Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României (Salonul Brâncovenesc, nivel S1). Tema dezbaterii, la această ediție, este "Valori creștine în politică".

9 decembrie 2010 detalii
  DREPT LA REPLICĂ


Primit de la Cabinetul Președintelui Camerei Deputaților

În legătură cu știrea publicată pe fluxul NewsIn, cu titlul "Deputații PDL vor vota în cazul Ridzi cum au votat de fiecare dată", de joi, 9 decembrie, ora 12.02, facem următoarele precizări:

9 decembrie 2010 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va participa marți, 30 noiembrie, începând cu ora 10.00, la ședința Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Senatului, care va dezbate propunerea legislativă privind serviciul de îngrijire și educare a copiilor pe timpul zilei, a cărei inițiator este.

30 noiembrie 2010
  COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a susținut marți, 30 noiembrie, în fața Comisiei pentru invățământ, știință, tineret și sport din Senat, în calitate de inițiator, propunerea legislativă privind serviciile de îngrijire și educare a copiilor pe timpul zilei.

30 noiembrie 2010 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a primit joi, 25 noiembrie, scrisoarea din partea Guvernului României, prin care acesta își face cunoscută intenția de a-și angaja răspunderea în fața Parlamentului asupra Proiectului de Lege privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice și a Proiectului de Lege-Cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

25 noiembrie 2010 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea marți, 16 noiembrie, începând cu ora 10.45, o întrevedere cu domnul Martin Preineder, președintele Bundesrat-ului Republicii Austria (sala "I.G. Duca", nivel P1).

15 noiembrie 2010 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va avea miercuri, 10 noiembrie, începând cu ora 16.00, o întrevedere cu domnul Bashar Al-Assad, președintele Republicii Arabe Siriene (sala "Nicolae Titulescu", nivel P).

10 noiembrie 2010
  COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a primit marți, 9 noiembrie, vizita domnului Gianfranco Fini, președintele Camerei Deputaților a Parlamentului Republicii Italiene.

9 noiembrie 2010 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Doamna Roberta Alma Anastase, președintele Camerei Deputaților, va avea luni, 8 noiembrie, ora 15.30, o întrevedere cu domnul Simayi Tieliwaerdi, vicepreședinte al Adunării Naționale Populare a Republicii Populare Chineze (sala "I.G. Duca", nivel P1).

8 noiembrie 2010
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea marți, 9 noiembrie, începând cu ora 12.00, o întrevedere cu domnul Gianfranco Fini, președintele Camerei Deputaților a Parlamentului Republicii Italiene. La finalul acesteia, cei doi oficiali vor susține declarații de presă (sala "I.G. Duca", nivel P1).

8 noiembrie 2010 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, a primit luni, 8 noiembrie, vizita domnului Simayi Tieliwaerdi, vicepreședintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare a R.P. Chineze.

8 noiembrie 2010 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ


Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, are marți, 26 octombrie începând cu ora 16.10, o întrevedere cu președintele Republicii Polone, domnul Bronislaw Komorowski (sala "I.G.Duca", nivel P1).

26 octombrie 2010
  COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, a primit marți, 26 octombrie, vizita președintelui Republicii Polone, domnul Bronislaw Komorowski.

26 octombrie 2010 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va avea luni, 18 octombrie, de la orele 15.05, o întrevedere cu domnul Pál Schmitt, președintele Republicii Ungare (sala "I. G. Duca", nivel P1).

18 octombrie 2010
   COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, a primit luni, 18 octombrie, vizita domnului Pal Schmitt, președintele Republicii Ungare.

18 octombrie 2010 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Campania de calomniere a președintelui Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a atins un nou maxim astăzi, 05.10.2010. De la tribuna Camerei Deputaților, deputatul PSD Aura Vasile a susținut că Roberta Anastase nu ar fi fost în prezentă în sala de plen în momentul votului final pe mai multe proiecte de lege.

Pentru a demonstra caracterul calomnios și reaua credință a deputatei PSD facem următoarele precizări: [...]

5 octombrie 2010 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase intenționează să o acționeze în instanță pe deputata PSD Aura Vasile.

În ședința Camerei Deputaților din data 05.10.2010, deputatul PSD Aura Vasile a avut o intervenție de la microfonul Camerei Deputaților în care susținea că președintele Camerei, Roberta Alma Anastase, nu este prezentă la lucrările Camerei, deși apare că a votat mai multe proiecte de lege. [...]

5 octombrie 2010 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, a primit, luni, 4 octombrie, vizita domnului Ranko Krivokapic, Președintele Parlamentului muntenegrean.

4 octombrie 2010 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va avea luni, 4 octombrie, ora 15.30, o întrevedere cu domnul Ranko Krivokapic, președintele Parlamentului muntenegrean (sala "Nicolae Titulescu", nivel P).

4 octombrie 2010
Vizita la Bucuresti a domnului Mevlüt Çavusoglu, președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), 29 august - 1 septembrie 2010.
2 septembrie 2010 detalii | fotografii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea vineri, 3 septembrie, începând cu ora 10.00, o întrevedere cu Președintele Forumului Democrat al Românilor din Republica Moldova, domnul Nicolae Dabija și membri ai Consiliului Director ai Forumului (sala "I.G. Duca", nivel P1).

2 septembrie 2010
COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a primit miercuri, 1 septembrie, vizita doamnei Barbara Stamm, președintele Landtag-ului Bavariei.

1 septembrie 2010 detalii | fotografii
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea miercuri, 1 septembrie, începând cu ora 15.00, o întrevedere cu Președintele Parlamentului landului german Bavaria, doamna Barbara Stamm (sala "I.G.Duca", nivel P1).

Președintele Parlamentului landului german Bavaria se află, în perioada 1-4 septembrie, în vizită oficială în România la invitația președintelui Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase.

31 august 2010
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a primit marți, 31 august, vizita președintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, domnul Mevlut Çavușoğlu.
31 august 2010 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea marți, 31 august, ora 15.00, o întrevedere cu Președintele APCE, domnul Mevlut Çavușoğlu (sala "I.G. Duca", nivel P1).
Miercuri, 1 septembrie, începând cu ora 12.00, Președintele APCE va susține o conferință de presă la sala „Spiru Haret” (nivel P).
30 august 2010
COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a primit vineri, 13 august, vizita Președintelui Statului Israel, domnul Shimon Peres.
13 august 2010 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, a participat marți, 10 august, la Timișoara, la prima întâlnire regională privind reforma serviciilor sociale în România, inițiată de Confederația Caritas, Fundația "Pentru Voi", "Salvați Copiii România", în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Camera Deputaților și CENTRAS.
10 august 2010 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va participa marți, 10 august, și joi, 12 august, la consultările regionale privind reforma serviciilor sociale în România, inițiate de Confederația Caritas, Fundația "Pentru Voi", "Salvați Copiii România", în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Camera Deputaților și CENTRAS.
6 august 2010 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, a participat în perioada 19-21 iulie la a treia Conferință Mondială a președinților de Parlamente, convocată la Geneva de Uniunea Interparlamentară, organizația internațională a legislativelor naționale.
22 iulie 2010 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va avea marți, 13 iulie, ora 11.00, o întrevedere cu președintele Autorității Naționale Palestiniene, domnul Mahmoud Abbas ( sala "I.G. Duca", nivel P1).
13 iulie 2010
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a depus vineri, 9 iulie, un proiect legislativ privind Serviciile de îngrijire și educare a copiilor pe timpul zilei.
9 iulie 2010 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va participa joi, 8 iulie, începând cu ora 10.00, la Consultarea națională privind reforma serviciilor sociale în România, eveniment organizat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și CENTRAS (hotel "Golden Tulip").
8 iulie 2010
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a avut miercuri, 9 iunie, o întrevedere cu președintele Parlamentului European, domnul Jerzy Buzek.

La final, doamna Roberta Anastase a declarat că întâlnirea a prilejuit un schimb de idei substanțial, apreciind că acest început de dialog se va reflecta și la nivelul parlamentarilor pe marile teme europene. [...]

9 iunie 2010 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va participa vineri, 4 iunie, începând cu ora 12.00, la festivitatea de premiere a participanților la concursul național de cercetare istorică pentru tineret "Istoria mea - EUSTORY" (sala "I.G.Duca", nivel P1).
3 iunie 2010
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea joi, 3 iunie 2010, ora 12.00, o întrevedere cu președintele Georgiei, domnul Mihail Saakashvili (sala "I.G. Duca", nivel P1).

2 iunie 2010
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Parlamentului European, domnul Jerzy Buzek, se va afla în România miercuri, 9 iunie, la invitația doamnei Roberta Anastase, președintele Camerei Deputaților.
28 mai 2010 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților a participat, în data de 14 mai, la Conferința Președinților de Parlamente din statele membre ale Uniunii Europene, eveniment desfășurat la Stockholm.

Reuniunea a acoperit temele relevante ale procesului de reformă instituțională europeană. Au fost discutate, printre altele, mecanismul de control al principiului subsidiarității, rolul instituțiilor consultative la nivel de experți și membri ai parlamentelor, precum și rolul noilor tehnologii în accelerarea cooperării dintre instituțiile europene și cele naționale. [...]

15 mai 2010 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va participa, în perioada 14-15 mai, la Conferința președinților de parlamente din statele membre ale Uniunii Europene, eveniment care va avea loc la Stockholm.
13 mai 2010 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a primit vineri, 7 mai, vizita Secretarului General al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, domnul Anders Fogh Rasmussen.

În cadrul întrevederii pe care președintele Camerei Deputaților a avut-o cu înaltul oaspete, alături de președintele Senatului, domnul Mircea Geoană, a fost discutat impactul evoluțiilor regionale recente asupra NATO, precum și participarea României la cele mai importante operațiuni ale Alianței. [...]

7 mai 2010 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase și președintele Senatului, domnul Mircea Geoană vor avea vineri, 7 mai, începând cu ora 11.00, o întrevedere cu secretarul general al NATO, domnul Anders Fogh Rasmussen (sala "I.Gh.Duca", nivel P1). La întâlnire va lua parte și Reprezentantul permanent al României la NATO, domnul ambasador Sorin Ducaru.
6 mai 2010
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va participa vineri, 7 mai, începând cu ora 12.00, la ONGfest - târg al organizațiilor neguvernamentale organizat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Târgul va fi amplasat în Piața Unirii.
Camera Deputaților va avea un stand propriu la acest eveniment, ca și în anii precedenți.
6 mai 2010
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va întâmpina sâmbătă, 1 mai, începând cu ora 11.00, primele grupuri de vizitatori care vor veni la acțiunea "Porți deschise".
Accesul în Camera Deputaților se va face prin intrarea C1, nivel P (intrarea dinspre Piața Constituției).
Instituția va fi deschisă vizitatorilor pe 1 și 2 mai, între orele 10.00 - 16.00.
29 aprilie 2010
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, și președintele Senatului, domnul Mircea Geoană, au avut marți, 27 aprilie, o întrevedere cu președintele Republicii Moldova și Președintele Parlamentului de la Chișinău, domnul Mihai Ghimpu.

În cadrul acesteia, participanții au discutat despre parcursul european al Republicii Moldova și despre detaliile Protocolului de colaborare și parteneriat între Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova. [...]

27 aprilie 2010 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, și președintele Senatului, domnul Mircea Geoană, vor avea marți, 27 aprilie, începând cu ora 12.30, o întâlnire cu președintele Parlamentului Republicii Moldova și președintele interimar al Republicii Moldova, domnul Mihai Ghimpu (sala "I.G. Duca", etaj P1). După această întrevedere, de la ora 12.50, domnul Mihai Ghimpu va rosti o alocuțiune în fața Camerelor reunite ale Parlamentului României.
26 aprilie 2010
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, salută agrearea, la nivel de experți, a unui nou Protocol de Colaborare și Parteneriat între Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova.
23 aprilie 2010 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputatilor, doamna Roberta Anastase, a primit marți, 21 aprilie, vizita unei delegații formată din reprezentanți ai comunității românești din Republica Serbia.
21 aprilie 2010 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va avea joi, 15 aprilie, începând cu ora 10.45, o întrevedere cu domnul Avigdor Liberman, viceprim-ministru și ministrul Afacerilor Externe al Israelului (sala "I.G. Duca", nivel P1).
14 aprilie 2010
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, a participat luni, 12 aprilie, la dezbaterea cu tema "Viitorul Uniunii Europene după Tratatul de la Lisabona: prioritățile României", exprimându-și speranța, încă de la început, că vizita președintelui Parlamentului European, domnul Jerzy Buyek, amânată din cauza tragicelor evenimente de la Varșovia, va prilejui o întâlnire ulterioară cu reprezentanții Executivului, membrii Corpului diplomatic și societatea civilă instituționalizată prezenți la acest eveniment.

În deschiderea dezbaterilor, președintele Camerei Deputaților a subliniat că România se află într-un moment cheie pentru construcția europeană. [...]

12 aprilie 2010 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va participa luni, 12 aprilie, la dezbatere cu tema : "Viitorul Uniunii Europene după Tratatul de la Lisabona: prioritățile României". Evenimentul va avea loc la sala "Drepturilor Omului", nivel P.
11 aprilie 2010
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a depus vineri, 9 aprilie, un proiect legislativ de modificare a Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor.

Modificarea vizează interdicția cumulului pensiei cu veniturile salariale în ceea ce-i privește pe parlamentari. [...]

9 aprilie 2010 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, a primit joi, 8 aprilie, vizita unor reprezentanți ai corpului diplomatic.
8 aprilie 2010 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va susține miercuri, 7 aprilie, de la 13.50, o declarație de presă (nivel P1).
7 aprilie 2010
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Parlamentului European, domnul Jerzy Buzek, se va afla în România în perioada 11- 12 aprilie, la invitația președintelui Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase.

Președintele Parlamentului European va avea luni, 12 aprilie, începând cu ora 9.00, o întrevedere cu președintele Camerei Deputaților, urmând ca, de la ora 15.00, să se adreseze plenului reunit al Parlamentului. [...]

2 aprilie 2010 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va participa miercuri, 31 martie, începând cu ora 10.00, la masa rotundă prilejuită de lansarea cărții "A little war that shook the World: Georgia, Russia and the Future of the West" (sala "I.G.Duca", nivel P1).

Evenimentul va avea loc în prezența autorului cărții, domnul Ronald Asmus, director executiv al Centrului Transatlantic și director pentru comunicare strategică în cadrul German Marshall Fund. [...]

30 martie 2010 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a declarat marți, 30 martie, după întrevederea pe care a avut-o cu directorul general al Fondului Monetar Internațional, domnul Dominique Strauss-Kahn, că vizita acestuia în România reprezintă "o dovadă a existenței unui dialog intens și constructiv între România și Fondul Monetar Internațional, bazat pe încredere mutuală și pe promovarea unor politici economice responsabile. Parteneriatul cu Fondul Monetar Internațional nu este o obligație pentru România, ci survine din dorința de a avea un instrument în plus pentru a asigura relansarea economiei românești."
30 martie 2010 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea marți, 30 martie, de la ora 9.30, o întâlnire cu președintele Asociației 21 Decembrie 1989, domnul Teodor Mărieș (Salonul Spaniol, nivel P1).
29 martie 2010
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a participat sâmbătă, 27 martie, la invitația Uniunii Scriitorilor din Moldova, la manifestările de la Chișinău prilejuite de de aniversarea a 92 de ani de la adoptarea Actului Unirii de către Sfatul Țării și unificarea Basarabiei cu România.
28 martie 2010 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
Sub patronajul președintelui Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, Palatul Parlamentului va găzdui luni, 29 martie, începând cu ora 11.00, dezbaterea cu tema Legea Educației Naționale - un pas înainte pentru România, eveniment organizat de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (sala "Mihai Viteazu", etaj P1).

Acțiunea face parte dintr-o serie de dezbateri publice inițiate de ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, domnul Daniel Funeriu, pe tema proiectului Legii Educației [...]

25 martie 2010 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, a transmis miercuri, 24 martie, președintelui Asociației 21 decembrie 1989, domnul Teodor Mărieș, un mesaj în care își exprimă îngrijorarea față de gestul acestuia. Domnul Teodor Mărieș se află în cea dea 72-a zi de grevă a foamei, motivul fiind adoptarea cât mai rapidă a Legii lustrației.

Gasiți, mai jos, scrisoarea transmisă de președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, președintelui Asociației 21 decembrie 1989, domnul Teodor Mărieș. [...]

24 martie 2010 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va participa joi, 18 martie, începând cu 9.30, la evenimentul "Reformă și relansare - România 2010. Industria bunurilor de larg consum" (World Trade Center București, sala New York).
17 martie 2010
  COMUNICAT DE PRESĂ
La inițiativa președintelui Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, Camera Deputaților a găzduit vineri, 26 februarie, dezbaterea cu tema "Optimizarea legislației privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri".

La eveniment au participat peste 70 de reprezentanți de la organizațiile neguvernamentale cu activitate în domeniu, Președinție, Ministerul Sănătății, ANA, MECTS, Agenția de Strategii Guvernamentale, ANPC. [...]

26 februarie 2010 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, a participat joi, 25 februarie, în calitate de reprezentant al Statului român, la ceremonia de învestire în funcție a președintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici.

Evenimentul a avut loc în sala de Plen a Radei Supreme a Ucrainei, în prezența a Șefi de Stat, de Guvern și de Camere legislative din regiune, a corpului diplomatic acreditat la Kiev și a reprezentanților unor multiple organizații internaționale. [...]

25 februarie 2010 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
La inițiativa președintelui Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, Palatul Parlamentului va găzdui vineri, 26 februarie, începând cu ora 10.00 (sala "Mihai Viteazu", nivel P1) dezbaterea publică cu tema "Optimizarea legislației privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri".
25 februarie 2010 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va participa la ceremonia de învestire a președintelui ales al Ucrainei, domnul Viktor Ianukovici. Evenimentul va avea loc la Kiev, joi, 25 februarie, începând cu ora 10.00, în sala de plen a Radei Supreme a Ucrainei.
24 februarie 2010
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va susține marți, 23 februarie, la ora 11.30, o declarație de presă.
Temele abordate vor viza optimizarea legislației privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri ( nivel P1).
22 februarie 2010
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va susține miercuri, 17 februarie 2010, la ora 10.00, o declarație de presă (nivel P1).
16 februarie 2010
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, a participat sâmbătă, 12 decembrie, la conferința extraordinară a președinților de Parlamente din statele Uniunii Europene, eveniment care a avut loc la Stockholm,Suedia.

Discuțiile au vizat, cu precădere, două tematici relevante în contextul intrării în vigoare a Tratatului de la Lisabona, respectiv implementarea mecanismului de verificare de către parlamentele naționale a respectării principiului subsidiarității și reforma cooperării interparlamentare în noul cadru instituțional european. [...]

13 decembrie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va participa sâmbătă, 12 decembrie, la Stockholm, la Conferința extraordinară a președinților de parlamente din statele membre ale Uniunii Europene, organizată la inițiativa Președintelui Parlamentului suedez, domnul Per Westerberg.
11 decembrie 2009 detalii
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a primit sâmbătă, 14 noiembrie, vizita domnului Vlad Filat, primul ministru al Republicii Moldova.
14 noiembrie 2009 detalii
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va avea sâmbătă, 14 noiembrie 2009, începând cu ora 10.00, o întrevedere cu primul ministru al Republicii Moldova, domnul Vlad Filat (Salonul Spaniol, nivel P1).
13 noiembrie 2009
  COMUNCAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a avut, luni, 19 octombrie 2009, o întrevedere cu vicepreședintele Republicii Populare Chineze, domnul Xi Jinping.

Cei doi interlocutori s-au folosit de această ocazie pentru a rememora istoricul și substanța a șase decenii de relații diplomatice. Președintele Camerei Deputaților a subliniat amploarea extraordinară a schimburilor economice în ultima perioadă, exprimându-și în context speranța că cele două țări vor identifica metode de echilibrare a balanțeii comerciale. [...]

19 octombrie 2009 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea luni, 19 octombrie, începând cu 16.35, o întrevedere cu vicepreședintele Republicii Populare Chineze, domnul Xi Jinping (sala "I. G. Duca", nivel P1).
19 octombrie 2009
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a avut vineri, 16 octombrie, o întrevedere cu Președintele Republicii Slovace, domnul Ivan Gačparoviè.

Întâlnirea, care a avut loc în cadrul vizitei pe care președintele Republicii Slovace o efectuează în România, a prilejuit celor doi interlocutori să remarce relațiile bilaterale excelente dintre cele două țări. [...]

16 octombrie 2009 detalii
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea miercuri, 7 octombrie, începând cu 16.35, o întrevedere cu președintele Republicii Polone, domnul Lech Kaczyński (sala "Nicolae Titulescu", nivel P) .
6 octombrie 2009
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, a avut sâmbătă, 03 octombrie 2009, o întrevedere bilaterală cu Directorul General ales al UNESCO și Ambasador al Bulgariei la Paris, doamna Irina Bokova. Întâlnirea a avut loc la Paris, în marja Conferinței Parlamentarilor pentru UNESCO, în cadrul căreia doamna Anastase a rostit discursul de deschidere. La eveniment au mai asistat dl. Ambasador Nicolae Manolescu, șeful delegației României la UNESCO și dl. Teodor Baconski, Ambasadorul României în Franța.
4 octombrie 2009 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va participa la Conferința Parlamentarilor pentru UNESCO, eveniment care va avea loc la Paris, sâmbătă, 3 octombrie 2009. La invitația Directorului General al Organizației, președintele Camerei Deputaților va susține o alocuțiune în dechiderea Conferinței. La eveniment vor participa oficialități UNESCO, șefi de legislativ, parlamentari din țările membre UNESCO.
2 octombrie 2009 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea marți, 29 septembrie, începând cu 11.30, o întrevedere cu președintele Republicii Azerbaidjan, domnul Ilham Aliyev (sala N.Titulescu, nivel P1) .

Din delegația Republicii Azerbaidjan mai fac parte domnii Elmar Mammadyarov - Ministrul Afacerilor Externe, Eldar Hasanov- Ambasadorul Republicii Azerbaidjan în România, Novruz Mammadov -Șeful Departamentului Relații Externe al Administrației Prezidențiale, și Azay Kuliyev - Președintele grupului de lucru pentru relații interparlamentare Azerbaidjan – România.

28 septembrie 2009
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a primit joi, 24 septembrie, scrisoarea președintelui României, domnul Traian Băsescu, referitoare la consultarea Parlamentului pentru organizarea și desfășurarea unui referendum, în temeiul dispozițiilor art.90 din Constituția României și al dispozițiilor articolelor 2 și 11 din Legea nr.3/2000, pe două teme de interes național: "trecerea la un Parlament unicameral" și "reducerea numărului membrilor Parlamentului României la maxim 300 de parlamentari".
24 septembrie 2009
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a avut joi, 24 septembrie, o întrevedere cu Președintele Senatului Regatului Hașemit al Iordaniei, E.S. domnul Zaid Rifa'i.

Discuțiile celor doi președinți de Camere legislative au subliniat accelerarea recentă a relațiilor bilaterale, atât în sfera dialogului politic, cât și a schimburilor economice și culturale. [...]

24 septembrie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va participa luni, 21 septembrie, ora 9.30, la sesiunea de deschidere a seminarului cu tema "Amenințări la adresa securității regionale" (sala N.Iorga, nivel P ).

Evenimentul este organizat de Parlamentul României, în parteneriat cu Biroul pentru cooperare în probleme de apărare de pe lângă Ambasada Statelor Unite în România (ODC), Centrul pentru relații civil-militare din Monterey, California, și Asociația "George C. Marshall" România.

18 septembrie 2009
  COMUNICAT DE PRESA
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a avut miercuri, 16 septembrie, o întrevedere cu doamna Akdja Nurberdiyeva, președintele Parlamentului din Republica Turkmenistan.
16 septembrie 2009 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
Camera Deputaților va găzdui joi, 27 august, între orele 10.00 - 13.00, în calitate de partener, a doua ediție a acțiunii de promovare a brandurilor economice românești, "Din România în lume" (sala "N. Iorga", nivel P).

Evenimentul va avea loc în deschiderea Reuniunii Anuale a Ambasadorilor și a Zilei Diplomației Române, sub patronajul președintelui Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, și este organizat de Asociația Partenerilor Diplomaților Români (APDR) condusa de doamna Luminița Fătu. [...]

27 august 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Marți, 18 și miercuri, 19 august 2009, începând cu ora 11.00, va avea loc dezbaterea publică cu tema "Reforma structurală a societății românești. Modernizarea României prin educație", asupra proiectelor care vizează legile educației (sala "Mihai Viteazu", nivel P1).

Dezbaterea are loc la inițiativa Președintelui Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase și sunt invitați să participe reprezentanți ai autorităților publice, ai partidelor politice care au semnat Pactul pentru Educație, precum și reprezentanți ai sindicatelor, reprezentanti ai părinților, elevilor și ai societății civile. [...]

18 august 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Marți, 18 și miercuri, 19 august 2009, începând cu ora 11.00, va avea loc dezbaterea publică cu tema "Reforma structurală a societății românești. Modernizarea României prin educație", asupra proiectelor care vizează legile educației (sala "Mihai Viteazu", nivel P).

Dezbaterea are loc la inițiativa Președintelui Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, și sunt invitați să participe reprezentanți ai autorităților publice, ai partidelor politice care au semnat Pactul pentru Educație, precum și reprezentanți ai sindicatelor, reprezentanti ai părinților, elevilor și ai societății civile. [...]

18 august 2009 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va face, luni, 17 august 2009, ora 16.30, o declarație de presă (Cabinet Președinte, nivel P1).
17 august 2009
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va participa sâmbătă, 15 august 2009, începând cu ora 10.00 la Constanța, la manifestările prilejuite de Ziua Marinei Române. Evenimentul este organizat de Comandamentul Flotei Constanța.
15 august 2009
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va participa miercuri, 29 iulie, începând cu ora 18.00, la ceremonia militară organizată cu prilejul încheierii misiunii Armatei Române în Irak (Piața Arcul de Triumf).
29 iulie 2009
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea, marți, 28 iulie, ora 12.10, o întrevedere cu Altețele Lor Regale Prințul Felipe de Asturias și Prințesa Letizia Ortiz Rocasolano de Asturias (sala "Nicolae Titulescu", nivel P).

La finalul întrevederii, doamna Roberta Anastase, a acordat presei o scurtă declarație despre temele abordate. [...]

28 iulie 2009 detalii | fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a avut marți, 28 iulie, o întrevedere cu Altețele Lor Regale Prințul Felipe de Asturias și Prințesa Letizia Ortiz Rocasolano de Asturias.

La finalul întrevederii, doamna Roberta Anastase, a acordat presei o scurtă declarație despre temele abordate. [...]

28 iulie 2009 detalii
COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputatilor, doamna Roberta Anastase, a primit marți 28 iulie, vizita de rămas-bun a domnului Yoshinobu Higashi, ambasadorul Japoniei la București.
28 iulie 2009 detalii | fotografii
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea marți, 28 iulie, ora 10.00, o întâlnire cu E.S. domnul Yoshinobu Higashi, ambasadorul Japoniei în România, cu ocazia încheierii misiunii diplomatice în România (Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, nivel P1).
28 iulie 2009
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a avut marți, 14 iulie, o întrevedere cu reprezentanții delegației societății civile din Republica Moldova.

La finalul acesteia, doamna Roberta Anastase a declarat că discuțiile au vizat mai multe teme, dintre acestea amintind alegerile din Republica Moldova și educația - pe termen mediu și lung, în această țară. [...]

14 iulie 2009 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a convocat pentru luni, 13 iulie, începând cu ora 14.00, Biroul Permanent al Camerei (sala "Barbu Catargiu", nivel P1).
10 iulie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a avut marți, 7 iulie, o întrevedere cu ministrul de externe al Republicii italiene, domnul Franco Frattini.
7 iulie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a avut marți, 7 iulie, o întrevedere cu Majestatea Sa, Regele Albert al II-lea al Belgienilor.

În cadrul acesteia, cei doi interlocutori au putut trece în revista stadiul cooperării bilaterale dintre cele două state, cu preponderență în sfera economică. [...]

7 iulie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a avut vineri, 3 iulie, o întrevedere cu ministrul de externe al Republicii Turcia, domnul Ahmet Davutoglu.
3 iulie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESA
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a avut vineri, 3 iulie, o întrevedere cu ministrul de externe al Republicii Turcia, domnul Ahmet Davutoglu.
3 iulie 2009 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, participă marți, 16 iunie, începând cu ora 20.00, la licitația caritabilă pentru copii organizată de Asociația "Inima Copiilor" și spitalul Marie Curie (intrarea dinspre Palatul Snagov din DN1, Corte del Fiesta din comuna Ciolpani).
Suma rezultată în urma licitației va fi folosită pentru deschiderea primului departament de cardio - chirurgie din București, destinat exclusiv copiilor. Evenimentul va fi prezentat de Liana Stanciu, peste 200 de personalității fiind așteptate de organizatori să sprijine această inițiativă.
16 iunie 2009
  COMUNICAT DE PRESĂ
Anastase: "Dorim reformarea APCEMN și racordarea organizației la temele dominante europene"
13 iunie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Anastase: "Diplomația parlamentară nu trebuie să fie un scop în sine"
13 iunie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Direcția de relații parlamentare cu țările europene, America de Nord și organisme multilaterale ale acestora

În perioada 11-13 iunie 2009, la Palatul Parlamentului, se desfășoară cea de a 33-a Sesiune plenară a Adunării Generale a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), a cărei Președinție în exercițiu este exercitată, în numele Parlamentului României, de președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase. [...]

13 iunie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase a avut vineri, 12 iunie, o întrevedere cu omologul său din Republica Serbia, doamna Slavica Đukiæ Dejanoviæ, în marja celei de a 33-a Sesiuni plenare a Adunării Generale a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN).
12 iunie 2009 detalii
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, președintele în exercițiu a APCEMN, a avut vineri, 12 iunie, o întrevedere cu omologul său din Republica Serbia, doamna Slavica Đukiæ Dejanoviæ, în cadrul celei de a 33-a Sesiuni plenare a Adunării Generale a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN).
12 iunie 2009 fotografii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a avut marți, 2 iunie, o întrevedere cu o delegație din Republica Italiană, condusă de domnul Adolfo Urso, Vice Ministrul Dezvoltării Economice și Ministru delegat pentru comerț internațional. [...]

2 iunie 2009 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ ^
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea marți, 2 iunie, de la ora 9.00, o întrevedere cu o delegație din Republica Italiană, condusă de domnul Adolfo Urso, Vice Ministrul Dezvoltării Economice și Ministru delegat pentru comerț internațional (Cabinetul Președintelui, nivel P1).
2 iunie 2009
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, îi va premia luni, 1 iunie, începând cu ora 10.00, pe elevii Colegiului Național de Informatică "Tudor Vianu" care au luat parte la olimpiadele internaționale ( Str. Arhitect "Ion Mincu", nr.10, sector 1).

Totodată, doamna Roberta Anastase va participa la aniversarea Colegiului național "Tudor Vianu", cu această ocazie reprezentanții acestei instituții de învățământ pregătind mai multe acțiuni educative, inclusiv lansarea ofertei educaționale pentru anul școlar 2009 - 2010. [...]

1 iunie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va participa vineri, 29 mai, la manifestările prilejuite de Zilele Orașului Ploiești.

Doamna Roberta Anastase se va afla, începând cu ora 11.00, alături de locuitorii orașului, în parcul Aurora Vest, pentru a lua parte la acțiunea "Citește cu mine", în cadrul căreia mai multe personalități vor citi povești în parcurile din Municipiul Ploiești. [...]

29 mai 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a declarat marți, 26 mai, după întâlnirea avută cu reprezentanții comunităților românești din Spania, că una dintre temele de discuție a fost Congresul românilor de pretutindeni care va fi organizat în acest an cu sprijinul Camerei Deputaților.

Doamna Roberta Anastase a precizat că una din temele pe care intenționează să o introducă pe agenda acestui eveniment se referă la un cadru legislativ unitar al românilor care trăiesc în afara granițelor țării. [...]

26 mai 2009 detalii
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea marți, 26 mai, începând cu 14.30, o întâlnire cu reprezentanți ai mai multor asociații ale comunității românești din Spania (Sala "Nicolae Titulescu", nivel P).
26 mai 2009
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va rosti o alocuțiune, marți, 26 mai 2009, începând cu ora 10.00, la sesiunea plenară de deschidere a Forumului economic UE - Rusia (sala "Nicolae Iorga", nivel P).
26 mai 2009
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase va avea, miercuri, 20 mai, ora 11.30, o întrevedere cu Altețele Lor Imperiale Prințul și Prințesa Akishino (sala "N.Titulescu", nivel P).
20 mai 2009
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, îl va primi, marți, 19 mai, ora 14.30, pe Steve Făinaru, jurnalistul de origine romană, care a primit, in 2008, premiul Pulitzer pentru cel mai bun reportaj internațional.

JURNALISTUL Steve Făinaru a început să scrie despre războiul din Irak, în calitate de corespondent Washington Post, în 2004. Reportajele sale despre viața armatelor de mercenari, despre întâlnirile cu reprezentanți ai industriei de securitate privată din SUA, Europa, America Latină și Asia i-au adus anul trecut premiul Pulitzer pentru reportaj internațional. [...]

19 mai 2009 detalii
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase va avea, marți, 19 mai, ora 10.00, o întrevedere cu președintele Senatului Canadei, domnul Noël A. Kinsella (sala "N.Titulescu", nivel P).
19 mai 2009
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase va avea, vineri, 15 mai, ora 10.00, o întrevedere cu președintele Adunării Naționale din Republica Coreea, domnul Kim Hyong O (sala "N.Titulescu", nivel P).
15 mai 2009
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a primit vineri, 15 mai, vizita președintelui Adunării Naționale din Republica Coreea, domnul Kim Hyong-O.

Cei doi interlocutori au folosit această ocazie pentru a trece în revistă elementele centrale ale relației excelente dintre cele două state. [...]

15 mai 2009 detalii
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase va avea, miercuri, 13 mai, ora 11.00, o întrevedere cu Mareșalul Seimului Republicii Polone, domnul Bronislaw Komorowski (sala "N.Titulescu", nivel P).
13 mai 2009
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a avut miercuri, 13 mai, o întrevedere cu Mareșalul Seimului Republicii Polone, domnul Bronislaw Komorowski.

În cadrul întâlnirii, cei doi omologi au notat cu satisfacție dinamizarea relațiilor româno-polone, confirmată inclusiv prin parteneriatul strategic dintre cele două țări, și și-au exprimat dorința de a consolida cooperarea la nivel de foruri legislative. Astfel, interlocutorii au convenit să permanentizeze dialogul parlamentar, în prima etapă prin întâlniri periodice la nivel de Comisii. [...]

13 mai 2009 detalii
  INFORMAȚIE DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va participa sâmbătă, 9 mai, începând cu ora 18.00, la festivitatea de premiere a celei de-a treia ediții a evenimentului "Model Uniunea Europeană", desfășurat de Asociația Pro Democrația în parteneriat cu Camera Deputaților (sala "C.A.Rosetti", nivel S1).

Evenimentul face parte din proiectul "Exerciții UE", implementat de Asociația Pro Democrația (APD), cu sprijinul Uniunii Europene prin programul PHARE 2006. Președintele Camerei Deputaților va acorda diplome de participare tinerilor care, pe parcursul celor trei zile de sesiune, au contribuit la simularea procesului decizional din cadrul instituțiilor Uniunii Europene.

9 mai 2009
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, le-a solicitat vineri, 8 mai, atât premierului Emil Boc, cât și ministrului de Externe Cristian Diaconescu, să analizeze extinderea numărului de secții de votare de pe teritoriul statului italian, astfel încât acestea să se afle într-o rază de maxim 10 kilometri față de comunitățile urbane în care trăiesc minim 1000 de cetățeni români.

În acest context, doamna Roberta Anastase le-a prezentat domnului Emil Boc și domnului Cristian Diaconescu, prin intermediul unor scrisori, situația reprezentanților comunităților de români din Italia în vederea îmbunătățirii cadrului legal care guvernează relațiile statului cu românii din afara țării. [...]

8 mai 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, i-a solicitat vineri, 8 mai, prin intermediul unei scrisori, ministrului Educației, doamna Ecaterina Andronescu, să analizeze posibilitatea extinderii programului educațional privind predarea cursurilor opționale de limbă și cultură română, inițiat de ministerul Educației, în toate comunitățile urbane din Italia unde trăiesc cel puțin 1000 de români.
8 mai 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a depus o inițiativă legislativă pentru modificarea alin. (3) al art. 29 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor.

Modificarea legii constă în publicarea pe pagina de internet a Camerei Deputaților și Senatului, săptămânal, sub semnătura unuia dintre secretari, a următoarelor informații: [...]

6 mai 2009 detalii
  INFORMAȚIE DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea joi, 30 aprilie, la ora 11.30, o întâlnire cu elevii care fac parte din echipele care participă la Festivalul Internațional de Teatru Școlar în limba spaniolă, eveniment care a ajuns deja la a XVI-a ediție, iar în acest an are loc în București (sala de plen, nivel P1).

La acest eveniment vor fi prezenți copii din Spania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Rusia, Slovenia, Polonia, Bulgaria și România. [...]

30 aprilie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, participă, marți, 28 aprilie, începând cu ora 14.30, la conferința "Povești din campanie - ce-am învățat din primul vot uninominal" din cadrul Olimpiadelor Comunicării (sala "Nicolae Iorga", nivel P).

Printre invitați se mai numără doamna Adriana Săftoiu (PNL), și domnii Victor Ponta (PSD+PC), Bogdan Olteanu (PNL), Ludovic Orban (PNL), Bogdan Ciucă (PSD+PC). [...]

28 aprilie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Delegația parlamentară română condusă de președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, s-a întâlnit vineri, 24 aprilie, în ultima zi a vizitei oficiale pe care o întreprinde în Italia, cu profesorii și elevii români ai școlii "G. Falcone" din Ladispoli (Regiunea Lazio).

În această școală este predat un curs de Limbă, Cultură și Civilizație Românească, unul dintre principalele motive fiind întărirea legăturii copiilor români cu țara de origine, prin promovarea valorilor culturale românești. [...]

24 aprilie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, efectuează, în perioada 22 - 24 aprilie, o vizită oficială în Italia, la invitația omologului său italian, domnul Gianfranco Fini.

Din delegația parlamentară condusă de președintele Camerei Deputaților fac parte domnii deputați Mircea Dușa (PSD+PC), Sever Voinescu (PD-L), secretar al Biroului permanent, Mircea Grosaru (Minorități - Asociația Italienilor din România, Horia Uioreanu (PNL), și Seres Dénes (UDMR) . [...]

23 aprilie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a avut joi, 23 aprilie, o întâlnire cu ministrul de externe italian, domnul Franco Frattini. La întâlnire au participat domnul deputat Sever Voinescu și ambasadorul României la Roma, domnul Răzvan Rusu.

În cadrul acesteia, delegația română a trecut în revistă principalele elemente ale agendei europene de interes pentru ambele state. [...]

23 aprilie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Delegația parlamentară română condusă de președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a avut joi, 23 aprilie, la Roma, o întâlnire cu președintele Camerei Deputaților a Parlamentului Republicii Italiene, domnul Gianfranco Fini.

Din delegația parlamentară fac parte domnii deputați Mircea Dușa (PSD+PC), Sever Voinescu (PD-L), secretar al Biroului permanent, Mircea Grosaru (Minorități - Asociația Italienilor din România, Horia Uioreanu (PNL), și Seres Dénes (UDMR). [...]

23 aprilie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, efectuează, în perioada 22 - 24 aprilie, o vizită oficială în Italia, la invitația omologului său italian, domnul Gianfranco Fini.

Din delegația parlamentară condusă de președintele Camerei Deputaților fac parte domnii deputați Mircea Dușa (PSD+PC), Sever Voinescu (PD-L), secretar al Biroului permanent, Mircea Grosaru (Minorități - Asociația Italienilor din România, Horia Uioreanu (PNL), și Seres Dénes (UDMR) . [...]

23 aprilie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a susținut joi, 23 aprilie, la Roma, un discurs în fața parlamentarilor italieni, reprezentanților comunităților românești și studenților români din Italia, în cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde la invitația omologului său, domnul Gianfranco Fini.

Președintele Camerei Deputaților și-a exprimat regretul față de evenimentele tragice care au afectat regiunea Abruzzo, și care au costat mai multe sute de vieți omenești în L’Aquila și în împrejurimi. [...]

23 aprilie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a prezentat joi, 23 aprilie, în discursul susținut în fața parlamentarilor italieni, comunităților de români și studenților români din Italia, obiectivele care vor marca viitorul relațiilor dintre România și Italia.

În context, președintele Camerei Deputaților a subliniat că dezvoltarea acestor relații trebuie să țină cont de afinitățile istorice, culturale și lingvistice dintre cele două țări, dar și de temele de interes comun pentru ambele părți. [...]

23 aprilie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a susținut joi, 23 aprilie, la Roma, un discurs în fața parlamentarilor italieni, reprezentanților comunităților românești și studenților români din Italia, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează la invitația omologului său, domnul Gianfranco Fini.

Din delegația parlamentară condusă de președintele Camerei Deputaților fac parte domnii deputați Mircea Dușa (PSD+PC), Sever Voinescu (PD-L), secretar al Biroului permanent, Mircea Grosaru (Minorități - Asociația Italienilor din România, Horia Uioreanu (PNL), și Seres Dénes (UDMR). [...]

23 aprilie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a avut miercuri, 22 aprilie, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează în Italia, o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor românești din această țară.

La eveniment au participat și membrii delegației parlamentare condusă de președintele Camerei Deputaților, domnii deputați Mircea Dușa (PSD+PC), Sever Voinescu (PD-L), secretar al Biroului permanent, Mircea Grosaru (Minorități - Asociația Italienilor din România, Horia Uioreanu (PNL), și Seres Dénes (UDMR) . [...]

23 aprilie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, efectuează, în perioada 22 - 24 aprilie, o vizită oficială în Italia, la invitația omologului său italian, domnul Gianfranco Fini.

Din delegația parlamentară condusă de președintele Camerei Deputaților fac parte domnii deputați Mircea Dușa (PSD+PC), Sever Voinescu (PD-L), secretar al Biroului permanent, Mircea Grosaru (Minorități - Asociația Italienilor din România, Horia Uioreanu (PNL), și Seres Dénes (UDMR) . [...]

22 aprilie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va vizita luni, 20 aprilie, începând cu ora 13.30, Complexul de Servicii Sociale ,,Sf. Nectarie” din Bulevardul Uverturii, nr. 81, sectorul 6. [...]

17 aprilie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va efectua în perioada 22 - 24 aprilie, o vizită oficială în Italia, la invitația omologului său italian, domnul Gianfranco Fini. [...]

17 aprilie 2009 detalii
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase va participa marți, 7 aprilie, începând cu ora 10:00, la Conferința de presă organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România, având ca temă "Douăzeci de ani de la căderea cortinei de fier" (sala "Constantin Stere", Senatul României). La eveniment va fi prezentă și doamna Margot Wallstrom, vicepreședinte al Comisiei Europene.
7 aprilie 2009
  COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a transmis luni, 6 aprilie, un mesaj de condoleanțe omologului său italian, domnul Gianfranco Fini, în urma cutremurului care a avut loc în centrul Italiei. [...]

7 aprilie 2009 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, participă marți, 7 aprilie, începând cu ora 15.00, alături de vicepreședintele Comisiei Europene, doamna Margot Wallstrom, la o dezbatere cu tema "Rolul femeii în Europa de astăzi, a parității de gen în politică și a demersurilor inițiate în România pentru susținerea campaniei pan-europene 50/50" (Hotel Radisson, sala Atlas). Evenimentul este organizat în colaborare cu filiala română a Women's Lobby.

7 aprilie 2009
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, a avut miercuri, 1 aprilie 2009, o întrevedere cu președintele Camerei Reprezentanților a Republicii Cipru, domnul Marios Garoyian.

Întâlnirea a oferit interlocutorilor ocazia de a reafirma excelentele relații dintre cele două țări. [...]

1 aprilie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, îi va primi, miercuri, 1 aprilie 2009, începând cu ora 15.00, în cadrul unor vizite de prezentare pe următorii ambasadori acreditați la București:

 • Domnul Adel Murad, ambasadorul Republicii Irak; [...]
 • 31 martie 2009 detalii
    Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va avea, miercuri, 1 aprilie 2009, ora 10.45, o întrevedere cu președintele Camerei Reprezentanților a Republicii Cipru, domnul Marios Garoyian (sala "Nicolae Titulescu", nivel P).
  31 martie 2009
    COMUNICAT DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a primit vineri, 27 martie, vizita domnului Boris Tadic, președintele Republicii Serbia. Această întâlnire a avut loc în cadrul vizitei de stat efectuate de domnul Tadic în România la invitația președintelui Traian Băsescu. La întâlnire a participat și domnul Dan Voiculescu, vicepreședintele Senatului. [...]

  27 martie 2009 detalii
    ANUNȚ DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea, vineri, 27 martie 2009, începând cu ora 16.00, o întrevedere cu președintele Republicii Serbia, E.S domnul Boris Tadiæ (sala "Nicolae Titulescu", nivel P).

  26 martie 2009
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, i-a primit, miercuri, 25 martie, în cadrul unor vizite de prezentare, pe următorii ambasadori acreditați la București:

  Domnul Rassem Yaqoub Hashem, ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei [...]

  25 martie 2009 detalii
    Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea, marți, 24 martie 2009, ora 15.00, o întrevedere cu domnul Norbert Kartmann, președintele Parlamentului landului Hessa din Republica Federală Germania (Cabinetul Președintelui, nivel P1).
  24 martie 2009
    ANUNȚ DE PRESĂ
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va primi, în vizite de prezentare, miercuri, 25 martie 2009, începând cu ora 14.00, o serie de ambasadori acreditați la București, după cum urmează:

 • Domnul Rassem Yaqoub Hashem, ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei; [...]
 • 24 martie 2009 detalii
    ANUNȚ DE PRESĂ
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va participa duminică, 22 martie, începând cu ora 16.30, la finala concursului de dezbateri la care participă tineri, în cadrul campaniei "Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului și a Strategiei de Asistență pentru Dezvoltare a Statului Român" (sala N.Iorga, nivel P).

  Acest concurs reprezintă doar o etapă a proiectului "Pay it forward" ("Dă mai departe") și își propune să crească nivelul de cunoaștere a cetățenilor cu vârste între 14-30 ani cu privire la aceste obiectivele de dezvoltare ale mileniului și la strategia de asistență pentru dezvoltare a statului român. [...]

  22 martie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a primit joi, 19 martie 2009, vizita domnului Thorbørn Jagland, președintele Parlamentului Regatului Norvegiei (Stortinget).

  [...]

  19 martie 2009 detalii | fotografii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea, joi, 19 martie 2009, începând cu ora 09.30, o întrevedere cu președintele Parlamentului Regatului Norvegiei (Stortinget), domnul Thorbørn Jagland (Cabinetul Președintelui, nivel P1). Înaltul oaspete va mai avea, la ora 10.00, o întrevedere cu vicepreședintele Senatului, doamna Anca Boagiu, iar la ora 10.30, se va întâlni cu membrii delegației Parlamentului României la APCE (sala „Nicolae Titulescu”, nivel P1).
  19 martie 2009
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Președintele Camerei Deputaților, Doamna Roberta Anastase, a avut marți, 17 martie, o întrevedere cu doamna Susanne Kastner, vicepreședintele Bundestag-ului german și președintele Grupului parlamentar de prietenie româno-german.

  Întrevederea cu doamna Kastner s-a înscris în cadrul unei vizite de trei zile în România, în cadrul căreia vicepreședintele Bundestagului s-a întâlnit cu o serie de oficiali români. [...]

  17 martie 2009 detalii
    Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea, marți, 17 martie 2009, ora 12.00, o întrevedere cu doamna Susanne Kastner, vicepreședinte al Bundestag-ului german, președintele Grupului parlamentar de prietenie Germania-România (Cabinetul Președintelui, nivel P1).
  16 martie 2009
    COMUNICAT DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, participă sâmbătă, 14 martie 2009, începând cu ora 11.00, la dezbaterile cetățenești pe probleme europene organizate de Societatea Academică din România ( sala "Constantin Brâncuși", nivel S2).

  Evenimentul are loc sub înaltul patronaj al președintelui Camerei Deputaților și își propune încorporarea în legislația europeană a recomandărilor venite din partea cetățenilor cu privire la îmbunătățirea condițiilor de viață din Uniunea Europeană. [...]

  14 martie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va face joi, 12 martie, o vizită în județul Timiș.

  Doamna Roberta Anastase va participa, începând cu ora 13.00, la Timișoara, în Aula Universității de Vest, la seminarul cu tema "Deziderate și oportunități pentru studenții din România", un eveniment la care și-au anunțat prezența peste 600 de studenți, reprezentanți ai autorităților locale și profesori din cadrul tuturor universităților timișorene. [...]

  12 martie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a primit, vineri, 6 martie 2009, la Palatul Parlamentului, vizita următorilor ambasadori acreditați la București:

  Domnul Martin Eichtinger, ambasadorul Republicii Austria; [...]

  6 martie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, i-a primit, joi, 5 martie, în cadrul unor vizite de prezentare, pe următorii ambasadori acreditați la București:

  Domnul Vladimir Jarmolenko, Ambasadorul Republicii Lituania; [...]

  5 martie 2009 detalii
    ÎNTREVEDERI PREȘEDINTE CAMERA DEPUTAȚILOR
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va primi vineri, 6 martie, între orele 10.00 și 12.00, în vizite de prezentare, o serie de ambasadori acreditați la București, după cum urmează:

 • Domnul Dashnor Dervishi, ambasadorul Republicii Albania; [...]
 • 5 martie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, s-a întâlnit sâmbătă, 28 februarie, la Paris, în ultima zi a Conferinței Președinților de Parlamente ale Uniunii Europene, cu doamna Ene Ergma, Președintele Parlamentului Estoniei, și cu domnul Bronislaw Komorowski, Președintele Seim-ului polonez.

  [...]

  1 martie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, se întâlnește vineri, 27 februarie, de la ora 15.40 (ora României), cu omologul său italian, domnul Gianfranco Fini. Doamna Roberta Anastase participă la Conferința președinților de parlamente din statele membre ale UE, care are loc la Paris.
  27 februarie 2009
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, s-a întâlnit vineri, 27 februarie, la Paris, cu doamna Barbara Prammer, președintele Consiliului Național al Republicii Austria.

  Discuțiile au scos în evidență numeroasele elemente comune ale unei relații bilaterale complexe și de substanța. Au fost trecute în revistă dimensiunile interparlamentare, cooperarea economică dintre cele două țări, în special cea din sectorul financiar, preocupările comune în sfera politicii regionale și transformările la nivel european de interes pentru România și Austria. [...]

  27 februarie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a avut vineri, 27 februarie, la Paris, o întrevedere cu omologul său italian, domnul Gianfranco Fini.

  În cadrul acesteia, doamna Roberta Anastase și-a exprimat preocuparea și interesul față de evenimentele recente, în planul relațiilor bilaterale. [...]

  27 februarie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a participat vineri, 27 februarie, la prima sesiune plenară a conferinței președinților de parlamente din statele membre ale UE cu tema "Viitorul instituțional al UE și implementarea dispozițiilor Tratatului de la Lisabona în legislația națională" care se desfășoară la Paris.

  Președintele Camerei Deputaților a declarat, la finalul acestei prime sesiuni plenare, că atât Comisia Europeană, cât și Consiliul Uniunii pot contribui la accelerarea implicării parlamentelor naționale, conform Tratatului de la Lisabona. [...]

  27 februarie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a declarat joi, 26 februarie, în replică la afirmațiile domnului deputat PNL Eugen Nicolăescu, că "în privința conducerii ședințelor în care s-a discutat Legea Bugetului de Stat, împreună cu Președintele Senatului, domnul Mircea Geoană, am convenit ca lucrările ședințelor să fie conduse de vicepreședinții celor două Camere". [...]

  26 februarie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  La inițiativa președintelui Roberta Anastase, Camera Deputaților a găzduit, în perioada 24 - 25 februarie, evenimentul "Mărțișor românesc - Copii pentru copii" - o expoziție cu vânzare de mărțișoare și felicitări.

  Suma rezultată în urma acestei acțiuni este de 130 milioane de lei (13.000 RON) și va fi donată Centrului pentru copii cu dizabilități "Domnița Bălașa" din București. [...]

  25 februarie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, se va întâlni vineri, 27 februarie, cu omologul său italian, domnul Gianfranco Fini.
  Doamna Roberta Anastase participă, în perioada 26-28 februarie, la Conferința președinților de parlamente din statele membre ale UE, care va avea loc la Paris.
  25 februarie 2009
    COMUNICAT DE PRESĂ
  O delegație parlamentară condusă de președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, participă în perioada 26-28 februarie 2009, la Conferința președinților de parlamente din statele membre ale UE, care va avea loc la Paris.

  Reuniunea se înscrie în seria de întâlniri organizate la cel mai înalt nivel parlamentar și are pe agendă mai multe teme, printre care „Viitorul instituțional al UE și implementarea cât mai rapidă a dispozițiilor Tratatului de la Lisabona în legislația națională”, „Pregătirea dimensiunii parlamentare a președinției UE”, precum și „Viitorul Europei în perspectiva anului 2030”. [...]

  25 februarie 2009 detalii
    ANUNȚ DE PRESĂ

  ACȚIUNEA MĂRȚIȘOR ROMÂNESC

  La inițiativa președintelui Roberta Anastase, Camera Deputaților va găzdui în perioada 24 - 25 februarie, între orele 10.00 - 14.30, evenimentul "Mărțișor românesc - Copii pentru copii" - o expoziție cu vânzare de mărțișoare și felicitări. Fondurile obținute vor fi donate Centrului pentru copii cu dizabilități "Domnița Bălașa" din București. [...]

  23 februarie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a primit vineri, 20 februarie, vizita domnului John Williams, Director General al Organizației Globale a Parlamentarilor Împotriva Corupției (GOPAC).

  Domnul Williams a folosit aceasta ocazie pentru a prezenta inițiativele GOPAC la nivel global și în regiune. Domnia sa și-a exprimat speranța că, în curând, va fi înființată GOPAC România, menționând, totodată, eforturile recente în acest sens. [...]

  20 februarie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, i-a primit, vineri, 20 februarie , în cadrul unor vizite de prezentare, pe următorii ambasadori acreditați la București:

  Domnul Spyros Attas, ambasadorul Republicii Cipru la București; [...]

  20 februarie 2009 detalii
    ANUNȚ DE PRESĂ
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, îi va primi, vineri, 20 februarie 2009, începând cu ora 10.00, în cadrul unor vizite de prezentare, pe următorii ambasadori acreditați la București:

 • Domnul Spyros Attas, ambasadorul Republicii Cipru la București; [...]
 • 19 februarie 2009 detalii
    ANUNȚ DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va primi vineri, 20 februarie, începând cu ora 9.30, vizita domnului John Williams, Director General al Organizației Globale a Parlamentarilor Împotriva Coruptiei (GOPAC), fost membru al Parlamentului Canadei. [...]

  19 februarie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a declarat miercuri, 18 februarie, la finalul întrevederii pe care a avut-o cu delegația parlamentară ungară condusă de doamna Katalin Szili, președintele Adunării Naționale a Republicii Ungare, că discuțiile au vizat mai multe aspecte aflate pe agenda celor două legislative. [...]

  18 februarie 2009 detalii
    Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Alma Anastase, va avea, miercuri, 18 februarie 2009, ora 11.00, o întrevedere cu o delegație parlamentară ungară condusă de doamna Katalin Szili, președintele Adunării Naționale a Republicii Ungare (sala "I.G.Duca", nivel P1). Delegația parlamentară mai are stabilită, la ora 14.50, o întrevedere cu vicepreședintele Camerei Deputaților, domnul Bogdan Olteanu (Cabinetul vicepreședintelui, et.6), iar la ora 15.10, o întâlnire cu grupurile parlamentare ale UDMR (sala de ședințe a grupului UDMR, et.2).
  17 februarie 2009
    COMUNICAT DE PRESĂ
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a primit luni, 16 februarie, vizita delegației Secretariatului General al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), condusă de Secretarul General, domnul Alexey Kudriavtsev.

  În cadrul întrevederii, Secretarul General al APCEMN trecut în revistă elementele vizitei pe care a întreprins-o la București, precum și stadiul în care se află organizarea reuniunii APCEMN din această vară, eveniment care va avea loc la București. [...]

  16 februarie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ

  Reprezentanți ai Secretariatului Internațional al Adunării Parlamentare pentru Cooperare Economică la Marea Neagră (APCEMN) vor avea, luni, 16 februarie, mai multe întâlniri oficiale la Palatul Parlamentului, în vederea pregătirii celei de a 33-a sesiuni plenare a acestei organizații.

  13 februarie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a primit joi, 12 februarie, vizitele de prezentare a următorilor reprezentanți diplomatici acreditați la București:

 • Domnul Petr Dokládal, ambasadorul Republicii Cehe; [...]
 • 12 februarie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a declarat joi, 12 februarie, că în cadrul numeroaselor întâlniri avute cu ambasadorii țărilor europene în ultimele săptămâni, a fost abordat și subiectul evoluțiilor în domeniul justiției.

  "Mi-am exprimat speranța ca raportul Comisiei Europene, un raport intermediar, să fie unul obiectiv, așa cum ne-a obișnuit Comisia Europeană. Astăzi a fost făcut public raportul intermediar pe tema justiției și pot să vă spun că este un raport obiectiv, unul tehnic", a apreciat președintele Camerei Deputaților. [...]

  12 februarie 2009 detalii
    ANUNȚ DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, îi va primi, joi, 12 februarie 2009, începând cu ora 10.00, în cadrul unor vizite de prezentare pe următorii ambasadori acreditați la București:

 • Domnul Petr Dokládal, ambasadorul Republicii Cehe; [...]
 • 11 februarie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, i-a primit, vineri, 6 februarie, în cadrul unor vizite de prezentare, pe următorii ambasadori acreditați la București:

 • Domnul Oskar Laszlo Fuzes, ambasadorul Republicii Ungare; [...]
 • 6 februarie 2009 detalii | fotografii
    COMUNICAT DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a primit joi, 5 februarie, vizita domnului Gunther Krichbaum, Președintele Comisiei pentru Afaceri privind Uniunea Europeană a Bundestag-ului Republicii Federale Germania.

  Discuțiile au relevat interesul comun pentru diverse teme din agenda europeană și bilaterală. Au fost trecute în revistă relațiile intense dintre cele două legislative, atât înainte cât și după aderarea României la Uniunea Europeană. [...]

  5 februarie 2009 detalii
    Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, îi va primi, vineri, 6 februarie 2009, începând cu ora 10.00, în cadrul unor vizite de prezentare pe următorii ambasadori acreditați la București:
  5 februarie 2009 detalii
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea, joi, 5 februarie 2009, începând cu ora 09.45, o întrevedere cu o delegație a Comisiei pentru Afaceri europene din Bundestag-ul german, condusă de domnul Gunther Krichbaum, președintele comisiei (Cabinetul Președintelui Camerei Deputaților, nivel P1)
  4 februarie 2009 fotografii
    COMUNICAT DE PRESĂ

  Sub înaltul patronaj al președintelui Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, Asociația Pro Democrația (APD) și Fundația Hanns Seidel în România organizează vineri, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, masa rotundă cu tema "Forma și reforma între politică, constituție și administrație" ( Palatul Parlamentului, sala "Nicolae Bălcescu", nivel P).

  Dezbaterea va fi deschisă de doamna Roberta Anastase, președintele Camerei Deputaților, și de Christian Hegemer, director general al Institutului de Colaborare și Contacte Internaționale al Fundației Hanns Seidel München. Moderator al dezbaterilor va fi președintele APD, domnul Cristian Pârvulescu. [...]

  30 ianuarie 2009 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a declarat vineri, 30 ianuarie, în deschiderea dezbaterilor cu tema "Forma și reforma între politică, constituție și administrație""este necesară o clarificare a puterilor în interiorul construcției democratice și de apropiere a deciziilor de cetățeni, pentru care este nevoie de o descentralizare administrativă consistentă".

  30 ianuarie 2009 detalii | fotografii
    COMUNICAT DE PRESĂ

  La inițiativa Președintelui Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) și Centrul de Asistență pentru Organizații Neguvernamentale (CENTRAS), în ziua de miercuri, 28 ianuarie 2009, va avea loc la Palatul Parlamentului întâlnirea organizațiilor neguvernamentale din România cu reprezentanții conducerii Camerei Deputaților.

  [...]

  28 ianuarie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ

  La inițiativa Președintelui Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) și Centrul de Asistență pentru Organizații Neguvernamentale (CENTRAS), reprezentanții Societății Civile din România s-au întâlnit miercuri, 28 ianuarie, cu reprezentanții Camerei Deputaților.

  [...]

  28 ianuarie 2009 detalii
    COMUNICAT DE PRESĂ

  PreședinteleCamerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a declarat miercuri, 28 ianuarie, la finalul întâlnirii cu reprezentanții Societății Civile din România, că în Bugetul Camerei Deputaților din 2009 au fost menținute sumele destinate finanțării proiectelor derulate în parteneriat cu Societatea Civilă. Totodată, președintele Camerei Deputaților a precizat că vor fi continuate proiectele de parteneriat în domeniu aflate în derulare.

  "Sperăm ca multe dintre proiectele care, astăzi, reprezintă doar deziderate să devină realitate, astfel încât toți cetățenii să aibă acces, în mod transparent, la dezbaterile și deciziile Camerei Deputaților", a declarat președintele Camerei Deputaților. [...]

  28 ianuarie 2009 detalii
    ANUNȚ DE PRESĂ

  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, participă sâmbătă, 24 ianuarie 2009, începând cu ora 10.00, la manifestările care au loc în municipiile Iași și Focșani, cu prilejul aniversării a 150 de ani de la Unirea Principatelor Române.

  Principalele momente ale programului președintelui Camerei Deputaților sunt: [...]

  24 ianuarie 2009 detalii
  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a participat vineri, 23 ianuarie 2009, la Momentul Aniversar dedicat împlinirii a 150 de ani de la Unirea Principatelor Române (1859 - 2009) de la Catedrala patriarhală și Palatul Patriarhiei.

  Evenimentul a fost organizat de Patriarhia Română, Președinția României și Academia Română. [...]

  23 ianuarie 2009 detalii | fotografii
    Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a convocat pentru luni, 26 ianuarie, Biroul Permanent. Ședința Biroului Permanent va începe la ora 15.00 (sala "Barbu Catargiu", nivel P1).
  23 ianuarie 2009
  COMUNICAT DE PRESĂ


  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a anunțat miercuri, 21 ianuarie, în prima conferință de presă pe care a susținut-o în această calitate, obiectivele propuse în acest mandat și prioritățile legislative ale anului parlamentar.

  Anexăm conținutul comunicatului

  21 ianuarie 2009 fotografii
    CONFERINȚĂ DE PRESĂ
  PREȘEDINTE CAMERA DEPUTAȚILOR

  Prima conferință de presă a președintelui Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, va avea loc miercuri, 21 ianuarie 2008, începând cu ora 11.00 ( sala "Spiru Haret", nivel P). [...]

  20 ianuarie 2009 detalii
    DECLARAȚIA PREȘEDINTELUI CAMEREI DEPUTAȚILOR

  Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a participat miercuri, 14 ianuarie 2009, la prezentarea publică a raportului "Pentru consolidarea statului de drept", elaborat de Comisia Prezidențială de Analiză a Regimului Politic și Constituțional din România. Vă prezentăm mesajul integral transmis la acest eveniment de președintele Camerei Deputaților.

  14 ianuarie 2009
   

  Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie vendredi, 21 janvier 2022, 17:20
  Téléphone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
  E-mail: webmaster@cdep.ro